1. do 3. z 3
    Zadomowiona(y) Avatar pchelka10.05

Domyślnie rowerek treningowy --czy zda egzamin ??

witam serdecznie
    jestem mama prawie 2 letniej Nicoli

od urodzenia córeczki borykam sie ze zbednymi kilogramami
    mam ich 11 w chwili obecnej

z racji niedawno wykrytej choroby ( silny refluks żołądkowo-przełykowy + przepuklina przełyku )
    jestem zmuszona przejsc
    na diete

niestety u mnie jest to ciezkie poniewaz nie potrafie zrezygnowac z ulubionych przyzwyczajen np coca coli

z racji choroby musze zgubic zbedne kilogramy aby żyć w miare normalnie i nieukrywam ze samopoczucie tez sie poprawi

wiec mam pytanko maż skombinował mi rowerek treningowy ( nie wiem jak to zrobił całkiem za darmo i jeszcze przywiezli go do domu heheh)

czy taki rowerek "zadziała " ?
    ile najlepiej na nim cwiczyc dziennie aby było widac jakies efekty (jak juz pojawia sie pierwsze efekty to i zapał do rowerka bedzie wiekszy )
    wiadomo ze i dieta jest wazna

powiedzcie ile nalezy przyjac kalori dziennie dla osoby ktora chce zrzucic kilogramy ?

troszke sie rozpisałam heh

pozdrawiam asia
    Patrycja--Aniołek 10.05.2004 (16tc) Na zawsze w Moim sercu -- Madziunia

http://swiatelkapamieci.pl/2004/1240...-10052004.html

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    27

Domyślnie Odp: rowerek treningowy --czy zda egzamin ??

pchełka najpierw może o diecie. Jesli chcesz schudnąć powinnaś wagę docelową zmienić z kilogramów na funty np jesli chcesz ważyć 60 kg to około 130 funtów taką wartość mnożysz razy 10 i powstaje wynik 1300. Wynik ten to ilośc kalorii jaką powinnas spożywać w ciągu dnia, aby osiągnąć wagę 60 kg. Ale radzę zmniejszać kalorie stopniowo czyli utworzyć sobie cele np co 4 kg. Co do rowerka, nie powinno sie ćwiczyć co dziennie najlepiej podobno jest ćwiczyć 4 razy w tygodniu i tu wszystko będzie zależeć od tempa, bo można przejechać sobie na rowerku 30 min w szybkim tempie i spalić sporo kalorii a można jechać ponad godzine wolniej i spalić równowartość tych 30 min. Najlepiej będzie jesli poczytasz o spalaniu kalorii. 7000 kalorii to 1 kg, spalone kalorie są wartością w dużej mierze zależną od wagi im wazy sie więcej tym wiecej spala sie kalorii podczas wysiłku. Myślę że najlepiej będzie jeśli obliczysz sobie ile kalorii spalisz podczas wysiłku 30 minutowego podczas danej prędkości i będziesz sie starała przez te 4 dni w tygodniu spalać po tyle samo kalorii. Np po 200kcl dziennie to da wynik około 800 kalorii przy 4 dniach ćwiczeń a przy 5 wyjdzie równy 1000, to plus dieta powinno dac efekt około -1 kg na tydzień

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: rowerek treningowy --czy zda egzamin ??

U mnie tez działa leg magik na pośladki i uda. Kupiłam sobie też pas wibracyjny, ale taki sobie, więc nie polecam.

Zasady Postowania