1. do 3. z 3
-
5-03-2007, 18:38 #1Początkująca(y)
czerone plamki i liszaje na buzi dwulatki
na policzkach mojej córki pojawiają sie czerwone plamy - liszaje i chrostki czasami lekko zanikają i ponownie sie nasilają ma już to ok 1 miesiąca wczesniej miała małą wysypkę na ciałku ale po podaniu lekarstwa przeszło nadmieniam, że mieszkamy w angli. byliśmy u lekarza ktory stwierdził, że to uczulenie na jakieś jedzenie ale jakie??? nie wiemy, przepisał piritol - lek na wysypke alergie ugryzienia robaków pyłki.itd. jak już wczesniej wspomniałem po podaniu leku wysypka z ciała zniknęła ale z policzków nie... lek był podawany przez tydzień. dziecko zachowuje sie normalnie nie jest ospałe smutne nie ma też gorączki. czy ktos wie co to moze być ???
proszę o poradę
-
5-03-2007, 20:47 #2
Odp: czerone plamki i liszaje na buzi dwulatki
No to jak na mój rozum ,to alergia a na co to ....mozna długo szukac ,niestety ,moja córcia ma tez jedna plamke na poliku ale niewielka ,choc ostatnio sie ciut powiększyłam i mam wrazenie że to od pasty do zebów
czy to mozliwe ,niewiem ,ale jakoś tak jak zaczęłam jej myc pastą to sie powiekszyło i zaczerwieniło
i jeszcze pod kolanami ma i tam wciąż drapie ,podejrzewam tez mandarynki ,czekolade ,...dalej juz nie mam pomysłu
-
19-05-2007, 22:28 #3Początkująca(y)
Odp: czerone plamki i liszaje na buzi dwulatki
cześć jestem po raz pierwszy na czacie ale wiem,że reakcje na jedzenie u alergików są niesamowicie różne.Mam synka 2 latka, który ma atopowe zapalenie skóry i alergię pokarmiwą.Początkowo miał stany wysiękowe a drapał się tak mocno,że musieliśmy zakładać mu rękawiczki do spania.Po wielu wizytach u wielu lekarzy trafiliśmy na wspaniałą panią doktor ,dzięki której dowiedzoieliśmy sie jak to leczyć.Synek nasz jest uczulony na większość produktów, które powodują uczulenie np. owoce ,warzywa,mleko itp. Dopiero po roku czasu potrafimy jakoś radzic sobie z jego chorobą.