Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 3 4
31. do 34. z 34
Drzewko podziękowań2Podziękowań

Temat: Drugie dziecko

JoL
    JoL jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar JoL

Domyślnie Odp: Drugie dziecko

gratulacje dla przyszłych mamuś i &&& dla starających się
    diablica
    ... nie martw się na zapas jak już będzie dzidziuś, to wszystko sobie poukładasz i na pewno dasz radę ...
    nie ma co wymyślać przeróżnych scenariuszy ... możesz odczekać jeszcze kilka lat i wtedy, jak maluszek będzie chory, to starszego nie będzie miał kto zaprowadzić do szkoły czy odebrać po lekcjach ... scenariusze można mnożyć a problemy (mniejsze czy większe) i tak się pojawią, bez względu na to, jaka będzie różnica wieku między dziećmi ... ale od czego są mamy, jak nie od zaawansowanej logistyki

między moimi dziewczynkami jest niecałe 17 m-cy i do tej pory ani raz nie żałowałam takiej decyzji ... od samego początku jest między nimi niezwykła więź i mam nadzieję, że tak już zostanie już teraz spędzają dużo czasu na wspólnych zabawach a mała raczkuje za starszą jak cień rozkoszne są !!!

kręcona81, &&& za matkę naturę
    Maciaa, szybkiego i bezbolesnego porodu
    diablica3010 dziękuje za post.

mama Belli Avatar diablica3010

jol-a widzisz nie spojrzałam na to w ten sposób....racja. kolejny argument żeby starać sie teraz dzięki. no nawet jak zajde w tym roku to młoda bedzie miała rocznikowo prawie 3 lata ale to chyba odpowiedni czas.

Zadomowiona(y)

Cytat Napisał diablica3010 Zobacz post
    aguś- zgadzam sie ale mimo wszystko mnie np. martwi fakt że jeśli drugie dziecko bedzie przeziebione lub bedzie za zimno żeby z nimi wyjść to kto mi wyjdzie ze starszakiem? ja siedze w domu sama mąż ma taką prace że nie ma go kilka dni w tygodniu i ze wszystkim jestem sama nie mam rodziny do pomocy bo mieszkaja 500 km ode mnie. i boje sie 2 dzieci ale wiem że musze dać rade....bo chce drugiego dziecka a nie chce tej decyzji odkładać bo jeśli tak zrobie to moja córka zostanie jedynaczką bo nie bedzie mi sie chciało znów pakować w pieluchy itp.
    Diablica, ja mam podobnie. M dostał propozycję pracy 350 km od domu. Przyjeżdża tylko na weenedy. Jedni dziadkowie mieszkają od nas 350 km a drudzy 450 km od nas. W Warszawie nie mamy żadnej rodziny. Jednak zdecydowaliśmy się na drugie dziecko. Choć przyznam, że mamy razem z M liczymy na to, że tak daleko on popracuje ok 2 lat a później poszuka czegoś bliżej.

Początkująca(y)

marccia - szybkiego porodu życzę

Ja też mam pewne obawy czy poradzę sobie z dwójką maluchów, ale pocieszam się tym, że jak już podrosną to odpocznę :). Na początku łatwo na pewno nie będzie, ale może tragicznie też nie.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 3 4

Zasady Postowania