1. do 10. z 20
-
25-03-2007, 22:53 #1Ewcia81Guest
Jak Wasze dzieci myję zęby???
Witam serdecznie.
Jak wasze dzieci myją zęby??
Mó synek myje,ale jak go zaciągne siłą do łązienki(robie to codziennie rano), ale on myje niedokłądnie tylko z tyłu(w sumie to zjada paste), a przednie ząbki nie umie myć, ja mu pokazuje a on nic,po swojemu dalej,ma już brzydkie jedynki.
Jestem ciekawa jak wasze pociechy sobie radzą z myciem ząbków??
-
26-03-2007, 09:33 #2Początkująca(y)
Odp: Jak Wasze dzieci myję zęby???
moj maluch myje zeby dwa razy dziennie.
rano myje razem ze mna a wieczorem jak sie kąpie.
jak czasami nie chce to go nie zmuszam.jak raz nie umyje to nic sie nie stanie.[url=http://www.szipszop.pl]
[/url
-
26-03-2007, 10:26 #3
No cóż, mamy dwie pasty do ząbków jedną bez fluoru i używamy ją wtedy kiedy nasza córcia chce myć ząbki sama (jak myje sama to nie wypluwa) a jak ja jej myję to używamy pasty dla dzieci z fluorem siada mi na kolanie otwiera buzię i czeka, potem pluje, a potem jeszcze płucze wodą z kubeczka. Nigdy nie miałam problemu z myciem ząbków. Myjemy napewno 2 razy dziennie a czasem jeszcze częściej. Lubi myć ząbki razem z mamą i tatą (wszyscy razem w łazience) to wtedy jest zabawa.
I jeszcze mi się przypomniało, jak my używamy nitki to i Mała się domaga i ja u niej też stosujęOstatnio edytowane przez Inja : 27-03-2007 - 07:18
-
26-03-2007, 15:31 #4
Witam
U nas to wygląda tak:
Ząbki myjemy 2 razy dziennie, rano i wieczorem.
Zawsze myjemy je razem ale mała i tak to bardzo lubi.
Ona myje zwykłą szczoteczką z odrobiną pasty, a ja myje jej ząbki elektryczną też troszkę pasty. ona sama nie umie jeszcze dobrze myć ząbków, a ja po niej poprawiam. Elektyczna szczoteczka jest kolorowa i gdy skończy myć gra muzyczka co jest wielką frajda dla małej. zawsze ją wychwalam iż jest dużą dziewczynką
Na koniec płucze buźkę wodą przegotowaną a potem wypija jeszcze trochę wody aby oczyścić migdałki.
Moniaa & Nicole(29.10.2004) & Nikodem(24.05.2009)

-
26-03-2007, 21:10 #5
Witam

Moja córcia myje ząbki razem z nami dwa razy dziennie. Wieczorem najpierw myjemy Jej my, a później myje jeszcze sobia sama. Wiadomo, że dwu i trzy latki to tylko " sama, sama..."
Rano zaś pozwalam żeby myła tylko Ona.
Takie maluchy, a nawet 7 latki jeszcze nie potrafią dokładnie ich myć, więc powinni to robić rodzice
Oczywiście pozwalając później lub wczesniej na to żeby dziecko też się uczyło.
Zresztą Natalka lubi nas naśladować, więc nawet uzywa nitki
A i jeszcze zawsze myje sobie szczoteczką język
Nauczyła się też ładnie płukać ząbki, więc z wypluwaniem wody nie ma problemów.
Pozdrawiam
Asia, Natalka (13.02.04) i Majeczka (05.03.09)
Natalka

Maja

http://lavanna.pl/
http://blog.2k4.pl/
-
27-03-2007, 15:18 #6
Julenka myje ząbki 2 razy dziennie: rano i wieczorem. zazwycaaj chętnie otwiera buzię wtedy mam okazję dokładnie umyć ząbki. kiedy jednak "nie ma ochoty"
i sama zabiera sie za mycie to zazwyczaj kończy sie na wysysaniu pasty
i wypluwaniu jej resztek do umywalki. musze przyznać, że sam akt wypluwania rozśmiesza mnie prawie do łez
po kazdym myciu chwalę Julencję, że ślicznie umyła ząbki i teraz sa takie bielutkie i błyszczące jak gwaizdki na niebie!!! jest strasznie z siebie zadowolona
-
3-05-2007, 12:09 #7www.krasnal.plGuest
jak Mała miała 4 miesiace kupiłam jej zestaw 3 szczoteczek z Canpola
1-do masowania dziąseł
2-do pierwszych ząbków
3-do mysia z włosiem
i jej dawałam do zabawy,po kolei Oliwka teraz sama sobie "myje" ząbki,a potem ja poprawiam
-
4-05-2007, 14:43 #8mama Dominiki i Natalki
-
12-05-2007, 06:22 #9Mamulka Kapulka
Mój prawie 3 letni synek myje zabki (strasznie lubi myć ) najpierw ja mu myje zawsze wieczorkiem czysto zabki a potem sam jezdzi szczoteczką wszędzie gdzie się da ;)
elen_dir mój tez wysysa paste
-
12-05-2007, 12:03 #10Fan(ka)
witam
moja corcia bardzo lubi myc zeby, generalnie dwa razy dziennie... choc czy mozna to nazwac myciem trudno powiedziec bo niby je szoruje, probuje cos tam wypluwac ... ale tak naprawde to tez tylko paste wysysa
wiec podejrzewam ze tak chetnie chce myc zeby poniewaz bardzo lubi smak pasty
skubaniec maly
ale przeciez licza sie checi...
acha mi nie pozwala sobie pomoc zeby poprawic to jej mycie
- doprowadzajaca do szalu samodzielnosc dwulatka