1. do 7. z 7
    Listopadowa Mamusia Avatar Uleńka_79

Domyślnie Kiedy wychodzą ząbki szóstki?

Drogie mamusie :) oraz drogi ekspercie :)

Mam pytanie o zeby szóstki :)
    Moj Synek 26 msc ma juz wszystkie ząbki, ostatnia 5 wyszła w listopadzie, kluły się i kluły od wakacji chyba, pierwsza 5 wyskoczyła we wrzesniu, po 1,5 msc następna a poniej kolejne juz bardzo szybko.

Oli na początku stycznia był bardzo nerwowy itd a ja sie smialam ze gdyby nie miał wszystkich ząbków zwalałabym na ząbkowanie ale to juz za nami. Od dwoch tygodni idzie się z nim porozumiec :) ale zaczął od kilku dni sie slinic, gryźć smoczka bokiem dziąseł i w efekcie smoczki znowu są poprzegryzane (tak robił za kazdym razem kiedy ząbkował, smoczków mielismy juz na pęczki). Dzis zerknęłam w buzię i dziąsła jakby są spłaszczone, jakby tak pod spodem lekko zabielone, nie rozowe. Czy znowu cos się kluje???

Czytalam ze 6 idą w wieku ok 6 lat ale przejrzałam neta i znalazłam wypowiedzi mam ze ich 2,5 latki mają juz na swoim koncie po jednej lub dwie szóstki.

Poradzicie bo ja juz zdurnialam!!! Wiem ze nawet jak sie teraz zaczynają kluc wyjdą za parę msc ale czy nie za szybko?

Ja jak głupia cieszylam sie ze zabkowanie za nami, te piski w nocy, płacze, krzyki, humory dały troszkę popalic :) no i jak to w koncu jest?????????

Mama Julki i Krzysia !!! Avatar Madzia_33

Domyślnie Odp: Kiedy wychodzą ząbki szóstki?

nie znam zadnego malucha z 6tkami - u naszej ekipy przedszkolnej zaczeły pojawiac sie w okolicy 6 lat. Córa ma jedna cała i pare dni temu wyszła jej druga Obie górne

Zapytaj dentyste ... a tak wogóle to juz najwyzsza pora na pierwsze spotkanie z pedodontą, tylko zanim pójdziecie pobawcie sie w domu w oglądanie ząbków:)

Mama Filipka Avatar Monika_M

Szóstki to zęby stałe o ile się nie mylę. Mleczaki są do piątek. Wyczytałam to z plakatu stojąc w kolejce do lekarza ;)

królowa mrówek :P

szóstki to około szóstego roku życia.Mój Antek jeszcze się ich nie dorobił.W tak małej buźce chyba nawet nie ma miejsca na 6.Często mamy mylą się bo zanim wyjdzie piątka wygląda to tak,że za nią coś rośnie,a później okazuje się,że to piątka przebija się do końca.

Mama Julki i Krzysia !!! Avatar Madzia_33

tak szóstki to juz zeby stałe i nalezy juz o nie szczególnie dbac!!

Matka Wariatka;] Avatar przyszlirodzice

no to ja wam powiem ze mozliwe otoz moj bratanek w wieku 3,5 roku ma juz 2 6 wszyscy sa w szoku nawet lekarka rodzinna ;]

cel nr 2 osiągnięty ;]

Zadomowiona(y)

moja siostrzenica ma 5 lat i juz ma zepsutą szóstkę byłam ostatnio z moim małym u dentysty i mówi, że będą mu się niedługo wyrzynały szóstki a skończył dopiero 4 lata

Zasady Postowania