1. do 10. z 10
    mama

Domyślnie ksiazeczka dla dwulatki

Witam wszystkie mamy. Prosze o tytuly fajnych ksiazeczek dla dwulatkow, slyszalam, ze ksiazeczki z naklejkami sa teraz na "topie", i ze dzieci je bardzo lubia - czy Wy rowniez podzielacie te zdanie. Jaka jest ulubiona ksiazeczka Waszych pociech?? Bardzo dziekuje za kazda podpowiedz.

kwiecień 05/luty 08 Avatar giza

Domyślnie Odp: ksiazeczka dla dwulatki

mój synek ma sporo książeczek takich zwykłych do czytania i bardzo je lubi. Ostatnio kupiłam mu chyba coś takiego, o czy piszesz. "gratka dwulatka" i "zeszyt dwulatka". Ta pierwsza jest z naklejkami. Są tam różne zagadki, np trzeba pokazać, która żyrafa jest największa, albo dopasować zwierzątka do ich rodziców. Druga jest podobna, ale bez naklejek. Z kolei tutaj trzeba dorysować, np wąsiki kotkowi. Obie uczą kojarzenia i wymagają od dziecka chwili skupienia. Mój synek obie te książeczki bardzo polubił i często prosi o wspólne rozwiązywanie zagadek. Czasami sam sobie "czyta" pytania i na nie odpowiada. U nas to był strzał w dziesiątkę. Polecam.

Wiara we własne siły musi iść w parze z umiejętnością rozpoznawania i pokonywania własnych niedoskonałości
    Roy Baumeister

Fan(ka)

Smile Odp: ksiazeczka dla dwulatki

Cytat Napisał giza Zobacz post
    mój synek ma sporo książeczek takich zwykłych do czytania i bardzo je lubi. Ostatnio kupiłam mu chyba coś takiego, o czy piszesz. "gratka dwulatka" i "zeszyt dwulatka".
    giza a ja mam pytanie pozycje przez cie przedstawione sa typowymi ksiazeczkami czy tez moze wydaniem tzw. gazetowym (jakis miesiecznik, mam nadzieje ze mnie rozumiesz cos jak nasz stary dobry "miś"... twoja propozycja mocno mnie zaiteresowala, jakbys mogla nakreslic cos wiecej, z gory dzieki

Fan(ka)

Smile Odp: ksiazeczka dla dwulatki

marza 28 moja niunia ksiezeczki bardzo lubi ale z racji ze jest bardzo zywym dzieckiem i skupia uwage na malutka chwilunie to ksiazeczki musza szybko przykuwac uwage... duzo rysunkow i malo tekstu... ostatnio kupilam malej ksiazeczke pan kotek byl chory ... no i czytamy ja teraz na okraglo w kolko macieja ksiazeczka kosztowala 3 zeta i jest w twardej oprawie co jest bardzo wazne dla zywotnosci ksiazeczki ... u nas chyba wlasnie wierszowane opowiesci ostatnio sie sprawdzaja...

kwiecień 05/luty 08 Avatar giza

Cytat Napisał isunia Zobacz post
    giza a ja mam pytanie pozycje przez cie przedstawione sa typowymi ksiazeczkami czy tez moze wydaniem tzw. gazetowym (jakis miesiecznik, mam nadzieje ze mnie rozumiesz cos jak nasz stary dobry "miś"... twoja propozycja mocno mnie zaiteresowala, jakbys mogla nakreslic cos wiecej, z gory dzieki
    To wygląda na pojedyncze książeczki, albo krótkie serie. Jedną kupiłam w księgarni wysyłkowej, a drugą w kiosku
    Maria Radwan - Zeszyt dwulatka - Merlin.pl
    Gratka dwulatka wygląda bardzo podobnie do tej
    Agnieszka Bator - Gratka trzylatka 2. Ciekawe zadania z naklejkami dla najm�odszych - Merlin.pl

Wiara we własne siły musi iść w parze z umiejętnością rozpoznawania i pokonywania własnych niedoskonałości
    Roy Baumeister

maj'05 kwiecień '09 Avatar Gabi

O bardzo fajne książeczki,muszę poszukać.Mikołaj uwielbia czytać i oglądać.Najbardziej lubi...taką encyklopedię dla dzieci o motoryzacji Ale też "lokomotywę","pana tralalińskiego""kotka" itp.Fajną ma też taką z magnesami,na każdej stronie trzeba przyczepić przedmioty w danym kolorze,albo poustawiać zwierzątka na farmie.W ogóle to mamy chyba ze sto książeczek.Głównie takie "zwykłe" tekturowe
    moje Dziabągi kochane

i Aniołek maj 2007 [*]

mama

Dziekuje Wam wszystkim za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie.

mamuśka ;-)

ostatnio kupilam malej ksiazeczke pan kotek byl chory ... no i czytamy ja teraz na okraglo w kolko macieja
    U mnie jest to samo tylko, że u mnie to ja zaczynam czytać, a on kończy zdanie Jak tak dalej pójdzie to na pamięć się tego nauczy w mig
    Pozdrawiam!

Fan(ka) Avatar aga26ka
    Wpisów do bloga
    1

Ala odkryła dziś książeczkę o krasnalku Noddy, fajna bo ma otwierane okienka i w srodku "schowane" różne przedmioty, np. obrazek przedstawia słoneczny dzień i pytanie pod nim, gdzie są okulary. Ala błyskawicznie odkrywa okienko i woła "A KUKU" Bardzo śmiesznie , widac ze ma dużo radochy jak znajdzie właściwą rzecz. Może godzinami to oglądać i mówi wtedy " Ala czita, czita" czyli Ala czyta! Ma dopiero 17 m-cy, uwielbia książeczki,gazety, a nawet zwykłe ulotki , np. ze sprzętem AGD, pokazuje na fotke pralki i woła: tu,tu buuuuuu.

Entuzjast(k)a Avatar LUTY MAŁGOŚ

marza 28 moja niunia ksiezeczki bardzo lubi ale z racji ze jest bardzo zywym dzieckiem i skupia uwage na malutka chwilunie to ksiazeczki musza szybko przykuwac uwage... duzo rysunkow i malo tekstu... ostatnio kupilam malej ksiazeczke pan kotek byl chory ... no i czytamy ja teraz na okraglo w kolko macieja ksiazeczka kosztowala 3 zeta i jest w twardej oprawie co jest bardzo wazne dla zywotnosci ksiazeczki ... u nas chyba wlasnie wierszowane opowiesci ostatnio sie sprawdzaja...
    moja Emilka tez ma tę bajeczke i jeszcze duzo takich z tej serii w twardej oprawie i zmałąiloscia tekstu takie rymowanki np. samochwała, skarżypyta rzepka uwielbiaje i śmiesznie sama czyta jak nie zna liter to jak jej czytam to wie kiedy tekst się kończy i przekręca mi strony (a ja znam na pamięć od tego ciąglego czytania)