Strona 329 z 387 PierwszyPierwszy ... 309 319 324 328 329 330 334 339 349 ... OstatniOstatni
3 281. do 3 290. z 3861
Drzewko podziękowań367Podziękowań

Temat: Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Fan(ka) Avatar agulek80

Domyślnie Odp: Mamy 2,3 latkó zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Mama_iza a czym będziesz się zajmowała na tym stażu i dlaczego masz mieszane uczucia? Szkoda Ci zostawić Małego? Życzę zdrówka my niedawno mieliśmy zapalenie oskrzeli ale na szczęście już po.
    Mama_iza dziękuje za post.
    Nasz kochany Marcinek ur. 25.08.2010 r. 4,25 kg szczęścia i 56 cm radości

Entuzjast(k)a Avatar mamuśka24

mama iza to zdrówka życzymy, u nas cos chyba katarek się zaczyna, narazie mega kichanie, mam nadzieję że przejdzie samo.
    a własnie co z tym stażem i obawami?

Fan(ka) Avatar aguska2017

dziewczyny to ja wam życzę dużo zdróweczka
    do jutra dobrej nocki

Zadomowiona(y) Avatar emiliap

dużo zdrówka i spkoju życzę.
    Choe dziecko w domu to ślimaczym tempem mijający dzień. Dobrze , że Fifi tak często nie choruje.
    Czy wasze dzieci (tak na marginesie) wychodzą teraz na spacer?? Bo mój malec nie che wychodzić i już.

Entuzjast(k)a Avatar Mama_iza

Już Was poczytałam, ale wypowiem się tylko na ostatni temat. Powiem Wam, że im Rafał starszy tym gorzej z jedzeniem. Z owoców to w sumie jabłka, banany, pomarańcze, mandarynki, winogrono, ok większość, ale nie truskawki. Nie bo jest wielkie bleee. I koniec. Co do warzyw to tu już bywa ciężko. W zależności od nastroju, ale zazwyczaj nie ma problemu z marchewką, buraczkami, pietruszką, ziemniakami, brukselką, kalafiorem, rzadziej brokuły, czasem szpinak, kapustę, ale to różnie. Nabiał - wszystko poza mlekiem i jogurtem naturalnym. Danonków nie daje choć dawałam, ale moja pani doktor powiedziała, że "firma danone nie jest dla dzieci i nie podawać" to samo powiedziała o słodyczach, no ale ciężko nie dać. Ograniczam. Daje mu chrupki kukurydziane, cheetosy, wafle np grześki bez czekolady i czekolade albo jakieś czekoladowe cukierki. Tylko to nie jest codziennie a raz na jakiś czas. Napoje to głównie soki na zasadzie łyżeczka soczku na kubek wody, czasem woda, ale czysta woda to głównie latem bo tak to nie bardzo. No i herbata z miodem i cytryną ulubiony napój młodego. Mięsko i rybki je, ale w zależności od nastroju. A no i kasze chwałą Bogu wszystkie możliwe no i ryż, w każdej postaci - jajka, makarony. Przypomniało mi się, że bardzo lubi też miód, jagody i porzeczki. Nie wiem czy karmie go dobrze, ale daje mu to co wydaje mi się w miare zdrowe i przede wszystkim lubiane przez niego. Ograniczam słodycze i nie daje gazowanych napojów. Jest zdrowy i póki co najgorsze co go łapie to katar i czasem zapalenie gardła, ale to pewnie od tych jego krzyków :D

Co do tego stażu to wysłali mnie do biura, do pracy papierkowej. Powiem Wam, że w ogóle siebie tam nie widzę, myślę, że się nie nadaję. Poprzednio byłam w klubie malucha i tam było mi bardzo dobrze, wśród dzieci to jest to :) No, ale wyjścia nie mam, dam radę, może nie będzie źle. Co do zostawienia młodego z niania (na co pójdzie 3/4mojej "pensji") to z jednej strony cieszę się, że odetchnę od niego te kilka godzin, Może to podle, ale po całym dniu non stop z nim mam już go chwilami dość i modle się żeby w końcu poszedł spać, bo oszaleje, a z drugiej strony trochę mi smutno, ze większość dnia będzie beze mnie. Ot i zrozumieć tu kobietę :D

-----------------------------------

ja ciebie rozumiem ,mimo mojej bezgranicznej miłości do julki ,czasem po prostu ręce mi opaają, niunia jest kochana ale bardzo głośna a ja z powodu migren nie wytrzymuję tego wrzasku. mi sie marzy wyjście do pracy a z drugiej strony nie potrafię zaufać komuś obcemu.
    Mimo wszystko powodzenia na tym stazu ,oby Ci się nie dłużył czas przy tej papierkowej robocie.

Entuzjast(k)a Avatar Mama_iza

Cytat Napisał mamuśka24 Zobacz post
    mi sie marzy wyjście do pracy a z drugiej strony nie potrafię zaufać komuś obcemu.
    Właśnie o to chodzi.
    Nic jakoś to będzie. Dobranoc!

-----------------------------------

Fan(ka)

Cytat Napisał mamuśka24 Zobacz post
    ja ciebie rozumiem ,mimo mojej bezgranicznej miłości do julki ,czasem po prostu ręce mi opaają, niunia jest kochana ale bardzo głośna a ja z powodu migren nie wytrzymuję tego wrzasku. mi sie marzy wyjście do pracy a z drugiej strony nie potrafię zaufać komuś obcemu.
    Jacek:
    Na migreny (te prawdziwe) jest MigrPriv w saszetkach po około 6 złoty. Ale u Angoli to chyba nie ma, bo moją szwagierkę ciemniaki próbowali otruć paracetamolem. No albo prowadzili badania ile się w nią jeszcze tego zmieści. Ambitne.
    mamuśka24 dziękuje za post.

dokłanie tak Jacek, walą takie dawki paracetamolu ze to się w głowie nie mieści(chociaz przy migrenie to nie wiele się w niej miesci)
    ja mam w domu porozwieszane saszetki lawndy ale i one przestały działać.
    tak więc wypróbuje te saszetki co napisałes bo onich nie słyszałam.

Fan(ka) Avatar aguska2017

mama iza wiem co czujesz ja chce Bartka wysłać do przedszkola ale we wrześniu nie wiem czy już będzie na tyle samodzielny że go przyjma i czy w ogóle gdzieś sie dostanie no ale próbować będziemy.Ja bym chciała iść do pracy bo ciągle z małym w odmu to chwilami wariuje i wiem też Bartek potrzebuje równieśników ale jak to sie potoczy to zobaczymy
    życzę powodzenia na stażu
    emiliap my ostatnio nie wychodziliśmy bo przy takiej temperaturze(-15/-20) jakoś nawet i mnie sie nie chciało.ale np wczoraj było w dzień -14 i Bartek poszedł z tata do sklepu fakt mamy zaraz koło bloku ale zawsze sie przewietrzył ja czekam na to ocieplenie bo Bartuś w domku to świruje
    Ostatnio edytowane przez aguska2017 : 7-02-2012 - 10:37

Zasady Postowania