Strona 333 z 387 PierwszyPierwszy ... 313 323 328 332 333 334 338 343 353 ... OstatniOstatni
3 321. do 3 330. z 3861
Drzewko podziękowań367Podziękowań

Temat: Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Fan(ka) Avatar agulek80

Domyślnie Odp: Mamy 2,3 latkó zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Cytat Napisał jagoda_p Zobacz post
    Jacek:
    Ciekawa teoria, czy dotyczy to również karłów? W takim razie najbezpieczniejsza na mrozie jest żyrafa
    Zimne powietrze samo w sobie może najwyżej spowodować podrażnienie tchawicy (i to raczej przy oddychaniu przez usta) - krótkotrwałe.
    Do zachorowania potrzebne są bakterie i wirusy, te zaś przenoszą się głównie drogą kropelkową. Dlatego dzieci chorują głównie z powodu kontaktu z rówieśnikami. Zapewniam Cię Twoje "słoneczko" prędzej zachoruje w przedszkolu niż na mroźnym spacerze w lesie.
    Jacek, Twoje zapewnienia mi nic nie pomogą. Wbrew wszystkim teoriom trzeba zachowywać zdrowy rozsądek. A ja nadal nie będę wychodziła na spacer jak strasznie mrozi lub/i wieje. Przynajmniej jeszcze tej zimy, bo mój syn ma dopiero prawie 1,5 roku.
    Ostatnio edytowane przez agulek80 : 9-02-2012 - 15:06
    Nasz kochany Marcinek ur. 25.08.2010 r. 4,25 kg szczęścia i 56 cm radości

Fan(ka) Avatar aguska2017

agulek bo każdy powinien robić tak jak uważa za słuszne
    to że np koleżanki córeczka majac rok nie nosiła czapeczki to nie przekonywało mnie do tego aby mojemu synkowi też zaprzestać zakładania czegoś na głowe. po prostu niech każdy robi jak uważa dziś np u mnie jest tylko -4 i szczerze chcieliśmy wyjść na spacerek z małym ale gdy ja wyszłam na miasto bo musiałam coś załatwić to zmarzłam przeokropnie i wracając od razu postanowiłam zrezygnować ze spacerku i dziś siedzimy w domu.
    liczę że jutro już nie będzie tak wiało jak dziś i że spacerek sie uda.
    agulek80 dziękuje za post.

Fan(ka)

agulek A czy ja Cię wyganiam na mróz? Mówię tylko jak jest, to fakty a nie teorie. Z resztą pójdzie mały do przedszkole sama zobaczysz.

Entuzjast(k)a

my wczoraj byłyśmy na bilansie
    wzrost:85 cm
    waga: 13,5 kg
    wszystko na 50 centylu - więc dziecko idealne
    Rozwojowo na prawie 3 latka, więc wszystko ok

Na bilans Ania wzięła swoją krówkę, która też musiała być zważona i zmierzona

Dobrze, że jutro weekend, bo ja chcę się w końcu wyspać. Ania ma wszystkie ząbki (do 5-tek), nie ma gorączki, katar, a w nocy się wybudza i wyspać się nie możemy - taki chyba urok tego dziecka, że czasu na spanie szkoda

Entuzjast(k)a Avatar mamuśka24

moja tez nie chce tracic czasu na spanie, za duzo ma spraw do załatwienia ,więc pobudki robi mi dość wcześnie- ja czekam do soboty żeby się wyspać.
    rossa super że bilans wyszedł na 5-tkę, ładnie Ania waży.
    moja przez leki antyalergiczne zaczęła nabierać i ma juz 16kg

mamusia Anusi Avatar asienka_r

Moja Ania to dzisiaj w nocy piszczała przez sen, chyba jej się coś śniło. Ostatnio przestawiła sobie nocne spanie na 20.30 a rano już o 7.50 jest gotowa do zabawy, a wcześniej szła spać o 19.45 i spała do 9

Rossa fajnie, że bilans udany

Fan(ka) Avatar agulek80

Cytat Napisał jagoda_p Zobacz post
    agulek A czy ja Cię wyganiam na mróz? Mówię tylko jak jest, to fakty a nie teorie. Z resztą pójdzie mały do przedszkole sama zobaczysz.
    nie musisz mi mówić, że w przedszkolu dzieci chorują....jedne od drugich...nic nowego mi nie powiedziałeś/łaś. A jeśli chodzi o mróz, to chyba dr nie zmyślają sobie tych teori żeby z dziećmi nie wychodzić w duże mrozy. Koniec tematu
    Nasz kochany Marcinek ur. 25.08.2010 r. 4,25 kg szczęścia i 56 cm radości

Entuzjast(k)a Avatar Mama_iza

Hej wczoraj jak puściłam młodego na śnieg to tak mu się spodobało, że siłą go do domu ciągnęłam :D Ubaw miał wielki :D Ile to dziecku do szczęścia potrzeba :D

-----------------------------------

Entuzjast(k)a Avatar mamuśka24

mama iza- moja mała tez jak zobaczyła śnieg to do domu zagnać się jej nie dało, taki miała ubaw
    dla nas to tylko śnieg ale dla nich to świetna zabawa
    ja jestem za zabawą na świeżym powietrzu nawet jak jest troszkę zimno, niech się tarża ile wlezie, uśmiech dziecka,zagilany nos,czerwone poliki- bezcenny widok

dzisiaj puściłam małej bajki z ,,mojej epoki,, tzn krecika, przygody kota filemona- i mała nie umie wymówić,, Bonifacy,, więc go nazwała ,,fajny facet,,( w brzmieniu podobne)
    Ostatnio edytowane przez mamuśka24 : 10-02-2012 - 12:27

Dwa skarby ;-) Avatar Beata2710

hej

aguska no my bylismy na bilansie, niby wszystko ok ale generalnie wszystko zrobila po łebkach....
    troche sie zmartwila ze z mlodym po plsku gadam a nie po angielsku.
    Angole nie potrafia zrozumiec ze ich jezyk to nie pepek swiata....

Izka mój tez reke wklada az do lokcia..... chyba tez na piatki albo z głodu....

Jak patrze jak matki ubieraja dzieci w uk az ciary mnie przechodza...
    w srode bylo -1 i male dziecko 1,5roku w sandalach bez skarpet noooo a czapki tu tez zadkosc tu nawet niemowlaki w mroz sa bez czapek. Matki twierdza ze to ok a matka z pl puka sie w czolo.

A lekarz o lekarz bardziej ufam im niz opini z netu- to tak na marginesie.....

Zasady Postowania