1. do 5. z 5
    Początkująca(y) Avatar mamatwens

Domyślnie Noc bez pampersów;)

a więc moje drogie,pytanie jak w temacie...juz od 7mies moje kochane siadają na nocnik,popołudniowe drzemki tez sa bez pampersa...ale po nocy zawsze pampers jest niestety pełny...i nie wiem jak sie zabrac do odstwienia go w nocywiadomo ile mam-tyle pomysłow,wiec moje drogie panie prosze o porade

Mama Julki i Krzysia !!! Avatar Madzia_33

Domyślnie Odp: Noc bez pampersów;)

faktycznie juz pora Przede wszystkim ogranicz picie wieczorem ... a po drugie jak sie zmocza kilka razy to sie zorientuja ze trzeba wołac albo nie sikac... Kiedys w yusku mozna było kupic takie podgumowane przescieradła zeby materaca nie zmoczyc ale niestety kołdra i poduszka przezyja swoje bo dzieciaki spia w kazda strone :) Mojej córce nawet do 3,5 roku sie trafiało... sporadycznie ale jednak...

michasia 08 i antosia 11 Avatar malutk_a
    Wpisów do bloga
    2

u mnie poszlo calkiem niezle ze spaniem bez pampersa. w ciagu dnia caly czas byla bez pampersa i w sumie odkad spi to zmoczyla sie w nocy tylko 2 razy. warto tez jezszcze przed spaniem posadzic dzieci na nocnik wiadomo, ze na poczatku moze beda sie moczyc w nocy ale moze w koncu sie naucza.

Fan(ka) Avatar mamusiaDorusia

Witam!
    Moja Marysia dostała nocnik przed 1 urodzinami;początkowo zachwycona,ale później sie "zablokowała" i nie chciała na niego siadać przez 2 tygodnie! W wieku roku i 4 miesięcy już była bez pampersa także na noc;sama wołała.W nocy z początku ją wysadzałam,ale później już przesypiała cała noc bez sikania.Parę razy zdarzyła jej się wpadka i to wszystko. Nie ma co zmuszać.Koleżanka zmuszała synka do siadania na nocnik i w efekcie-choć w październiku skończy 3 lata-nie sika gdzie indziej jak tylko w pieluszkę!
    Powodzenia i cierpliwości:))

Fan(ka) Avatar martusia29

Witam -a u mnie to było tak - ze przed spaniem siusiu szliśmy,budziłam się koło 2 i szliśmy siusiu i rano od razu po przebudzeniu.materac oczywiście zabezpieczylam przed przesikaniem .czasem się zdażyło coś....po jakimś czasie już nie wstawałam w nocy bo syn wytrzymywał do rana,wystarczyło go wsikać przed spaniem i rano.

Zasady Postowania