1. do 10. z 52
Temat: Poradnik - proszę o pomoc
-
22-04-2008, 23:26 #1
Poradnik - proszę o pomoc
Dzięki pomocy mam niemowlaków udało nam się stworzyć poradnik dotyczący pielęgnacji maluszków. Teraz prośba do Was dziewczyny. Proszę napiszcie, na jakie pytania poszukujecie odpowiedzi (z zakresu wychowania, rozwoju, zdrowia itp.). To pozwoli nam opracować tematy, które byłyby potrzebne i wartościowe. Dziekuję bardzo za pomoc
-
23-04-2008, 08:41 #2
Odp: Poradnik - proszę o pomoc
Zobaczmy - najpewniej jeszcze mi się coś przypomni ale teraz na tapecie mam wstyd i nieśmiałość. Chciałabym wiedzieć czy są to normalne etapy rozwoju dziecka i jak w takich sytuacjach postępować. (wiem że nieśmiałość może być cechą osobowościową ale może być też nieumiejętnością zawierania przyjaźni). Napewno będzie interesujące poczytać o złości i agresji u dzieci, o sposobach radzenia sobie z niewykonywaniem poleceń..... Może coś o bajkoterapii i sposobach oswajania strachu....
No to są moje "3 grosiki"....
-
23-04-2008, 08:45 #3
-
23-04-2008, 19:09 #4
-
7-05-2008, 13:10 #5Wdrożona(y)
Witam, ja bym z chęcia poczytała o rozstaniach z mamą, o tym jak wysłać dziecko do żłobka....
-
7-05-2008, 13:30 #6
Agresja - jak sobie radzić - np. ignorowanie, system nagród i kar.
Rozstania - rozwód
śmierć - jak mówić o śmierci
bajkoterapie
Jeśli są jakieś arytkuły (a napewno) to sorka
Byłam ostatniu na szkoleniu pt. jak radzić sobie z wybuchami złości u dziecka - może jakieś notki o szkoleniach dla rodziców?
-
7-05-2008, 13:43 #7MAMUŚKA BB
Maly klamczuch
Sen,koszmary senne
Agresja-jak uspokoic dziecko,jak przeciwdzialac atakom agresji
Moze cos o tym aby maluch po sobie sprzatam zabawki
Rostanie z pielucha
Centyle-jak odczytac tabele
-
8-05-2008, 10:06 #8
-
13-05-2008, 17:24 #9
Witajcie

ja bym bardzo poprosila cos w temacie meczenia zwierzaka przez dziecko...Mamy kota i JUla jest okropna w stosunku do niej...ale przyznac musze ze nie non stop..potrafi i przytulic,poglaskac,przeprosic kotak..ale i tak jest w niej duzo zlosliwosci, ganianie,piszczenie,czasem rzucenie jakas zabawka,popychanie to nasz chleb powszechny
..juz brak mi pomyslow..system kar,nagrod jak jest grzeczna nie dziala,sadzanie w kacie wogole nie pomaga...POMOCY bo juz ta sytuacja przerasta mnie
jeszcze interesowalo by mnie zaklimatyzowanie w przedszkolu...jak sobie radzic z rozlaka zarowno w relacji dziecko mama jak i mama dziecko
nas czeka przedszkole od wrzesnia wiec chetnie poczytam cos w tym temacie.
-
13-05-2008, 18:01 #10
Jak nakłonić 2,7 miesięcznego łobuza do sygnalizowania,że chce siku ??
Nie boi się nocnika,ale siada tylko jak ja go posadze.Nie mówi wogóle,że chce siku i leje na podłoge.Tłumacze,pokazuje,nakazuje i nic
Asia hello