Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 5 9 10 11 OstatniOstatni
91. do 100. z 109
Drzewko podziękowań32Podziękowań

Temat: Życie z dzieckiem z Zespołem Downa - czyli nie taki diabeł straszny jak go malują...

12.2007/01.2010/09.2011 Avatar kacha_wawa

Domyślnie Odp: Życie z dzieckiem z Zespołem Downa - czyli nie taki diabeł straszny jak go maluj

No i w końcu nie napisałam wtedy
    A więc powiem Wam, że jest lepiej niż myślałam Powiem nawet, że z trójką jest łatwiej jak z dwójką i powiem Wam, że chcę jeszcze czwartego dziecka Może nie tak od razu, ale wiem, że kiedyś jeszcze będzie
    Oliś z Jessicą super przyjęli młodszą siostrzyczkę, Oliś jak to facet może bez większego entuzjazmu, ale jak tylko Laura leży w leżaczku to nie opuszcza jej na krok Jessica za to jest super starszą siostrą i we wszystkim chce mi przy małej pomagać Ciągle chce Laurę przytulać, całować, dawać jej smoczka (chociaż Laura smoczka nie chce ) i generalnie już mamusia i tatuś nie są ważni, tylko "Lala" Ledwo oczy otworzy już jest "Lala" Bardzo pozytywnie mnie te moje dzieciaki zaskoczyły
    A co do Olisia to dzisiaj minął miesiąc jak chodzi do szkoły i cały czas jest szkołą zafascynowany Ku mojej zgrozie wstaje pół godziny przed budzikiem i zamiast cicho w łóżeczku siedzieć to nawija, budzi Jessiczkę i mogę zapomnieć o dosypianiu Widzę, że powoli rusza do przodu z rozwojem Rewelacji nie ma, ale zaczął coraz częściej stawać na prostych nogach, prostopadle do podłoże, opiera się rączkami o podłogę, głowę podnosi do góry i potrafi tak naprawdę długo stać Co prawda jeszcze nie ma siły się podnieść i stanąć przy czymś, ale drobnymi kroczkami i do tego dojdziemy Bardzo dużo kopiuje też Jessiczkę, szkoda tylko, że w rozrabianiu Demolkę robią mi codziennie, kilka razy dziennie, wesoło mam z nimi

A to moja (Nie)Święta Trójca

I starszy brat czuwa

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Życie z dzieckiem z Zespołem Downa - czyli nie taki diabeł straszny jak go maluj

witam wszytkie mamy maluchów z zd !
    Jestem mama majki z zd - ur. 12,12,2006r
    maja ma brata ( bez zd) -ur.07,11,2008r
    JESTESMY Z żAR, BARDZO PROSZE O KROTKIE WPROWADZENIE MNIE DO WASZEGO FORUM NO I OCZYWISCIE CIESZE SIE ZE TU TRAFILAM

Hej Kasiu Witaj wśród nas
    Pisz tutaj o wszystkim, o tym co Cię cieszy i o tym co Cię smuci, o wszystkich radościach i troskach dnia codziennego (chociaż oby tych trosk jak najmniej było ). Pochwal się tutaj Majeczką i braciszkiem

Fan(ka)

Cudowne zdjęcia całej trójeczki :) Super, że poszło się zorganizować.
    Nasz Aniołek - [*] 25.09.2008 10tc ; Nasza Córcia - Adrianna - 04.08.2010 40tc

Lekko Stuknięta Mamuśka;) Avatar Bodzinka
    Wpisów do bloga
    13

Kacha jeszcze fotki, jeszcze!!!! Ja strasznie chce trzecie dziecko ale mój M nie chce..Ale tez nie wiem jak to z nim będzie..Zreszt jak bym chciała ale za 5,6 lat Olis ma urode jak dziewczynka. No i gratulujemy postępów.
    Cudowni są
    Kaśka
    witaj

Lekko Stuknięta Mamuśka;) Avatar Bodzinka
    Wpisów do bloga
    13

Olisiu sto latek od Filipka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I od reszty rodzinki oczywiście też!!!

Uploaded with ImageShack.us

Bodzinka wielkie dzięki

Dla Filipka także wszystkiego naj, naj
    Bodzinka dziękuje za post.

Początkująca(y) Avatar patrysiowa

Witam po dlugiej nieobecnosci. My juz na wylocie tylko cos mi suwaczek szwankuje. Piszcie,bo lubie Was czytac i Kasia,wstaw prosze wiecej zdjec

Oj mnie też długo nie było :/
    Najmłodsza Larwa ma od jakiegoś czasu skok rozwojowy i żyć mi nie daje. Najlepiej jest na rączkach, a jak nie ma rączek to jest wielkie darcie Jessiczka zazdrosna i jak zajmuję się Laurą to robi wszystko, żeby na sobie skupić uwagę Jedynie Oliś w miarę grzecznym, piszę w miarę, bo zaczyna kopiować od Jessiczki te zachowania, których nie powinien Ale zawsze to jakiś krok do przodu, bo po mnie nic nie chce kopiować
    Coraz częściej chce być Szefuńcio w pozycji stojącej, co bardzo mnie cieszy, bo do niedawna jak tylko chcieliśmy go postawić to siadał z powrotem na pupie Teraz powoli kombinuje jak tu samemu pupę od podłoża oderwać i coraz częściej porusza się na czworaka, a nie na pupie (śmiejemy się z niego, że jest dupnym jeźdźcem, bo na pupie najlepiej się przemieszcza ).
    Patrysiowa trzymam kciuki, za pomyślne, szybkie i bezbolesne rozwiązanie i trzymam kciuki za Maluszka
    A co słychać u pozostałych Mamuś?
    Buziaki Wam wysyłam

Szczęśliwa żona i mamusia Avatar ANIA2608

Kacha najlepsze życzenia dla Jessi Dużo zdrowia,radosnego,beztroskiego dzieciństwa i mnóstwo uśmiechu
    Cudne zdjecia Twoich wspaniałych dzieciaczków
    kacha_wawa dziękuje za post.

Zasady Postowania