Strona 1 z 29 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 281
    Fan(ka) Avatar Esia

Talking Bawimy, Mama bawimy!!!

Na taką wypowiedź przyjdzie nam wprawdzie jeszcze poczekać, jednak przecież już teraz BAWIMY SIĘ z naszymi Maleństwami!

Jestem bardzo ciekawa, jak to u Was wygląda. Jakie macie pomysły na zabawę z Dziecinką.
    Piszcie proszę, myślę że nie tylko ja bardzo chętnie o tym poczytam Piszcie też, jak Wasze dzieci reagują na bodźce, co sprawia im radość, co przykuwa ich uwagę

mamy czerwcowe 2007 Avatar szopka

Domyślnie Odp: Bawimy, Mama bawimy!!!

Świetny temat Esia
    Nasz Miś lubi leżeć u taty na brzuszku i słuchać jego opowieści, w ogóle lubi jak się do niego mówi. Z zabaweczek obecnych w łóżeczku na chwilę obecną zaprzyjaźnił się z czerwono, czarno, białą biedronką i tylko z nią na razie gada , a gadanie polega na wyginaniu buzi i języka na wszystkie strony przerywane słodkimi westchnieniami "aaaa". Lubi też słuchać melodyjek z karuzelki, ale fruwających misi jeszcze nie zauważa (blade są jakieś takie, a zauważyłam że wzrok młodego przyciągają jedynie żwawe kolory i wzory). Karuzelka super się u nas sprawdza bo mały często przy jej melodyjkach usypia. Próbowałam układać go też na macie ale nie wykazuje jeszcze zainteresowania zabawkami z maty.
    U nas okresy największej aktywności Misia przypadają na godzinę 6-7 rano - niestety ani ja ani małż nie jesteśmy wtedy za bardzo aktywni i mały często przygląda się nam z uwagą jak chrapiemy leząc obok niego i 17-19, a wasze pociechy kiedy są najbardziej żwawe i skore do zabaw?

mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)

Magda ma największą chęć na zabawę ok 11-12 w nocy, bo wtedy ma oczy szeroko otwarte i ani myśli o spaniu.
    Uwielbia swoją karuzelkę. Bardzo się rozgląda jak misie jej krążą nad główką i usiłuje je łapać. A jak już przestaną "fruwać", to wtedy stara się do nich zagadywać - woła "aaa" i "eee" i miele ozorkiem we wszystkich kierunkach. Strasznie fajnie to wygląda. Polubiła też leżenie w leżaczku, bo wtedy nic nie ogranicza jej widoczności i może patrzeć sobie na wszystkich. W ogóle jest bardzo towarzyską osóbką i nie lubi za długo leżeć sama bo jej się nudzi. Wtedy woła aby ktoś przyszedł i ją wziął i porozmawiał, dopiero wówczas jest cała szczęśliwa. A najbardziej lubi jak Tata bierze ją i kładzie na rękach prostopadle do siebie, a przy tym do Niej gada i ją "trzęsie". Jak tylko przestanie "trząść" to dostaje od razu kopa w brzuch.

matka-wariatka :) Avatar kachasek

Misiu uwielbia jak się go nosi na rękach i do niego mówi, robi wtedy uroczego dziubka, rozgląda się po mieszkaniu, a oczy ma jak talerze. powoli zaczyna interesować go karuzelka - ma kolorowe zwierzaczki (tylko mnie zaczyna denerwować melodyjka, bo jak dla mnie jest nie najciekawsza - ale darowanemu koniowi w zęby ponoć się nie zagląda). ale najwięcej ma do powiedzenia rano, jak leżymy sobie na łóżku koło siebie. wtedy "gada" jak najęty i gestykujuje całym ciałkiem, a obowiązkowo pracuje język

mamy czerwcowe 2007 Avatar Kotek07

Moja Laurka też reaguje na karuzelkę. Tym bardziej że w pozytywce cos sie zepsuło i wraz z melodyjką słychac warkot i to ją chyba najbardziej interesuje. Na leżaczku również jest aktywna a najbardziej lubie patrzeć na jej minke kiedy włączam wibracje w tym leżaczku, robi wtedy taką jakby zdziwioną minkę. Moja mama za to chodzi z nią po całym mieszkaniu i pokazuje jej wszystkie kąty i opowiada co jest co a ona się rozgląda. A najbardziej lubię pochylać sie nad nią i gadać do niej zmieniając głos. Wtedy widze że naprawdę nasłu****e i otwiera buźke jakby chciała odpowiedzieć. A najbardziej aktywna jest nad ranem miedzy 5 a 7 kiedy ja jestem najbardziej śpiąca .

Fan(ka) Avatar Esia

Ależ te nasze dzieciaczki zabawowe!

Szopka fajowo musi wyglądać to "gadanie" Misia z biedronką Może jakąś fotkę w akcji cyknij?
    Piotruś tak różnie ma z aktywnością. Natomiast zauważyliśmy, że chyba najlepiej śpi w porze kąpieli Zasypia koło 19 i słodko śpi do 21.30 albo i dłużej - kolejny raz kąpiel o 20 odpada. Przecież nie będziemy go budzić No a po kąpieli przypada jedna z chwil aktywności - oczka jak spodki, buzia w ciup i nie da się odłożyć Najlepiej wtedy u tatusia śpiewającego "kotki dwa" Musi poszerzyć repertuar

Dzagud ponoć panienki szybciej się rozwijają ale Magdusia to już zupełnie nie noworodek! Próbuje łapać misie? Zdolniacha!

Kachasek Maluszek długo tak potrafi spokojnie obok Ciebie leżeć? Bo Piotruś szybko przechodzi do rzeczy i domaga się cycusia...

Kotek dzisiaj mój Tata jeździł z Młodym w wózeczku po domu i gadał do niego - Piotruś cały szczęśliwy Ewidentnie lubi jak się do niego mówi - byle co. Ostatnio moja Mama streszczała mu wiadomości, bo już nie miała pomysłu - też słuchał jak urzeczony

Dziewczyny a jakie macie karuzelki? Bo my chyba wreszcie kupimy - jakoś nikt się nie domyślił i prezentu nie zrobił

mamy czerwcowe 2007 Avatar Pycia

Moj skarb od 8 do 12-13 nie spi wiec wtedy czytam mu bajki sprawia wrazenie ze go to interesuje oprocz tego lubi lezec u mnie na brzuchu i wtedy wyma****e jezyczkiem na prawo i lewo a karuzela to jest srodek nasenny, jestem pewnie chora ale bardzo mi szkoda jak on nie spi bo bidulek lezy tak spokojnie wiec biore go do lózka i macham grzechotkami na prawo i lewo wprawdzie wodzi czasami oczka w kierunku grzechotki ale bez jakiegos wiekszego entuzjazmu. Kladlam go kilka razy7 na macie ale jakos narazie mam wrazenie ze dla niego nie ma roznicy czy lezy w łózeczku czy na macie.

mamy czerwcowe 2007 Avatar Pycia

Esia ja mam karuzele z fischer prica (czy jakos tak) jak dla mnie jest fajna ale troszeczke z duza.

matka-wariatka :) Avatar kachasek

Esiu jak jest po jedzeniu to tak pół godziny do godziny. przed jedzeniem nie ma mowy o leżeniu bez łapania cyca
    karuzelkę mam z baby mixa

mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a Avatar jolka111

Mój Maksiu nie śpi od 9 do 12-13 i po południu też ma ze dwie godzinki czuwania. Jak leży w łóżeczku to bardzo lubi słuchać pozytywki. W leżaczku leży jak ja zajmuję się Juniorem i wtedy obserwuje co robimy no i zawsze ma godzinkę z tatą i wtedy o różne rzeczy się dzieją. A ze mną to zazwyczaj zwiedza mieszkanie i opowiadam mu o wszystkim. Za to Junior się ostatnio wziął i codziennie czyta małemu bajki, różnie mu to wychodzi, ale bardzo się stara.
    Ostatnio edytowane przez jolka111 : 11-07-2007 - 09:34

Strona 1 z 29 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni