Strona 3 z 78 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 777
    mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a Avatar jolka111

Domyślnie Odp: Wizyty i zalecenia pediatry

Dziewczyny kiedy idziecie na USG bioderek, bo my dzwoniliśmy do przychodni i termin mamy umówiony dopiero na początek września, mi się wydaje że to za późno ale położna mówi, że może być.

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

Cytat Napisał jolka111 Zobacz post
    Dziewczyny kiedy idziecie na USG bioderek, bo my dzwoniliśmy do przychodni i termin mamy umówiony dopiero na początek września, mi się wydaje że to za późno ale położna mówi, że może być.
    mnie tata u nas w przychodni zalatwil termin na 14 sierpnia,podobno tak bedzie oki
    a zapisy sa na koniec pazdziernika
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

mamy czerwcowe 2007

Efilo gdzie w końcu udało Ci się zrobić to USG bioderek ??

efilo
    Guest

Luka

Zrobiłam w prywatnej przychodni na Zadolu. chyba się nazywa Med5. I bardzo się cieszę że zrobiłam prywatnie, bo okazało się że w szpitalu na Raciborskiej jest gorszy aparat usg który nie 'potrafi' zmierzyć i pokazać krzywizn kości udowej i torebki, więc badanie nie jest tak dokładne.

Babka nie pocisnęła nam kitu, bo jak weszliśmy do gabinetu to okazało się że to nasza dobra znajoma. A pracuje na Raciborskiej również więc wie co mówi.

Na kontrolę też tam pojedziemy.

P.S. Badanie kosztowało 60 zł

Dorotko - na Twoim miejscu (patrząc na to co u nas się zadziało) nie czekałabym tak długo. W razie jakichkolwiek nieprawidłowości każdy dzień ma znaczenie. Dziewczynki powinny mieć zrobione to usg w pierwszym miesiącu życia. W sierpniu to mam nadzieję, że po podjętych działaniach korygujących Zosia już będzie po przebojach z dysplazją.

mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)

My jesteśmy zapisane na 9/08 w przychodni na wizytę u ortopedy. Nic nie mówili na razie o USG, bo w szpitalu dostałam zalecenie "kontrola stawów biodrowych", a pediatra wypisał skierowanie o takiej samej treści. Z Weroniką też tak miałam, więc mam nadzieję że będzie ok. A jak się zapisywałam to mi powiedzieli, że taka kontrola jest po 6 tygodniach, u nas wyjdzie 7-8 tygodni, więc nie jest tak źle.

Esia, sorki że teraz dopiero piszę, ale wiesz jak to jest - często czytam forum z Magdą przy cycu, więc o odpisywaniu nie ma mowy.
    USG jamy brzusznej było zlecone, bo Magda miała spuchnięte cycusie, z których sączyła się siara i pani doktor stwierdziła, że Mała musiała łyknąć moich hormonów, więc trzeba sprawdzić czy nie zaszkodziło to na narządy wewnętrzne. Ale wszystko jest OK.

matka-wariatka :) Avatar kachasek

a jak jest z USG bioderek u chłopców? czy i kiedy trzeba zrobić? bo nikt nam nic nie mówił chociaż USG mamy dość (póki co 3 brzuszka +jedno główki)

Fan(ka) Avatar Esia

Dzagud doskonale Cię rozumiem Sama najczęściej też mam tylko 1 rękę, a na drugiej wisi Młody
    Dobrze że z Magdusią wszystko ok!

Kachasek my idziemy na usg bioderek w 6 tygodniu - tak jak na szczepienie. Ale nikt nam tego nie zalecał, byłam przekonana że tak jest po prostu... Czyli znowu czeka mnie czytanie...

efilo
    Guest

USG bioderek jest wpisane jako badanie przesiewowe w książeczce zdrowia. Mnie ktoś ręcznie wpisał: I i III m.ż.

No ale to dziewczynka. Chłopcy maja dysplazje 6krotnie rzadziej niż dziewczynki stąd nie przykładanie aż takiej wagi do tego.

mamy czerwcowe 2007 Fan(ka) Avatar Gośka

Ja jak byłam z mała w szpitalu z zółtaczka miała usg i jest ok. ale chyba pojade jeszcze prywatnie choc pediatra nie widzi takiej koniecznosci

mamy czerwcowe 2007 Avatar szopka

Popłakałam się właśnie
    Była u nas dziś pani ortopeda i niestety podejrzenie naszego pediatry o dysplazję prawego biodra się potwierdziło. Czaruś będzie musiał spedzić min. 6 tygodni niemalże 24h/dobę w rozwórce Koszli, bo szerokie pieluchowanie wg. ortopedy niewiele da i dziecko się męczy w letnie dni z paroma pieluchami. Buuu

Strona 3 z 78 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni