Strona 1 z 78 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 775

Temat: Ząbkowanie

mamy czerwcowe 2007 Avatar Kotek07

Talking Ząbkowanie

Postanowiłam otworzyć ten wątek poniewaz juz niedługo nas to czeka, a własciwie nasze pociechy.
    Moja Laura od paru tygodni ślini się okropnie dziąsełka sa już rozpulchnione. Póki co masuję jej te dziąsła i kupiłam Calgel (pani w aptece polecała). Troche to wcześnie ale mojej siostry synek miał pierwszego ząbka w połowie 3 miesiąca więc możliwe ze u nas będzie podobnie. Może macie jakies sprawdzone sposoby jak przetrwac ten okres?

mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)

Domyślnie Odp: Ząbkowanie

Kotek, jedyna metoda to właśnie przetrwać. Przy Weronice pomógł mi tylko jeden żel - to był Orajel (czy jakoś tak) o smaku wiśniowym. Jak spróbowałam, to mnie język zdrętwiał - tak znieczulał. Teraz mam dostać od koleżanki, która pracuje w firmie sprzedającej wszystko dla dentystów jakiś specjalny żel dla Magdy. Jak dostanę to dam znać czy działa i co to zacz.
    Też mam obawy że niedługo możemy zaząbkować, bo moja Madzia też się ślini jak buldog. Czasem się śmieję, że chyba ma wściekliznę, bo często aż ma pianę na ustach i brodzie (nauczyła się robić bwww i pluje dookoła, a najwięcej na siebie, aż wszystko ma mokre). No i Pani Doktor powiedziała że zawiązki ząbków są wysoko. Więc tylko czekam.

mamy czerwcowe 2007 Avatar szopka

Kotek uprzedziłaś mnie z otworzeniem tego wątku
    Jak się sprawdza Calgel?

Czarek też się bardzo ślini już od dłuższego czasu, czego skutkiem są krostki na brodzie, piąstki pcha do buzi i gryzie palce aż są czerwone. Od wczoraj podaję mu takiego żelowego gryzaka z Canpola schłodzonego w lodówce i widać że obgryzanie go sprawia mu ulgę. Miałam was właśnie zapytać o jakiś wypróbowany, skuteczny żel, bo pewnie się przyda na dniach.
    Upatrzyłam na początek taki gryzak-smoczek Tommee Tippee - Tommee Tippee GRYZAK DZIĄSEŁKO NAJLEPSZY !! HIT (241238421) - Aukcje internetowe Allegro

mamy czerwcowe 2007 Avatar Kotek07

Cytat Napisał Dzagud Zobacz post
    Czasem się śmieję, że chyba ma wściekliznę, bo często aż ma pianę na ustach i brodzie (nauczyła się robić bwww i pluje dookoła, a najwięcej na siebie, aż wszystko ma mokre)
    He moja robi doładnie tak samo.

Szopka ten Calgel na razie tylko raz użyłam i jakaś ulga była bo mała przestała marudzić i popłakiwać. Dobrze że mi przypomniałas o gryzaczkach bo mam ich kilka i całkiem zapomniałam.

Zadomowiona(y) Avatar rysa

Alicja też sie ślini... i obowiązkowo dwa paluchy w buzi - ale nie do ssania tylko gryzie.. na dole w dząsełku jest jasna plamka tak jakby w srodku... cuyba to jedyneczka ise tworzy.. ciekawa jestem kiedy sie wykluje - oby nie za szybko bo będzie cycucha gryzła zabkiem
    http://picasaweb.google.pl/kuczki/DlaDzieci# <-niepowtarzalne bodziaki dla Twojego Maleństwa

Fan(ka) Avatar Esia

Oj, na czasie temat
    Piotruś od kilku dni potwornie hebluje sobie dziąsełka - najchętniej moim palcem Jest marudny, ślini się, pokasłuje no i ma rozwodnione qpki (chora bym była, jakby gdzieś objawem czegoś nie był dziwna qpa ).
    Kupiliśmy bobodent, no ale specjalnej różnicy nie widzę.

mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y) Avatar siwucha12

haha fajny wątek-u nas wszystko to samo a też się śmiejemy że Wiktor ma wściekliznę
    pokasłuje też-ale to chyba rzeczywiście ta ślina sp[ływająca do gardła jak leży-bo pediatra Go już badał i ok

mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)

Szopka, gryzak ekstra, chyba taki kupimy!!!

Esia, to że upatrujesz objawów ząbkowania w kupie, wcale nie jest głupie! Nie wiem ile innych dzieci to ma, ale moja Weronika na 1-2 dni przed wyżynaniem zęba miała kupy koloru trawy - no może bardziej szpinaku bo ciemno zielone. I mój kolega z pracy, który ma dwoje dzieci (w tym jeden chłopak starszy rok od Weroniki), potwierdzał, że u jego dzieci było to samo. Tak więc patrzmy w qpy naszych dzieci!!!

mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a Avatar jolka111

My Juniorowi smarowaliśmy dziąsełka żelem bobodent i było ok, pierwszy ząbek pojawił się w piątym miesiącu życia

Fan(ka) Avatar Monika77 7 czerwiec

u nas oczywiście objawy te same. Bardzo szybko chyba nasze dzieciaczki będą miały ząbki. Moja Ada pierwszego "dostała" dopiero jak miała 7 miesięcy i właściwie wcale tego nie odczuliśmy. Ciekawe co będzie teraz z Karolinką
    ;;

Strona 1 z 78 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni