1. do 10. z 467
Temat: Powrót do formy
-
8-06-2008, 11:36 #1
Powrót do formy
To ja może zacznę taki wątek, bo czuję się już bardzo dobrze (czasem troszkę bez sił i niewyspana), ale kg i brzuszka to fajnie byłoby się pozbyć.
Moje ostatnie pomiary przed porodem wykazały 76 kg i 110 cm brzuszka. Wczoraj miałam 69 kg i 95 cm. Brzuszek maleje z dnia na dzień, ale nadal niełatwo w coś się zmieścić do ubrania (ciążowych ciuchów mam już dość). A na razie 12 kg do zrzucenia...ufff.....
Na razie przez kilka dni się nie ważę, żeby się nie rozczarować
.
A jak u Was?
-
8-06-2008, 15:41 #2
Odp: Powrót do formy
hejka! Ja po porodzie juz 3 tygodnie i wyjatkowo szybko wracam do formy, ale moze to dlatego, ze w tej ciazy wyjatkowo malo przybylam -10kg tylko. Fakt, ze czesto nie wyspana i nie dojedzona ale wazne ze ok. Brzuszka ubywa ale w dopasowane ciuchy z przed ciazy sie jeszcze nie mieszcze. Czasami jak wiecej pochodze to troche krwawie, ale juz niewiele i podejrzewam, ze to przez szwy bo bylam nacinana
-
8-06-2008, 21:35 #3Czerwcowa mama'08
u mnie kiepsko- do zrzucenia 14 kg; w stare rzeczy wchodzę na siłę
, więc póki co je omijam 
przyznam się szczerze,ze po poprzedniej ciąży miałam więcej do zrzucenia ale byłam lepiej nastawiona i tak mi to nie przeszkadzało - teraz jakby mniej cierpliwości do bycia w rozmiarze XXL
marzę o basenie (ale jeszcze plamię) i o rowerze...sekscesów też mi się chce
-
8-06-2008, 22:21 #4Czerwcowa mama'08
Ja się przyznam bez bicia - jeszcze 5 kg plus drugie 5 kg które planowałam zrzucić przed ciążą
Za to gabarytowo już lepiej - wchodzę we wszystkie ciuszki sprzed porodu, z brzuszka niewiele już zostało więc chociaż tyle, bo ciuchów ciążowych to nienawidzę wręcz
Iwoszku, ja się przychylam do tych basenowo -sekscesowych pragnień, ale jeszcze niestety poczekam
-
9-06-2008, 01:45 #5
Ja do zrzucenia mam 12 kg, jezdze juz na rowerku,brzuszka juz prawie wcale nie mam, smieje sie bo moja siorka ktora cala moja coaze sie odchudzala ma wiekrzy niz ja teraz
ale za to uda mam paskudne, rozstepow sie tez jakos pozbyc nie moge
ale mysle ze z czasem zejda
co do seksiku to juz tak mnie ciagnie ze nie moge, juz mam dosc przytulania
-
9-06-2008, 09:57 #6
no to teraz moja kolej

ciążę zakończyłam na 75 kg a teraz mam 65 kg
do zrzucenia 7 kg ale nie obraziłabym się o 10 kg
z miła chęcią zaczęłabym ćwiczyć ale przy mojej dwójce szkrabów na chwile obecną nie jest to możliwe czyt:brak mi sił
do tego nadal jeszcze krwawie
i mam mega giga apetyt zapewne spowodowany karmieniem
-
9-06-2008, 11:01 #7
hejka 
No tak, teraz i ja ponarzekam - 71 kg waga przed porodem, po cesarce spadło mi tylko do 66 kg, jak wrócilam w piatek do domu to brzuch mialam dosc spory, w niedzielę odwazylam sie na przymiarke łaszków i niestety duzo mi brakowało w pasie do zapiecia. W czwartek ponowiłam próby i weszłam w dzinsy z przed ciąży, ogólnie ciuszki są dobre ale jeszcze mam taki lelawy ten brzuszek, wiem, ze po cesarce nie bedzie tak szybko dochodził do siebie, bo nie mogę jak na razie cwiczyc, ani chodzic na basen, no i połóg nadal jest
. Na wagę jeszcze nie wejdę , moze za tydzien
-
9-06-2008, 12:58 #8
Iwoszku, jak byś o mnie pisała, ja też jakaś taka niecierpliwa jestem. Choć przecież jestem dopiero kilki dni po porodzie, a oczekuję niewiadomo czego.

No i ja też marzę o wyjeździe na Mazury i o pływaniu. Ale to jeszcze sporo czasu. Bo jak urodziłam Wojtka, to pływałam dopiero po 5 tygodniach.
-
9-06-2008, 13:47 #9
-
9-06-2008, 14:19 #10