21. do 30. z 409
-
26-08-2009, 19:16 #21
Odp: MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów
Annya, to mozna powiedzieć, że czytamy podobne rzeczy
, również planuję wprowadzić na początku jakieś warzywka a dopiero później owocki. A zacznę jak Misiek będzie miał 6 m-cy. Z cyckiem też chciałabym wytrwać do roczku
.
Jeśli chodzi o wybór przetwory domowe czy gotowe to wybieram stanowczo domowe i tu się pochwalę, że babcia narobiła już mnóstwo słoiczków (jabłka, malinki, jagody, brzoskwinie, jeżyny). Wszystko to pochodzi z działki więc wiadomo jakie jest pochodzenie produktów
.
-
26-08-2009, 19:40 #22
A my dzisiaj próbowaliśmy jabłuszko Gerbera. Mały na początku pluł dalej niż widział , a potem troszkę załapał o co chodzi. A swoją drogą to jakieś kwaśne to jabłko było i nie dziwię się że się krzywił. Ja niestety już piersią nie karmię bo laktacja siadła zupełnie, więc postanowiłam inaczej to małemu wynagrodzić, ale jeszcze się nie poznał na moich dobrych chęciach
-
26-08-2009, 19:49 #23
Monika moj tez pluł pierwszy raz tzn pierwszy kontakt załapał po kilku razach Ja mam malusieńką łyzeczke wiec podawalam na samym koncu ale kilka razy załapał za 3 czy 4 Teraz zaczał znowu pluć moj M sie smieje ze po co ma jesc samo jablko jak moze zjesc z czyms i bardziej mu smakuje ...
-
26-08-2009, 23:26 #24
-
27-08-2009, 09:25 #25
Ja podobnie jak dziewczyny nie zamierzam się spieszyc z wprowadzaniem stałych pokarmów, myślę, że zaczniemy w 6 miesiącu. Z Majcią zaczynałam od marcheweczki i teraz pewnie też tak zrobię. Początkowo będziemy "jechac" na słoiczkowym jedzonku
Piersią mam zamiar karmic 1,5 roku, tak jak Maję, żeby było sprawiedliwie
-
27-08-2009, 09:53 #26
Zaczełam dawać mojej kruszynce jabłko jak miała 3,5 miesiąca dodatkowo daję po jednej miarce kaszki do mleka następnie deserek - jabłko z bananem ....i ostatnio mała ma jakiej rewolucje ewolucje ponieważ po jedzeniu piszczy , pręży się a odbija jej się jeszcze 2 godziny po jedzeniu
obecnie moja córcia ma 4.5 miesiąca i zastanawiam się czy za wcześnie nie zaczęłam z nowościami
-
27-08-2009, 11:49 #27
-
27-08-2009, 11:55 #28
niuniek pierwszą dostanie marcheweczke , potem zupke , kleik , kaszke i dopiero owoce ( jabłuszko lub soczek) ale wszystko to dopiero jak skończy 5 miesiąc i ani dnia wcześniej chyba że nasz pedjatra zasugeruje coś innego .
-
27-08-2009, 12:43 #29
Ja również karmię piersią i nie zamierzam się spieszyć z wprowadzaniem stałych pokarmów do diety Małego - zwłaszcza, że jego waga wskazuje na to, że kalorii mu nie brakuje
Także zaczniemy w 6 miesiącu pewnie też od jakiegoś warzywka - dokładnie jeszcze nie wiem od czego, muszę przestudiować jakieś schematy żywienia. Ale na to mam jeszcze jakieś co najmniej 4 miesiące
-
27-08-2009, 15:38 #30

LinkBack URL
About LinkBacks

Mogłabym nie spać tylko po to , aby słyszeć jak oddychasz , patrzeć jak sie uśmiechasz gdy śpisz - chwile spędzone z Tobą to skarb 

Facebook

świadczenie pielęgnacyjne...
Dzisiaj, 08:34 w Możesz pomóc...zobacz