Strona 41 z 41 PierwszyPierwszy ... 21 31 36 40 41
401. do 409. z 409
    Mama Filipka :) Avatar kikis

Domyślnie Odp: MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

a jakie owoce? noje sie zeby to sie rozwolnieniem nie skonczylo:(

Początkująca(y)

Cytat Napisał kikis Zobacz post
    a jakie owoce? noje sie zeby to sie rozwolnieniem nie skonczylo:(
    Banany i jabłka są najbezpieczniejsze i najlepsze na początek. A później powoli i pojedynczo można próbować dodawać gruszki, morele itd.

Dziś, na zakupach rzuciło mi się w oczy, że te "niemowlęce" jogurty mają daty przydatności do sierpnia, września. I tak się zastanawiam jakim cudem jogurt tyle wytrzymuje, konserwantów podobno dodawać nie wolno. Ale nie miałam czasu poczytać etykiet.

06.2009/01.2011 Avatar zielona2909

Kaśka masz rację, ja tez się nad tym zastanawiałam, bo mam taki jogurcik ale na nim jest napisane, że nie zawiera konserwantów, a termin ma do lipca. Dziwne

Fan(ka) Avatar Oli.B

A jeszcze mnie zastanawia a propo tych jogurtów czemu nie są trzymane w lodówkach tylko na półkach obok słoiczków . Tym bardziej, że pisze że przechowywać w lodówce

Czerwcówka 2009 Avatar wuyu08
    Wpisów do bloga
    6

My wcinamy desery owocowo-jogurtowe Gerbera. Tam jest napisane, że jogurt naturalny stanowi 18 % objętości słoiczka i że można przechowywać na półce.
    Z samymi jogurtami pediatra kazała zaczekać do 11-12 miesiąca. A Danonki to jedno z gorszych rozwiązań właśnie ze względu na cukier i barwniki.

mama czerwcowa 2009 Avatar emili78

HEJ mamunie w Polsce macie wybór tu są polskie sklepy ale wybory nie ma co do deserków moja dama zjada; 21godz-mleka z kaszką 150ml -3godz mleczko -8.30godz kaszka na gęsto mleczna lub na mleku 150g -12godz obiadek gerbera lub bobo-vita 200g-15godz słoiczek owoców 190g -18godz kaszaka manna z jogurtem danonkiem tu są danonki od 6miesięcy między czasie chrupkę ciacho waży też ok 8700kg ale jest wysoka strasznie

Dziewczyny prosze poradzcie mi. Moj Piter nie chce pić sztucznego mleka, tylko cycuś i cycuś. W sumie ssie mnie 3 X dziennie (rano, popołudniu i na noc). Próbowałam mu dawac Nan, Nan Junior o smaku waniliowym i nic nie chce. Nawet do mleka dodawałam mu soczek, żeby zaciagnął, ale tez mu nie podeszło i nie wiem co robić, bo musze się teraz skupić na drugim maluszku, żeby jemu nie zaszkodzić.
    Acha i co jedza wasze maluszki w ciągu dnia?

Czerwcówka 2009 Avatar wuyu08
    Wpisów do bloga
    6

Zielona, ja też mam "przytulaczka" na cycu kilka razy dziennie i w nocy. Ostatnio częściej, ze względu na ząbki górne ...
    Wypróbowywaliśmy rózne mleka, bo też nie chciał pić z butli. Ostatecznie podziałało przegłodzenie przez 3-4 godziny zero przekąsek i poszło początkowo 50-60 ml NAN. Teraz jesteśmy w trakcie odstawiania od cyca i podajemy NAN 3. NIe wypija dużo, ale to wina mojej niekonsekwencji i czasowych zawirowań.
    A dzień wygląda tak, rano po przebudzeniu cyc (moje lenistwo, żeby jeszcze chwilę podrzemać),potem sniadanko -zwykle kaszka manna lub ryżowa ostatnio dostaje też kawałek bulki/chleba. W południe obiadek Gerbera albo coś gotowanego na parze i lekko miksowanego (gotowane w wodzie nie smakuje ?)+ deserek gerbera lub jabłko, gruszka, banan. Popołudniu w zależności od ilości zjedzonego obiadu przekąski w postaci wafli ryżowych, sucharków bezcukrowych lub chrupek , coś płynnego do picia. Ok 17:00 120-150 ml mleka. I między 19-20 kaszka na dobranoc. Młody jeszcze zasypia na cycu, ale to tylko forma przytulenia się, bo jest już nieźle najedzony i odpływa po chwili. Budzi się w nocy różnie ok 3 lub 4 lub 5 lub 6 dostaje cyca i śpi dalej.

Ja próbuję, mu co wieczór dawać mleczko modyfikowane, na razie nie załapał a były juz 4 próby, Nan2, Nan2 z soczkiem, Nan2 z kaszką, Enfemil i nic. Rano też z mojego lenistwa daje mu cycusia, ale niestety niedługo się to skończy bo wyczytałam, że ok. 4 miesiaca zmienia sie skład mleka i dziecko może nie chcieć juz ssać. U nas wygląda jedzonko tak:
    6.30 cycuś
    9.00 kaszka mleczno-ryzowa
    12.00-13.00 obiadek ze słoiczka lub przygotowana zupka z mięskiem przeze mnie
    16.00-16.30 jajecznica albo kaszka z owocem
    19.30 cycuś

Strona 41 z 41 PierwszyPierwszy ... 21 31 36 40 41

Zasady Postowania