Strona 1 z 16 1 2 6 11 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 153
    Mama Filipka Avatar Monika_M

Domyślnie Pielęgnacja naszych maluszków

Zgodnie z sugestią Agatki dodaję nowy wątek. Mam nadzieję że już niedługo wszystkie będziemy mogły podzielić się naszymi doświadczeniami i uwagami dotyczącymi pielęgnacji naszych milusińskich.
    No to dziewczynki czekam na was

Zadomowiona(y) Avatar angelika82

Domyślnie Odp: Pielęgnacja naszych maluszków

Moniczko to my czekamy :)
    Opowiadaj jak tam u Was? Jak sobie radzisz?

Czerwcowa mama

Monia napisz,albo AGA bo na razie wy jestescie na bierzaco co tak naprawdę z kosmetyków jest potrzebne , co kupić na pierwszy ogień ze tak powiem, jak kapiecie? tzn z pielucha, leżaczek, tatusiowymi rękami ?
    Czy pijecie herbatki?

Mama Filipka Avatar Monika_M

Cytat Napisał Tacjana Zobacz post
    Monia napisz,albo AGA bo na razie wy jestescie na bierzaco co tak naprawdę z kosmetyków jest potrzebne , co kupić na pierwszy ogień ze tak powiem, jak kapiecie? tzn z pielucha, leżaczek, tatusiowymi rękami ?
    Czy pijecie herbatki?

Słuchaj ja kupilam na początek żel do mycia maluszków nivea i oliwkę też nivea. A teraz dokupiłam emulsję do kąpieli oilatum bo mój Fifi ma strasznie suchą skórę (ale jeszcze nie wypróbowałam). A maluszka kąpie narazie moja mama bo ja się jeszcze boję a do wanienki wkłada poprostu pieluchę tetrową. A co do kosmetyków jeszcze to używam sudocremu na pupcię.
    Jeżeli chodzi o chusteczki nawilżane to polecam chusteczki Dzidziuś firmy Cleanic- są bardzo dobrze nawilżone i nie podrażniają pupci malucha (u mnie jak narazie nie sprawdziły się chusteczki Bambino i Happy- jak dla mnie są za suche i jak się chce dokładnie umyć pupę to rysują malucha bo trzeba troszkę trzeć).
    No nie wiem co jeszcze napisać jak sobie przypomnę to dopiszę
    Aaa co do herbatki - to ja żadnej nie piję bo jak narazie (odpukać) problemów z pokarmem nie mam tzn z brakiem, bo w jednej piersi mam go nawet za dużo i wkurzam się jak muszę nią nakarmić bo mi się mały krztusi.Tak więc herbatkę to kup sobie po porodzie już jak będzie jakiś problem
    Ostatnio edytowane przez Monika_M : 20-05-2009 - 14:33

Czerwcowa mama 2009 Avatar andzia111

Ja cherbacie popijam bo pokarmu było mało - od wczoraj jestem mleczarnią ale pokarm odciągam i zawoże małemu , mam nadzieje że jak już wyjdzie ze szpitala nadal będe mogła go karmić. w moim przypadku ważny jest też dobry laktator - ten z aventu sie niesprawdził , kupiłam medele elektryczną jst rewelacyjny i ułatwia mi ściąganie
    O innych tematach i pielęgnacji nic niestety niewiem , ale jak tylko OSKAREK wróci do domku to sie dowiem , a do szpitala poprosili o sudokrem , oliwke penaten i smoczek uspokajający
    Mogłabym nie spać tylko po to , aby słyszeć jak oddychasz , patrzeć jak sie uśmiechasz gdy śpisz - chwile spędzone z Tobą to skarb

Czerwcowa mama 2009
    Wpisów do bloga
    1

Tu też w skrócie opowiem o duńskich zwyczajach:).
    Michalinka jeszcze nie była kąpana ani myta, starto z niej tylko maź po porodzie. Tu zaleca się kapanie po 5 dniu, zeby wszystkie resztkio mazi wsiakły w skórę. Jak na razie jej to nie szkodzi.
    Pupę po przewinięciu też czyściliśmy zwykłą wodą i nic więcej (tak nam kazano), pępek w ogóle zostawiliśmy w spokoju - jak na razie nie ma problemów ze skórą ani z niczym. Kikut odpadł dziś i nie wygląda to jakoś źle.
    Jutro już ją chyba umyjemy, przetrzemy oczka, wprowadzimy jakieś kremiki po przewijaniu...

Wdrożona(y) Avatar gumisia81

Cytat Napisał Meva Zobacz post
    Tu też w skrócie opowiem o duńskich zwyczajach:).
    Michalinka jeszcze nie była kąpana ani myta, starto z niej tylko maź po porodzie. Tu zaleca się kapanie po 5 dniu, zeby wszystkie resztkio mazi wsiakły w skórę. Jak na razie jej to nie szkodzi.
    Pupę po przewinięciu też czyściliśmy zwykłą wodą i nic więcej (tak nam kazano), pępek w ogóle zostawiliśmy w spokoju - jak na razie nie ma problemów ze skórą ani z niczym. Kikut odpadł dziś i nie wygląda to jakoś źle.
    Jutro już ją chyba umyjemy, przetrzemy oczka, wprowadzimy jakieś kremiki po przewijaniu...
    Całkiem inne te zwyczaje niż u nas, ale chyba bardziej naturalne, u nas moczą te dzieci codziennie już na oddziale

Mama Wrzesien05Czerwiec09 Avatar martusia_78

Cytat Napisał Tacjana Zobacz post
    Czy pijecie herbatki?
    Cytat Napisał Monika_M Zobacz post
    Aaa co do herbatki - to ja żadnej nie piję bo jak narazie (odpukać) problemów z pokarmem nie mam tzn z brakiem, bo w jednej piersi mam go nawet za dużo i wkurzam się jak muszę nią nakarmić bo mi się mały krztusi.Tak więc herbatkę to kup sobie po porodzie już jak będzie jakiś problem
    Cytat Napisał andzia111 Zobacz post
    Ja cherbacie popijam bo pokarmu było mało - od wczoraj jestem mleczarnią
    Mnie po porodzie zamiast herbatek doradzili pic kompocik z jablek i bawarke (herbata z mlekiem) Pilam codziennie i na brak mleczka w cycusiach nie nazekalam ani ja ani corcia
    Polecam serdecznie
    Tym razem tez bede pila te spacjely bo smakuja mi bardzo

Wdrożona(y) Avatar gumisia81

Cytat Napisał martusia_78 Zobacz post
    Mnie po porodzie zamiast herbatek doradzili pic kompocik z jablek i bawarke (herbata z mlekiem) Pilam codziennie i na brak mleczka w cycusiach nie nazekalam ani ja ani corcia
    Polecam serdecznie
    Tym razem tez bede pila te spacjely bo smakuja mi bardzo
    kompocik to mamuśka już mi obiecała,że przyniesie do szpitala, ale bawarki nie cierpię a fujjjjjjj, a co do mleczka to od 4 dni cieknie mi samo i moczy bluzki chyba zacznę nosić wkładki, bo obciach nieziemski, zwłaszcza ostanio jak skapnęłam się ,że mam plamy na bluzce w sklepie

Czerwcowa mama 2009 Avatar Carmi

Cytat Napisał gumisia81 Zobacz post
    Całkiem inne te zwyczaje niż u nas, ale chyba bardziej naturalne, u nas moczą te dzieci codziennie już na oddziale
    w Niemczech tez nie zalecaja kapac przez pierwsze dni, ani nie smarowac czymkolwiek w domu z poczatku.

Strona 1 z 16 1 2 6 11 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania