Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 328
    Wdrożona(y) Avatar gumisia81

Domyślnie Odp: Wszystko o karmieniu piersia

Cytat Napisał milkada Zobacz post
    Witajcie .
    Bardzo bym chciała karmić piersią mojego synka ,i mam takie pytanie do mam które już zaczęły. Jak się do tego przygotować,co muszę wiedzieć,jakich błędów nie popełniać,wszystko co mogło by mi pomóc . Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek rady
    Ja w 100% popieram Agatę077, najważniejsze to dobre nastawienie, mało stresu i dużo samozaparcia, bo problemy są zawsze, czasem wieksze a czasem małe, ale są, zawsze warto próbować

Czerwcowa mama 2009 Avatar KluseczkaS

Agata u nas kupka tak samo- i tez za kazdym razem tylko ze mi sie wydaje ze mamy problem z brzuszkiem bo Mati strasznie sie zwija przy robieniiu kupki tak ze cala ja wyktreca.

Czerwcowa mama 2009

Kluseczka u nas tez tak bylo tymbardziej ze ja jem wszystko co pozostali domownicy oprocz warzyw kapustnych,grochu problem sie skonczyl jak zaczelam podawac herbatke z kopru...

Mama Klaudii Avatar nocanka

Moja Mała pobiła dzisiaj w nocy rekord.... dostała cyca koło 23.30 i ssała do 2giej.......... Na szczęście miałam trochę ściągniętgo pokarmu i o 2giej mój mąż dał jej butelke - wypiła 20 (!!!) i poszła spać. Mała jest Anioł gdyby nie te karmienia..........

Czerwcowa mama 2009

Cytat Napisał agata077 Zobacz post
    dziewczyny nakrecona przez kolezanki z watku butelkowego powiedzcie ile razy maluchy wasze robia kupe u nas jest w kazdej pieluszce zólta o konsystencji bardziej wodnej a zawartosc to taki serek z widocznymi grudkami wybaczcie za opis ale za chiny ludowe nie pamietam jak to bylo w poprzednich razach ;(
    U nas kupki wygladaja identycznie i sa za kazdym razem jak zmieniam pampka...to podobno normalne i wlasciwe A jak nie ma to tak jak Ariada napisala...beda problemy z brzuszkiem Zwija sie wtedy i prezy az pusci baka albo zrobi kupke...
    Koperku nie podaje bo nie wiem czy mozna....bede u pediatry w tym tygodniu to zapytam jak to jest z przepajaniem

A co do karmienia piersia to ja juz sama nie wiem....mam pokarm caly czas chociaz karmie przez kapturek i zakladam ze jest go wystarczajaco bo Iga nie placze wiec chyba sie najada, chociaz roznie ssie, raz 5 minut, raz pol godziny a czasami nawet i z godzine potrafi ciagnac....wiec chyba wszystko jest ok. Pzreciez gdyby byla glodna to nie byloby kupek i plakalaby pewnie bardzo....o to tez podpytam lekarza jak bede

Czerwcowa mama 2009

Nika moj sie drze jakby go ze skory obdzierali kiedy jest glodny nie wybiera pory i miejsca wlasnie uciekalam ze sklepu i karmilam na lawce bo zdecydowal sie jesc co 30 min :)

Zadomowiona(y) Avatar Ariada

Nika moj sie drze jakby go ze skory obdzierali kiedy jest glodny nie wybiera pory i miejsca wlasnie uciekalam ze sklepu i karmilam na lawce bo zdecydowal sie jesc co 30 min :)
    Już sobie zaczął wychowywać mamusie

Czerwcowa mama 2009
    Wpisów do bloga
    1

Moja za to ssie 10 minut niemal z zegarkiem w ręku, a potem odpada, czekam na beknięcie, ona się budzi i potem nie wie co chce, zjadłaby albo nie, zaczyna płakać czy raczej wydzierać się i tak to wygląda. Położna mi poradziła żeby dawać jej smoczka, kiedy tak się dzieje no i do spania, bo głodna na pewno nie jest, a ona smoczka nie chce. Kupiłam inny model, zobaczymy czy sie sprawdzi.

Muszę jej pilnować żeby się nie przejadała, bo potem jej się ulewa i boli ją przełyk. Dziś już dwa karmienia takie mam za soba i jakoś to idzie, ale z Misią tak to jest że dwa kroki do przodu, jeden do tyłu... więc teraz kolej na awanturę.

Czerwcowa mama 2009 Avatar KluseczkaS

Dziewczyny jestesmy juz przy kupach to napiszcie mi ile w Pl kosztuje paczka pampersow. Tutaj idzie nam ich tyle ze ledwie wyrabiamy z bieganiem do sklepu a w Pl pewnie nie sa tanie.

Manewr z pupa na wolnosci na odparzenia to super pomysl. Ja niestety nie mam przewijaka tylko taka matke na lozko wiec ja wlasnie nakarmilam i teraz fika koziolki z gola pania i puszcza baczki, No ale po sudokrem i tak trza bedzie sie udac.

Czerwcowa mama 2009

kluseczka ostatnio kosztowaly ok 50 zl...

Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania