Strona 1 z 11 1 2 6 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 102
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: akcesoria,czyli co potrzebne,a co mozna uznac za zbędne

cobra18
    Guest

Domyślnie akcesoria,czyli co potrzebne,a co mozna uznac za zbędne

zakladam ten watek,gdyz chcialabym dowiedziec sie co myslicie o akcesoriach typu podgrzewacz to butelek, przewijak na stojaku i inne. ktore z nich i innych sa przydatne,a ktore to tylko wyrzucone pieniadze?

wydaje mi sie ze podrzewacz bylby mi potrzebny,gdyz nie chce karmic piersia, a przewijak ,hm to taki maly luksus dla moich plecow:)

Początkująca(y) Avatar wiki82

Domyślnie Odp: akcesoria,czyli co potrzebne,a co mozna uznac za zbędne

tak mysle ze jest sporo rzeczy dla maluszka ktore sie przyda ale nie do przesadywszystko zalezy od budzetu jaki chcemy przeznaczyc....ja dopiero patrze i mysle...
    Np.taka elektryczna niania -moja znajoma kupila ale nie korzystala z niej duzo i sprzedala na allegro...na poczatku sluchala czy mala na pewno spi i czy oddycha...
    Co do przewijaka.....moze i na poczatku bedzie sie z niego korzystac a pozniej bedziesz miala wprawe i bedziesz przewijala dziecko np.na lozku

Fan(ka) Avatar Anik79

przewijak zakładany na łózeczko uzywałam do prawie 9 mca zycia Wiktorii - i teraz tez zamierzam tym bardziej że mam go gdzieś schowanego tylko gdzie? to będzie zagadka do rozwiązania na najblizsze 4 mce

Fan(ka)

mi bardzo pzydal sie i przewijak i babyfoon ( niania elektroniczna ) wrecz niezbedna gdyz maly spal w dzien na gorze w pokju a ja bylam np. w kuchni ,podgrzewacz do butelek tez uzywany stale bo nie karmilam piersia, wszystko wydalam a teraz szukam na nowo niestety i napewno to kupie

Fan(ka) Avatar Klementinka

a co sadzicie o sterylizatorach butelek?
    kupilam dla mojej bratanicy, teraz go po niej dostane
    jednak oni ani razu go nie uzyli bo mala karmiona byla piersia
    to taki sterylizator do mikroweli
    a co do nian elektronicznych to zastanawiam sie nad kupnem tej z czujnikami oddechu ale tez nie wiem czy nie przesadzam

Fan(ka) Avatar Ola_fasola

A co myślicie o leżaczku czy huśtawce? warto kupic od razu?
    Zastanawia mnie też wanienka czy potrzebny jast taki stojak do niej czy nie, i taka gąbka do wanienki.. ale to jest strasznie nie higieniczne?

Fan(ka) Avatar Ola_fasola

a laktator?

Fan(ka) Avatar Anik79

Cytat Napisał Klementinka Zobacz post
    a co sadzicie o sterylizatorach butelek?
    kupilam dla mojej bratanicy, teraz go po niej dostane
    jednak oni ani razu go nie uzyli bo mala karmiona byla piersia
    to taki sterylizator do mikroweli
    a co do nian elektronicznych to zastanawiam sie nad kupnem tej z czujnikami oddechu ale tez nie wiem czy nie przesadzam
    nie używałam, i nie będę używać uważam osobiście za zbędny wydatek, można spokojnie wygotować butelki - ja tak robiłam

Cytat Napisał Ola_fasola Zobacz post
    A co myślicie o leżaczku czy huśtawce? warto kupic od razu?
    Zastanawia mnie też wanienka czy potrzebny jast taki stojak do niej czy nie, i taka gąbka do wanienki.. ale to jest strasznie nie higieniczne?
    lezaczka nie miałam - to chyba ze względu na małe mieszkanie jak była potrzeba to brałam małą w nosidełko z samochodu i tez w nim ze mną wszedzie wędrowała - do łazienki czy do kuchni, hustawkę mała dostała w prezencie - ale to huśtawka była od 6 mca i czesto jej używaliśmy

Cytat Napisał Ola_fasola Zobacz post
    a laktator?
    oj laktator bardzo mi sie przydał bo miałam naprawdę dużo pokarmu i teraz tez kupie bo tamten poszedł w świat i do mnie nie wrócił

Fan(ka) Avatar koriander

- Ja laktator chce kupic, chociaz wiem ze czesto stoi nie uzywany, ale rowniez zdarza sie ze jest konieczny i przynosi wielka ulge
    - Hustawki nie planujemy.
    - Jako przewijak sluzyc bedzie komoda na ktorej lezec bedzie specjalny materacyk z podwinietymi brzegami. Te przewijaki na lozeczko nakladane wydaja mi sie rowniez swietnym wynalazkiem
    - Lozeczko turystyczne poza tym drewnianym, ze wzgledu na dziadkow do ktorych na pewno czesto bedziemy sie wybierac i ze wzgledu na wakacje
    - Sterylizatora ani podgrzewacza tez nie planujemy, ale te rzeczy moga zawsze ulec zmianie w zaleznosci od tego jak idzie karmienie piersia..
    - hamak do zawieszenia w kojcu, z doswiadczenia obecnych mam wiem ze dziecko wspaniale w nim usypia, lekko sie bujajac. juz wiele osob mi go polecalo wiec pewnie sie zdecydujemy

Mama Niny :) Avatar kreatorka

Co do wibrującego leżaczka to moja koleżanka kupiła fisher price różowiutki, śliczny z wibracjami, grzechotkami, lusterkiem z jakimiś melodyjkami cena ok. 200zł malutka włożona do leżaczka płakała, chyba jej było w nim nie wygodnie, za to leżaczek bardzo spodobał się yorkowi, który zrezygnował ze swojego posłania i zamieszkał w lażaku ja kupować leżaka nie będę, myślę, że wystarczy fotelik/nosidło
    Laktator jak najbardziej wydaje mi sie przydatną rzeczą i nie słyszałam, żeby któraś z koleżanek była z kupna niezadowolona
    Elektroniczna niania ee... jak dla mnie lekka przesada, chociaż kto co lubi, mnie by tylko stresowała i ciagle bym patrzyła na odbiornik
    przewijak taki na komodę kupie napewno, dla własnej wygody wiadomo, że po porodzie ciężko się schylać, a przewiajanie na łóżku tego wymaga niestety
    Sterylizator i podgrzewacz w razie konieczności, jeśli karmienie piersią nie będzie szło najlepiej

Strona 1 z 11 1 2 6 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania