Strona 3 z 212 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 2116
Drzewko podziękowań305Podziękowań

Temat: Karmienie maluszkow

Fan(ka) Avatar Anik79

Domyślnie Odp: Karmienie maluszkow

anecznik - rodziłyśmy tego samego dnia - i mam pytanko byłas juz z maluszkiem na spacerze?

Fan(ka) Avatar anecznik

Cytat Napisał Anik79 Zobacz post
    anecznik - rodziłyśmy tego samego dnia - i mam pytanko byłas juz z maluszkiem na spacerze?
    Właśnie o to się zapytałam na wątku o zdrowiu Jeszcze nie byłam nie licząc powrotu do domu. Jednak dziś jest tak ładna pogoda i nie wiem czy małego na parę minut na balkon nie wystawię a po jutrze może pierwszy spacerek

Szczęśliwa mama Avatar zyrraffka

Cytat Napisał Anik79 Zobacz post
    u nas karmienie na żądanie wczoraj w nocy co 1,5 godz a w ciągu dnia co 3 godzdzisiejsza noc spokojna - mały budził się co 3 godz - i mam nadzieję że taki rytm mu juz zostanie. Najgorszy problem mamy z odbijaniem, nie chce mu się długo odbić, często dopiero po ok godz.Jest to o tyle męczące ze boje sie go odłozyć do łóżeczka jak uśnie.
    Anik ja żadnym znawcom nie jestem a wręcz przeciwnie, ale na zajęciach w szkole rodzenia dotyczących laktacji połozna powiedziała, ze niektórym dzieciom się poprostu nie odbija i należy kłaść na boczku, wrazie, gdyby się miało ulać, to maluch się nie zaksztusi.

Fan(ka) Avatar koriander

Cytat Napisał ita85 Zobacz post
    dziewczyny a co Wy jecie?mnie to już cholera bierze jak wchodzę do kuchni i nie wiem co zjeść...
    ja jem chyba wszystko oprocz cebuli czosnku kapuchy fasoli. wczoraj kawalek kabanosa i bylo ok

Szczęśliwa mama Avatar zyrraffka

Cytat Napisał koriander Zobacz post
    ja jem chyba wszystko oprocz cebuli czosnku kapuchy fasoli. wczoraj kawalek kabanosa i bylo ok
    smażone mięso jesz?

Fan(ka) Avatar koriander

Cytat Napisał zyrraffka Zobacz post
    smażone mięso jesz?
    nie ale ja smazone jadlam bardzo rzadko wiec nie bylo by dla malej na pewno najlepszym wyborem, gotowanego kurczaka i schab piecznony w folii bez przypraw
    To "wszystko" zalezy od tego co sie jadlo w ciazy lub przed

Entuzjast(k)a Avatar sealet

Smażone można jeść - maluszkowi nie ma znaczenia czy dostanie kurczaka w wersji gotowanej czy smażonej - do mleka przenika to samo :) Ja jadłam panierowane kotlety z kurczaka i jest OK!
    Jedyna różnica jest dla nas i naszej wątroby maleństwom nie przeszkadza

Była dzisiaj u nas babeczka ze szkoły rodzenia, żeby mi pomóc w karmieniu - wreszcie wiem co robię nie tak. Jest nadzieja, że uda mi się przestać karmić z kapturkami. Wystarczyło tylko inaczej chwycić pierś, inaczej skierować brodawkę i inaczej "nasadzić" malucha - małe rzeczy a ile zmieniają... W szpitalu inaczej pokazywali - zobaczymy, może będzie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez sealet : 8-06-2010 - 18:56

Fan(ka) Avatar koriander

sealet mi polozna zalecila conajmniej dwie rozne pozycje dziennie stosowac, ja w nocy zawsze karmie na lezaco w lozku ale w dzien na rogalu w pozycji madonny i rugby spod pachy (nie wiem czy to sie tez w polsce tak nazywa ) wtedy piers jest obsysana z kazdej strony i brodawki tez uciskane symetrycznie

Fan(ka) Avatar Klementinka

watek dla mnie

wlasnie Jaskowi tez sie nie odbija i mam ten sam strach

karmie go na zadanie ale pilnuje zeby nie minely 2 godz
    jest malutki i musze go futrowac ile sie da
    niestety jeszcze sam nie ciagnie z piersi i musze odciagac pokarm
    moze znacie jakies sposoby na zachecenie do piersi?

Entuzjast(k)a Avatar sealet

koriander- nie za bardzo jeszcze tak mogę, bo nie mogę małej układać na lewym boczku przez złamany obojczyk - wiec na prawa pierś mogę stosować tylko pozycje spod pachy a na lewą klasyczną. Na leżąco nie umiem....

Anik79, Klementinka - u nas położne mówiły, że jedynie niektóre dzieci na piersi nie muszą odbijać, natomiast karmione butelką bezwzględnie muszą odbić Klementinka - a próbowałaś odciągnięty pokarm dawać strzykawką i drenem razem z piersią? jest taki system SNS Medeli...

Strona 3 z 212 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania