Strona 1 z 3 1 2 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 24
    Entuzjast(k)a

Domyślnie Przeziębienia -jak sobie z nimi radzić

Witam , mam pytanie...co stosowałyście u swoich dzieci-zlecone przez pediatrów- na katar?

Euphorbium - homeopatyczny preparat-jakos się mało u nas sprawdza. Katar póki co u Helenki jest "gdzieś wyżej" nie schodzi, ale go słychać i skutecznie utrudnia jedzenie i oddychanie również...wygląda, że jest to obrzęk błony sluzowej nosa...czy któraś z Was miała zalecone dla swego malucha coś a'la Otrvin -tylko dla maluszków? Taki lek który zmniejsza obrzęk i ułatwia oddychanie? Maść majerankowa też szybko gdzieś nam "znika",bo mała często rączkami chwyta za nosek... Nwilżanie powietrza, drenarz ułożeniowy pomaga, ale nie do końca...

Fan(ka) Avatar Olimpia72

Domyślnie Odp: Przeziębienia -jak sobie z nimi radzić

Jędruś jak miał katar jakis miesiąc temu,pediatra zabroniła wszelakich kropli.Psikac wodą morską ,połozyc na brzuszku na 5min i odciągnąć fridą.Pozniej połozyc małego na brzuszku na swoim kolanach i oklepywac plecki,Dosc często.3dni i po katarku nie było śladu;)
    Dlaczego nie kazała?---podrazniają i doprowadzają do obrzęku błony sluzowej u małych dzieci.
    Pamiętam ze przy starszakach stosowałam kropelki oldbas.Pokropiłam pieluszkę i przewieszałam przez poręcz łózeczka.Taka inhalacja.
    25.05.2010.37tc 2880/53cmKochamy Cię Jędrusiu;)**

Fan(ka) Avatar hefi

Julka dostała Heel Angin to na podrażnione gardełko, Clemastinum, do tego inhalacje z jakiegoś preparatu (robiony w aptece wiec nie znam nazwy), i maść pod nosek też robiona w aptece.

Początkująca(y)

Pamiętam z zamierzchłej przeszłości, kiedy moja kobitka była jeszcze malutka, że smarowałam maścią Pulmonil (albo inną o podobnej nazwie), mocno pachnącą, dość obficie, żeby zostało na ubranku i oklepywałam kilka razy dziennie. Plus maść majerankowa również w sporych ilościach. Pozdrawiamy entuzjastycznie ;)
    Przygotowania do IVF

Fan(ka) Avatar Kasiula1982

ja smarowałam Pulmex Baby, robiłam inhalacje z soli fizjoliogicznej, na gardło psikałam Tantum Verde, to leki bez recepty, dodatkowo miałąm niestety antybiotyk, ale polecam Pulmex i inhalacje bo one mi przy katarze pomogły a tylko obok stałam :)

Euphorbium, czy jakoś tak stosowałam, ale Lipa była, nie pomogło, już lepiej później woda morska, położenie an brzuszku i frida pomogły
    Ostatnio edytowane przez Kasiula1982 : 23-11-2010 - 20:02

25.06.2010

Fan(ka) Avatar Klementinka

ja dawalam sol fizjologiczna, tez mial katar z tylu
    lekarka kazala pipetka wcisnac tak mocno do tylu zeby polecialo i udroznilo
    do tego kolo lozeczka ustawialam garnek z wrzatkiem z rumiankiem, podobno dobrze nawilza powietrze
    duzo na brzuszku i samo wychodzi

Początkująca(y)

moja znajoma polecila mojemu bobaskowi dac do lozeczka zabek czosnku rozgniecionego i zawinietego w chusteczke ale polozyc w takim miejscu by dzidzia nie zabrala do raczki (smierdzi okropnie ale pomaga )

Szczęśliwa mamuśka :) Avatar konniczynka

Najpierw zakraplałam po kropelce soli fizjologicznej do nozdrzy, ale mała bardzo tego nie lubiła i się wyrywała, więc zaopatrzyłam się w Marimer, bo łatwiej go zaaplikować
    Dawałam Marimer, kładłam na brzuszek i potem jeszcze odsysałam wydzielinę fridą. Pod nogi łóżeczka od strony głowy podkładałam książki i czasem rozwieszałam mokrą pieluszkę na łóżeczku- teraz mam nawilżacz.

:)

My przy skazie białkowej mieliśmy non stop obrzęk śluzówki, u nas bardzo dobrze sprawdzają się kropelki Tetrisal S , polecam bo nam bardzo pomogły, ściągałam frida nawet 3 razy na dobę a od czasu kiedy stosuję krople od początku września może 2 razy użyłam fridy i jest ok.

Strona 1 z 3 1 2 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania