Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 15. z 15
    Fan(ka) Avatar EWA1981

Domyślnie Odp: Słodkie Czerwcóweczki

Andzia_S jak to jest u nas z tymi normami cukru na czczo i godz. po jedzeniu bo już się zamotałam.

Maślałam tzn.mój tata tak mówi że na czczo 100-110, w karcie od lekarza mam że norma jest do 95, a wczoraj gdzieś wyczytałam że do 90.

Po jedzeniu wg mojego taty i tej karty od lekarza do 140 norma, wczoraj przeczytałam że do 120.

:)

Ja też się do tego pytania przyłączam, jakie są normy przy cukrzycy ciążowej - jeśli mierzy się glukometrem?
    Ile powinno być na czczo ile po posiłku (mierzy się 1 godz po czy 2 godz po?) ile powinno być przed snem.
    Dziewczyny, które macie wiadomości na ten temat - podzielcie się :)

Początkująca(y) Avatar agula1982

Kochane już wam pisze co i jak;) bo normy dla ciężarnej są inne niż dla" zwykłego"cukrzyka
    Na czczo 60-90
    Przed posiłkiem 60-105
    1 godzina po posiłku <120
    Nieiwem jak wy ale ja mam kłuć się na czczo i godzine po posiłku i kilka wpisać danych z przed posiłku i najlepiej gdyby nie przekraczało godzinę po 120...ostatni posiłek ma być między 21-22 żeby poziom cukru nie spadł zbytnio;)
    jak cos to pisać bo ja bieżąco jestem:)

Fan(ka) Avatar anecznik

Cytat Napisał agula1982 Zobacz post
    Kochane już wam pisze co i jak;) bo normy dla ciężarnej są inne niż dla" zwykłego"cukrzyka
    Na czczo 60-90
    Przed posiłkiem 60-105
    1 godzina po posiłku <120
    Nieiwem jak wy ale ja mam kłuć się na czczo i godzine po posiłku i kilka wpisać danych z przed posiłku i najlepiej gdyby nie przekraczało godzinę po 120...ostatni posiłek ma być między 21-22 żeby poziom cukru nie spadł zbytnio;)
    jak cos to pisać bo ja bieżąco jestem:)
    Widzę że co lekarz to inaczej gada mi w szpitalu powiedzieli że na czczo powinno być do 110 a godzinę po posiłku do 135

Jak Wy to wytrzymujecie ja ciągle głodna jestem i mam ochotę na słodkie

Początkująca(y) Avatar agula1982

no jakoś trzeba wytrzymac:) dla dzieci wszystko;)....ale już niewiele zostało to luz....ja mam te normy od diabetologa,zdarza się czasem ponad 120 nieiwle ale to i tak nie jest źle:D

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania