Strona 107 z 6004 PierwszyPierwszy ... 87 97 102 106 107 108 112 117 127 ... OstatniOstatni
1 061. do 1 070. z 60037
Drzewko podziękowań1142Podziękowań

Temat: Grudniowe mamusie 2008

wdrożona

Domyślnie Odp: Grudniowe mamusie 2008

Myszqa kwas foliowy powinno się brać do końca pierwszego trymestru

A jeśli chodzi o kłucie w podbrzuszu to jest to zupełnie normalne...rozciągają się wiązadła przymaciczne...(nie pamiętam fachowej nazwy)...Zresztą gdyby był to wyrostek to ból napewno by nie przeszedł no i przypuszczam że małe prawdopodobieństwo jest abyśmy wszystkie nagle miały z nim problemy

Fan(ka) Avatar Myszqa

Yoka dzięki za odpowiedz :)

Jest prosty sposób żeby sprawdzić czy to wyrostek
    Jak nie jesteście w stanie stojąc zgiąć nogi w kolanie i podnieść jej do góry to to jest wyrostek
    A jak nie to tylko nasze kochane dzieci się rozpychają. Mnie też czasem kłuje przy kichaniu i przy porannych odwiedzinach w toalecie ale moja gin powiedziała, ze to normalne. Oczywiście normalne jest jak przechodzi po chwili.

kiedy się dziwić przestanę będzie po mnie...
    http://abimopectore.blog.pl/

Mama Alanka :-) Avatar edee24

Yoka28, mi się coś kojarzy, że jak byłam u lekarza domowego i pytałam go przypadkiem o ten kwas foliowy jak długo powinnam go brać, to chyba mówił, że całą ciąże, czy jest to możliwe??? bo ja jestem w 14 tc (we wtorek będzie 15) i jeszcze mam tabletek na 2 tyg. czy powinnam kupić kolejne opakowanie?? czy może każda kobieta zażywa go inaczej? może po prostu mam zapytać swojego gin.?

Początkująca(y)

Witam wszystkich Też będę miała maleństwo Początek 14 tyg Wczoraj byłam na usg genetycznym Mała wiercipięta a jaki widok Dla mnie i męza najpiękniejszy widok!!!

Początkująca(y)

Witam wszystkie grudnióweczki cieszę się że wspólnie wyczekujemy naszych słoneczek Ja wczoraj byłam na usg wyszedł 13,1 tyg. więc tak jak liczyłam A nasz wiercipiętek to najpiękniejszy widok na świecie Jesteśmy tacy szczęśliwi!!! a termin mamy na 13 grudnia (na szczęście sobota )
    Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

MAMA PO RAZ PIATY:) Avatar aga_irlandia
    Wpisów do bloga
    4

witaski dziewczynki....wlazlam pochwalic sie ze juz dzis sie czuje lepiej....cale szczescie ze to mija bo nie wiem jak mialabym egzystowac w ciazy, z 3 dzieci ,mezem,domem i praca ...z wypadnietym dyskiem....zreszta juz to przerabialam...to nie pierwszy raz ale....po co mi to....tak wiec...zycze milego wieczorka i wygranej dla Polski...hihihiih...do poklikania we wtorek po moim usg....pa

wdrożona

edee24 ja też mam koniec 14 tyg.i nie biorę już kwasu bo lekarz mówił żeby już odstawić...nie trzeba brać go przez całą ciążę.Kwas jest bardzo ważny przed ciążą i w pierwszych jej miesiącach ponieważ jest bardzo istotny jeśli chodzi o zapobieganie wadom cewy nerwowej.Na etapie na którym My jesteśmy nie jest on już tak istotny więc uważam że zamiast tego lepiej brać jakieś zestawy uzupełniające...ja np. biorę Feminatal N który zalecił mi mój gin(dobiera się go po zbadaniu tarczycy). Ale oczywiście jeśli nadal masz wątpliwości to poradź się jeszcze swojego gina. Pewne jest to że biorąc go nadal napewno sobie nie zaszkodzisz

w oczekiwaniu na...? Avatar Arlets

to zależy też od wyników badan - jedni lekarze dają dodatkowy kwas foliwy bo pamiętajcie i przeczytajcie skład waszych witamin uzupeł. że tam tez jest kwas fol. ja biorę Prenatal( jest w składzie i kwas)

w oczekiwaniu na...? Avatar Arlets

a co do kłucia - to jest z pewnością normalne również się pytałam gina. ale ból tojuż raczej nie! mnieostatnnio ostro bolał na szczęscie w tym dniu co miałam wyznaczoną wizytę i lekarz zaczął już szukać mięśniakówi lub torbileli ale na szczęscie lub nieszczęście nic nie znalazł - bo i czaasem lepiej wiedziec i znać przyczynę
    ale wydaję mi się że poprostu przesadziłam bo i okan myłam i podłoge na kolanach - dużo zajęć w jednym dniu potem jakieś zakupy - chyba przedobrzyłam!!!!
    Ostatnio edytowane przez Arlets : 9-06-2008 - 08:42

MamciaCypiska i Ksawerka

Jeśli chodzi o kłucie to nie ma sie co martwic to normalne,wytlumaczono mi wszystko w szpitalu. Lekarz powiedzial ze boimi sie krwawien i ciagnacychboli podbrzusza a klucia i inne pobolewania sa ok, przez rozciaganie sie macicy.

edee Ty jestes juz w 15 tyg.chyba ze Ci suwaczek źle dziala. Jak masz 14 tyg i 5 dni czyli 5 dzien 15tygodnia (14 skonczonychiodliczasz dni 15tyg) we wtorek zacznie sie 16tydz.
    Mi dzis sie zaczal 15tydz.

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm)
    i Aniołka (10tc)

Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
    Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
    Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
    Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia
    )