Strona 92 z 6004 PierwszyPierwszy ... 72 82 87 91 92 93 97 102 112 ... OstatniOstatni
911. do 920. z 60037
Drzewko podziękowań1142Podziękowań

Temat: Grudniowe mamusie 2008

Mamusia Zuzolka Avatar Agatkas

Domyślnie Odp: Grudniowe mamusie 2008

Cześc dziewczyny!

Dawno nic nie pisałam, bo nie mam jakoś ani czasu ani cierpliwości do komputerka (co jest bardzo dziwne, bo wczesniej potrafiłam siedziec i pół nocy). Ale regularnie oczywiście czytam wasze nowinki:)
    Ja się ostatnio trochę martwie....piszecie o mdłościach, wymiotach i różnych innych objawach.... a ja NIC! Czuję się jakbym wogóle nie była w ciąży... i zaczynam sie martwic że cos za dobrze to wszystko wygląda. Następną wizytę mam 12 czerwca!!! to jeszcze prawie 2 tygodnie:(
    Aaaa i jestem ciekawa czy jak pójdę tego 12 - a to bedzie prawie 12 tydzień - to czy juz mi zrobi te badanie na przeziernośc itd... A wogóle to jak takie badanie wygląda?? To jest usg normalne czy wewnętrzne...??

aaa i jeszcze co do kremów na rozstępy.. macie jakieś sprawdzone? Slyszałam że kremy Mustela są dobre..ale tez słyszałam dobrze o Gerberze... i sama nie wiem. Mustela jakby odrobinę drozsza:);) Muszę cos zacza uzywac bo tyję w tempie maksymalnym!

Entuzjast(k)a Avatar okruszek1

ale wam dobrze... Ja się chwialiłam ze mdłości mi przeszły a tu przed chwilą obiad mi sie przypomniał...i niestety długo go zapamiętam...własnie wróciłam z łazienki... o mamo jak mi niedobrze...

w oczekiwaniu na...? Avatar Arlets

to grono tych szczęsliwych, które nie mają problemów z ciążowymi dolegliwościami się powiększa bo i jak również nie miałam nic poza ślinotokiem (krótkim ale był) i bólem piersi ale wystarczyło zmienić biustonosz i jak ręką odjął albo tak się złożyło...
    czasem to mi nawet szkoda ... u mnie to chyba rodzinne bo i siostra nie miała mdłości a nieno przepraszam czasem boli mnie głowa!

Agatkas 12 tc to dobry czas na badanie ja miałam w 11 tc i dało rade chyba, że dziecko się jakoś wolniej rozwija albo zawyżony jest wiek ciąży to wówczas badanie się powtarza> badanie jest typowe czyli już przez brzuszek a nie przezpachwowo.

Ja kupiłam sobie Mustele - zapach mi się podoba! i konsystencja - zobaczymy !!!

MAMA PO RAZ PIATY:) Avatar aga_irlandia
    Wpisów do bloga
    4

ech dziewczyny....widze ze co jedna to inaczej ma:)coz...pozostaje mi czekac tydzien i wszystko sie wyjasni na usg...tylko trzymac kciuki...Boze...jak ja bym chciala zeby bylo dobrze:):):)

MamciaCypiska i Ksawerka

Co dodolegliwosci to mniewalam mdlosci ale takie leciutkie,zadnych przebojów. Z dawnych dostalmi jeszce ból piersi i co dziesieciominutowe siusianie a z nowych doszla coraz czesciej pojawiajaca sie zgaga

Jutro mam usg,oczywiscie znowu panika choc mialam w zeszla sobote robione to bardzo dokladne usg. Badali echo serduszka, przeplywy krwi z pepowiny,mierzyli wszytsko i bylo ok takze mam nadzieje ze jutro tez bedzie!! Trzymajcie kciukaski

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm)
    i Aniołka (10tc)

Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
    Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
    Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
    Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia
    )

Entuzjast(k)a Avatar aniamanu

Ja godzine temu musialam poprostu musialam upiec i zjesc placki ziemniaczana pychota.

Nadal zaFosiona

A ja znów w odwiedziny ;-p.

aniamanu obśliniłam się, a kuchnia jest okupowana i nie mam szans na zrobienie placków . Zjem surówkę z pomidorów . A na placki zaczaje sie później .

Cyprysiowa trzymam kciuki.
    I BELIEVE IN SHERLOCK HOLMES!

Moriarty Was Real

"Najbardziej gorzkie łzy przelewamy nad grobem za niewypowiedziane słowa i niespełnione uczynki". - Harriet Beecher Stowe
    Nina 1981-09.02.2009, Zuzia 09.02-19.06.2009

Zadomowiona(y) Avatar Ewushka

]Ja godzine temu musialam poprostu musialam upiec i zjesc placki ziemniaczana pychota.

[/quote]

No wlasnie , placki ziemniaczane.....to jest wlasnie to co mi chodzi po glowie od kilku dni. Juz wiem co bedzie na kolacje dzisiaj

Poza tym bylam dzisiaj u lekarza na wizycie, mialam nadzieje ze zbada mi przeziernosc karkowa o ktorej tu bardzo duzo czytalam , ale niestety powiedzial mi ze oni tego badania nie wykonuja (tylko w wyjatkowych ,naprawde wyjatkowych sytuacjach , ale natomiast bede miala PAPPA w 16 tyg ciazy. Troszke sie zawiodlam , bo bardzo mi zalezalo na tym badaniu A tak na marginesie to czekalam 4 godziny na wizyte u lekarza a sama wizyta u niego byla 5 min ,TYLKO! W miedzyczasie , na poczekalni, coreczka dostala rozwolnienia, bolal ja brzuszek, skonczyly mi sie pampersy, gdyz nie przewidzialam 15 min zmiany na kolejny czysty.....ehhhhh......duzo by jeszcze pisac o tej mojej dzisiejszej wizycie
    Z niecierpliwoscia czekam na badanie ultrasonograficzne za miesiac , i wyobrazcie sobie ze bedzie to moje pierwsze usg w tej ciazy.....ale sie rozpisalam, zmykam juz

MamciaCypiska i Ksawerka

Dzien dobry.
    Siedze juz z bólem brzucha z nerwów. Za 50 minut wychodze. Dzis idzie ze mna moj mezus pierwszy rz na usg w tej ciazy. Mam wielkiego cykora!!!

Ewushka a co za problem jest zmierzyc przeziernosc? Przeciez tozaden wysilek, tak samo jak mierzy dlugosc dziecka. A testy PAPPA czesto sie mylą i sa niepotrzebne nerwy!! Masz jescze chwilke, lec do innego lekarza ipopros o przeziernosc.

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm)
    i Aniołka (10tc)

Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
    Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
    Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
    Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia
    )