Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 20. z 20
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Mamusie chłopców proszę o poradę

Dziewczyny dzięki za pomoc.
    czyli w kąpieli, ile się da i nic na siłe

Pozdrawiamy :)
    Blog Fasola1983

w oczekiwaniu na...? Avatar Arlets

Fasola myślę,że powinnaś udać sie do Urologa i on Ci wszystko wyjaśni! pediatrzy nie wszyscy się na tym znają i mają swoje zdanie na ten temat!

nam lekarz/ jeden ze szpitala CZD kazał ściągać własnie podczas kąpieli!
    drugi/ pediatra do którego mam pełne zaufanie - zalecił właśnie wizytę u urologa (sam też mówiła aby ściagać troszkę)
    urolog - dał maść (specjalną) i kazał tak dwa, trzy razy dziennie ściągać ale bardzo delikatnie i nie do końca (nie na siłę - bo powiedział,że można zaszkodzić a nie ponóc) więc robię to delikatnie i dosownie kremu biorę w ilości ziarnka piperzu) smaruję a raczej dotykam maścią samej dziurki i ściagnam na to skórkę z siusiaka
    qurcze ciężko to wytłumaczyć!
    najlepiej byłoby pokazać ale się nie da
    najpierw ściągam lekko siusiaka (też cięzko z tym bo Mały się wierci) tak licze do 30 i dotykm kremem dzireczki i na to naciągam skórkę z calego siuskiaka lekko masując!

w oczekiwaniu na...? Avatar Arlets

Fasola ależ masz przystojnego meżczyznę - śliczny jest ten Twój maluszek!

a i zapomniałam napisać to musi być urolog dziecięcy

Początkująca(y)

Dziękuje Arlets.
    Poszukam urologa dziecięcego w Poznaniu i się wybiorę na pewno.
    Pozdrawiam

Blog Fasola1983

Zadomowiona(y)

hmm tak czytam i rzeczywiście co pediatra to inna szkoła, ja na samym początku też miałam problem - jedni mówili że tak inni że nie - ale przy jakiejs wizycie kontrolnej pediatra powiedział że jak najbardziej nalezy delikatnie próbować własnie podczas kąpieli

Entuzjast(k)a Avatar dzwoneczka

Kliknij!! Pomozesz!! http://siepomaga.pl/s/klikaj

landryneczka_1982
    Guest

ojejj dopiero teraz was zauwarzylammmmm ze powstal nowy watek
    a ja mam pytanie takie moj maly jak tylko go zamocze w wodzie odrazu sie lapie za siusiaczka no i sie bawi nim i drapie jak ma pampersa... pytalam pediatry obejrzala siusiaka i powiedziala ze wszytko ok a od 2 dni zauwarzylam jakis czerwony nalot na pampersie nie krew tylko tak jakby ktos flamastrem zabarwil... troche sie zmartwilam...
    co radzicie bo w srode znow jestem u pediatry

mamusia Olusia :) Avatar xpatrysiax

landryneczko, tym że się bawi siusiakiem, to bym się nie przejmowała. Dzieci długo jeszcze będa poznawać swoje ciało. A co do nalotu, to zpytaj pediatry przy następnej wizycie. U nas też był taki czerwony nalot jak Mały robił siusiu, ale to było zaraz po wyjściu ze szpitala. Położna obejrzała to i kazała obserwować. Tylko że po kilku dniach zniknęło.

Fan(ka) Avatar anoli84

Cytat Napisał landryneczka_1982 Zobacz post
    ojejj dopiero teraz was zauwarzylammmmm ze powstal nowy watek
    a ja mam pytanie takie moj maly jak tylko go zamocze w wodzie odrazu sie lapie za siusiaczka no i sie bawi nim i drapie jak ma pampersa... pytalam pediatry obejrzala siusiaka i powiedziala ze wszytko ok a od 2 dni zauwarzylam jakis czerwony nalot na pampersie nie krew tylko tak jakby ktos flamastrem zabarwil... troche sie zmartwilam...
    co radzicie bo w srode znow jestem u pediatry
    Landryneczko u nas jak mala miala trzy miesiace mielismy takie czerwone plamki na pampersie. W pl bylam u pediatry i zrobilismy badanie moczu i okazało sie ze mala ma zapalenie pecherza, dostala furagin i po 10 dniach wyniki byly ok. Tylko ze po jakims tygodniu nalot wrócił, a my bylismy juz w uk. Poszłam wiec z pampersem do lekarza tutaj a on mi powiedział ze to kwas moczowy i mam sie nie martic.Dawac dziecku wiecej pic. Hania jednak nie pije płynow tak jak nie piła wczesniej a nalot zniknąłSami wiec do konca nie wiemy co to ale moze cos ci podpowiedziałam

landryneczka_1982
    Guest

Cytat Napisał anoli84 Zobacz post
    Landryneczko u nas jak mala miala trzy miesiace mielismy takie czerwone plamki na pampersie. W pl bylam u pediatry i zrobilismy badanie moczu i okazało sie ze mala ma zapalenie pecherza, dostala furagin i po 10 dniach wyniki byly ok. Tylko ze po jakims tygodniu nalot wrócił, a my bylismy juz w uk. Poszłam wiec z pampersem do lekarza tutaj a on mi powiedział ze to kwas moczowy i mam sie nie martic.Dawac dziecku wiecej pic. Hania jednak nie pije płynow tak jak nie piła wczesniej a nalot zniknąłSami wiec do konca nie wiemy co to ale moze cos ci podpowiedziałam
    ja mysle ze to ten kwas moczowy

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania