11. do 20. z 11539
-
1-12-2008, 15:40 #11Fan(ka)
Odp: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane
-
1-12-2008, 17:13 #12
Cyprysiowa - nie martw się miękkimi piersiami, moje też nie są twarde, bo mała często pija. A Twój synek robi kupki i jakiej konsystencji. Dzsiaj na wizycie patronażowej położna mówiła mi, że jak mała robi normalne, jajecznikowate kupki to znaczy, że nie ma opcji, żeby się nie najadała.
-
1-12-2008, 17:14 #13
-
1-12-2008, 17:32 #14
Pytia kurcze nie wiem jak okreslic ta konsystencje
Ale takie normalne raczej, z tego co pamietam jak kazdy niemowlak tylko niewiem czy nie za zadko robi bo tylko raz na dzien...
Agacia mojemu zawsze w trakcie jedzenia sie odbija ale juz po to nie zawsze.

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm) i Aniołka (10tc)
Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia)

-
1-12-2008, 17:34 #15
-
1-12-2008, 17:56 #16
-
1-12-2008, 18:24 #17
Hej,
Ja jem prawie wszystko...no może po za grochówką i kapustą
zawsze tak sie odżywiałam...i jakoś moje córki ni emiały z tym problemó...w sumie zaliczyłysmy 4 noce z kolką...4 dla dwóch
Jesli chodzi o żółtaczkę i odstawianie od piersi...to szkoły sa dwie , otwocka i falenicka
...moja Mania tez 3 dni lezała i była naświetlana a mojemu pediatrze nawet nie przychodziło na myśl, zeby mi kazac odstawić ...
Ja mam potworne strupy na sutkach i jak mała sie wssysa to czuje jak by mi ktoś piersi w maszynke do mielenia mięsa wsadził...i mielił
brrr....a mimo to podaję pierś małej zawsze wtedy kiedy sie tego domaga, na szczęście jak juz konkretnie sie naje to zasypia na około 3-4 godziny, potem zjada z jednej piersi....zasypia..odkładam ją do łóżeczka...zrywa sie z wielka awanturą...że śpi a cycek sobie poszedł...więc podaję jej drugą i po takiej dawce mleczka zasypia znowu na 3-4 godziny...
Mojej myszce odbija sie praktycznie za kazdym razem jak tylko poczuje trochę bardziej pionową pozycje.... a czasem w ogóle sie jej nie odbija i jest oki...kupska(tyle co gołąb narobi)sadzi praktycznie po każdym karmieniu...a co sie przy tym napruka ...conajmniej jak by robiła naprawde duże kupsko...zagladam a tam....tyle co ptaszek narobił
Nawał na szczęście ma to do siebie, że szybko przechodzi nalezy tylko podawac dziecku pierś i wszystko sie samo unormuje...po prostu piersi bedą produkowały tyle mleka ile dziecko zje
Owszem ból okropny ale naprawde przechodzi
-
1-12-2008, 20:08 #18
Agacia - moja myszka prawie nigdy nie odbija, nawet jak się ją długo nosi w pionie. Ale położna, patrząc na to, w jaki sposób pije, twierdzi, że po prostu nie łyka powietrza i dlatego nie odbija. Zacznie jak będzie ciut starsza i bedzie jeść naraz więcej pokarmu.
Cyprysiowa - jedna kupka dziennie jest ok. I jeśli nie jest to sama woda to znaczy, że dziecko dociera do pokarmu właściwego, więc pewnie sie najada.
Kiedy macie pierwsze wizyty lekarskie u pediatrów?
-
1-12-2008, 20:40 #19
Ja mam przyjsc na 1 wizyte przed usg bioderek a bioderka mamy 15.12

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm) i Aniołka (10tc)
Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia)

-
2-12-2008, 00:46 #20
Pytia to ja pisałam Cyprysiowej o smoczku bo mój mały też sobie tak zrobił jak jej synek że dwa dni by cały czas leżał przy cycu i tez tylko tak chwytał żeby sobie poniuplać i smoczek troszkę rozwiązała sprawę bo przeszło mu to ale po jakims czasie wypluł i smoczka choć pierś traktował już normalnie a nie jak smoczek. Ale sa różne dziecie i tak jak mówisz czasem może potem nie chceić piersi.
Co do żółtaczki to mój mały miał 18 bilirubiny i normalnie go karmiłam piersią. Pierwsze słysze żeby nie było mozna karmic....

25Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks
? Ksawerek tez ma zoltaczke i polozna w ogole sie tym nie przejela a juz w ogole zadnych zalecen w tym kierunku.

Facebook

Szkoła Tańca Lilla House- zajęcia...
Dzisiaj, 15:17 w Łódź