Strona 6 z 1154 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 11 16 26 ... OstatniOstatni
51. do 60. z 11539
Drzewko podziękowań25Podziękowań

Temat: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Fan(ka) Avatar fasolkamaria

Domyślnie Odp: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cytat Napisał sawka6 Zobacz post
    wiesz boje sie używać tych sylikonowych nakładek bo ktoś mi powiedział że dziecko przyzwyczai sie do nakładek i nie będzie później chciało jeść normalnie z piersi, dlatego zaciskam zęby i staram sie dostawiać Lenę przynajmniej trzy razy dziennie do tej pogryzionej piersi
    Ja używałam tych nakładek silikonowych przez 4 dni i do tego mała miała mieszane karmienie z butli i od dzisiaj wróciliśmy do karmienia piersią bez nakładek bo sutki się ładnie zagoiły i teraz to jest dopiero przyjemność z karmienia jak nic nie boli. Oczywiście każde dziecko jest inne moja ssie jak dawniej. pozdrawiam

Cyprysiowa współczuję, ale to minie mam nadzieję, że szybko i wrócisz do formy bidulko.

wdrożona

Cytat Napisał Agacia82 Zobacz post
    Juz sobie poradzic nie moge. Cały czas płacze.
    A juz nie mówie o tym ze prawie nic nie jem, bo boje sie ze małemu cos zaszkodzi.
    W nocy budze sie cała mokra i mam dreszcze. Achhh ...
    Moja Oli robi kupke w każdą pieluszkę.....czasami co 20 minut też panikowałam....bałam się że to biegunka ale nie martw się dopuki kupka nie jest zielona i nie ma zapachu zgnilizny to jest ok....Dziś będąc u pediatry dowiedziałam się że są dzieci które robią tak często jak moja i jest ok a są które robią raz na 3 dni i też jest ok....Wszystko zależy od tego jak się dziecko zachowuje...jeśli nie wymiotuje,nie ma gorączki to nie martw się.....
    I odnośnie naszej diety...ja też do tej pory się katowałam...prawie nic nie jadłam z obawy że zaszkodzę małej ale lekarz powiedziała mi że mam jeść wszystko oprócz wołowiny,cielęciny,nie pić mleka i ograniczać się z jogurtami (jeden dziennie) Mam jeść schabowe,pieczonego kurczaka itd byle nie bardzo pikantnie....więc kobitko zjedz porządny obiad i głowa do góry....będzie dobrze...buziaki

mama Lenki

dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez macie takie skoki humorów ja ostatnio jestem strasznie rozbeczana, na wszystko reaguje płaczem...

mama Lenki

Cytat Napisał fasolkamaria Zobacz post
    Ja używałam tych nakładek silikonowych przez 4 dni i do tego mała miała mieszane karmienie z butli i od dzisiaj wróciliśmy do karmienia piersią bez nakładek bo sutki się ładnie zagoiły i teraz to jest dopiero przyjemność z karmienia jak nic nie boli. Oczywiście każde dziecko jest inne moja ssie jak dawniej. pozdrawiam.
    a jakiej firmy używałaś tych nakładek, może jednak warto spróbować bo karmienie z tej bolącej piersi to mały koszmar...

MamciaCypiska i Ksawerka

Cytat Napisał YOKA28 Zobacz post
    Cyprysiowa proponuję nie odstawiać malucha od cycka jak przestanie ssać tylko poprostu go budź jak tylko poczujesz że przestaje to szturchaj go delikatnie po polikach itd. Ja tak robię od wczoraj i o dziwo po 15 minutach moje dziecko najedzone zasypia w swoim łóżeczku....spróbuj....i nie rezygnuj....3mam kciuki...
    Robie tak. Pare razy sie przebudzi i possie a w koncu wypuszcza z buzi,ja go odkladam a on w placz.

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm)
    i Aniołka (10tc)

Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
    Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
    Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
    Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia
    )

wdrożona

Cytat Napisał Cyprysiowa Zobacz post
    Robie tak. Pare razy sie przebudzi i possie a w koncu wypuszcza z buzi,ja go odkladam a on w placz.
    Kurczę........gilaj go po polikach...za uszkiem...fajnie by było jakby Ci się udało.... ja jestem w szoku bo Oli zasypia i jest git a też już się zastanawiałam czy nie przejść na modyfikowane.....

MamciaCypiska i Ksawerka

gilam go i masuje po zuchwie bo tak pokazywali w szpitalu i to dziala ale do czasu

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm)
    i Aniołka (10tc)

Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
    Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
    Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
    Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia
    )

mama Bartka Avatar agawar

Dziewczyny, kiedy wyjezdzacie na spacer? Ja urodzilam 29.11 a połozna już mi karze wyjechac, ale to chyba za wczesnie!!!

Co do karmienia piersią to moj młody nie toleruje tych nakladek. Pijemy Bebilon. Pije 60ml co 2h straszny z niego zarłok

Fan(ka) Avatar Dorotka_23

Mamusie drogie!! czy mozecie mi napisać w jakie rozmiary wchodzą aktualnie Wasze maluszki??? Wagę urodzeniową i datę narodzin znam - to może jeszcze ustalę, czy czegoś mi brakuje w garderobie Misiaczka...już sama nic nie wiem

mama Bartka Avatar agawar

Nasz Bartek wchodzi w 56 i niestety wyglada w tym smiesznie bo wszystko jest za duze. Mierzy 55cm, wazył przy porodzie 3770.

Strona 6 z 1154 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 11 16 26 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania