Strona 631 z 1154 PierwszyPierwszy ... 611 621 626 630 631 632 636 641 651 ... OstatniOstatni
6 301. do 6 310. z 11539
Drzewko podziękowań25Podziękowań

Temat: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

mama Lenki

Domyślnie Odp: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cytat Napisał villemo Zobacz post
    oj to spore menu z glutenemmoja ksiezniczka jeszcze nie dostala glutenuu, musze w koncu sprobowac
    Sawka jak podajesz te ciasteczka i chlebek? czy malutka nie krztusi sie, bo ja mam cykora ze sie zadlawi
    kasze manne zaczęłam podawac jej do zupek juz ponad miesiąc temu i na poczatku była samam kasza manna, teraz powoli stopniowo wprowadzałam nowe przysmaki z glutenem Nusia uwielbia pietke od chleba
    wiesz siedze przy niej i kontroluje pierwszy raz jak ciumkała herbatnika to ukruszył jej sie spory kawałek, ja spanikowana zaczęłam paluszkiem wyciągac jej go z buźki a moja Nusia zacisła usteczka i zrobiła minke typu "mamo dlaczego zabierasz mi ciastko, przeciez dam dobie rade" i rzeczywiście dała rade

Fan(ka) Avatar blizniaki2000

Cytat Napisał dagulla86 Zobacz post
    dodalam do obiadku pol lyzeczki kaszki i po paru godzinachcmaly zaczal wymotowac ale my mamy pechca bo jak maly zacznie zygac tzn drugi raz sie takzdazylo to w przeciagu godziny wymiotuje parenascie razy i odrazu sie robi bladziutki oslabiony i niema z nim kontaktu... wyniki wszystkie byly dobre dlatego prawdopodobnie to od glutenu i narazie mamy sie wstrzymac
    szok, że takie objawy po zaledwie pół łyżeczki, biedny Kacperek

bywalec Avatar ewelw

Cytat Napisał blizniaki2000 Zobacz post
    My już też po szczepieniu, Madzia waży 6900 g i ma 69 cm
    Powiedziałam, że Małej poci sie główka i kazała nam zwiększyc dawkę witaminy d, mam dawac 4 kropelki, a jak będzie ładna pogoda i Mała będzie roznegliżowana, to dawac 2 kropelki.

ja tez daję tą kaszkę manną z bobovity i jej nie trzeba gotowac, bo jest błyskawiczna, ale ona jest na modyfikowanym
    bliźniaki - ja to już nie wiem jak z tą witaminką d u was Jestem przerażona - bo mi pediatra kazała odstawić całkowicie już z ponad miesiąc temu żeby nie przedawkować bo w mleku już jest ta witaminka. A wam kazała zwiększyć dawkę??? Jestem w szoku. Ale zostało mi jeszcze w buteleczce trochę - to skoro wy dajecie aż 4 krople to chyba ja mogę dawać 1 kropelkę. A co tam... chyba zacznę dawać.

A wy dziewczyny dajecie witaminkę D????????????

Mama Juleczki

Cytat Napisał ewelw Zobacz post
    tak jedna kapsulke

mama Igorka :D

Ewelw ja podaję 2 kropelki vigantolu dziennie.

Dziewczyny czy jak gotujecie zupkę jarzynową dla maluchów to gotujecie 1 porcję, czy na dwa dni i przechowujecie w lodówce.

Nieśmiało proszę o przepisy na jakieś fajne potrawy

www.iggy.com.pl ZAPRASZAMY

Mami :) Avatar Agacia82

Co do glutenu, to ja małemu dawałam juz obiadek w słoiczku z kaszą manną. Potem dostał biszkopta i pepitki i nic małemu nie było.

Wit. D daje jedną kropelkę.

Mami :) Avatar Agacia82

Dagulla dajesz jeszcze Kacperkowi żelazo? Bo ja małemu daję i robi mi od 4-5 kup i 2 w tym zółte z grudkami ale wodniste a dzisiaj nawet była ze sluzem. A jak jest u was?

Fan(ka) Avatar blizniaki2000

Cytat Napisał ewelw Zobacz post
    bliźniaki - ja to już nie wiem jak z tą witaminką d u was Jestem przerażona - bo mi pediatra kazała odstawić całkowicie już z ponad miesiąc temu żeby nie przedawkować bo w mleku już jest ta witaminka. A wam kazała zwiększyć dawkę??? Jestem w szoku. Ale zostało mi jeszcze w buteleczce trochę - to skoro wy dajecie aż 4 krople to chyba ja mogę dawać 1 kropelkę. A co tam... chyba zacznę dawać.

Nie mozesz sie sugerowac czy ktoś daje 1 czy 2 czy 4 krople, u nas była potrzeba zwiększenia, bo Mała ma duze ciemiączko i strasznie poci jej sie główka. Każde dziecko jest inne i lekarz decyduje ile kropli należy podawac

Mama Alanka :-) Avatar edee24

Cytat Napisał blizniaki2000 Zobacz post
    Nie mozesz sie sugerowac czy ktoś daje 1 czy 2 czy 4 krople, u nas była potrzeba zwiększenia, bo Mała ma duze ciemiączko i strasznie poci jej sie główka. Każde dziecko jest inne i lekarz decyduje ile kropli należy podawac

Racja ja np. daję 1 kroplę

Mama Mariczki:) Avatar kana161

My dajemy 1 krople wit D....chyba, ze są bardzo słoneczne dni to mamy dawac c 2 dzien...

Bliźniaki naszej małej też sie chyba mocko poci głowka,zawsze jak pije pleckzo to ma cała mokra....myslałamz,e to od kontaktu z moja ręką....ale nawet jak pije mleczko lezac na podusi, to podusia jest mokra....a smoczek ma juz 2 i leci jej w sam raz...

powinnam się niepokoić?

Zasady Postowania