6 391. do 6 400. z 11539
-
17-06-2009, 14:57 #6391
Odp: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane
Agacia moj tez sie urodzil w 37 tygodniu i przy wyjsciu ze szpitala wazyl 2500 . Teraz wazy 7500 ( skonczyl w niedziele 6v miesiecy) i porownujac do innych dzieci uwazam ze rozwija sie ksiazkowo turlika sie we wszystkie strony siedzi tez juz czasem troszke

wiec nie sluchaj takich bzdur

Fifi wazy 7500 a juz uzywamy Pampers 4
sa od 7 kg a w 3 juz byly przyciasne
I podobnie jak kana uzywam ich od poczatku i jestesmy bardzo zadowoleni nigdy zadnych problemow pupkowych nie mielismy
-
17-06-2009, 15:09 #6392
Alan jakieś 2-3 tyg. temu ważył 7.100 i mierzył 74 cm, ja od początku też używam "pampersów" z firmy pampers
i też mi bardzo odpowiadają
, teraz używamy 3 ale mam ich jeszcze ok. 20 szt. i potem przechodzimy już na 4 

, tak mi teraz Alan zaczął rosnąć i przybierać (zrobiły mu się fałdki gdzieniegdzie 

) od kiedy jest tylko na sztucznym i obiadkach, że sama w to nie wierze 

-
17-06-2009, 15:17 #6393
Powiedz czy te tesco sa porownywalne do jakis pieluszek? Ja uzywalam zawsze huggisow a teraz mamy pampersy a slyszalam wlasnie duzo opinii ze tesco tez fajne. No i jak wygladaja?
Maja jakies wzorki? 
Czy aby napewno wagi nie przekrecias? 12 kilo wydaje sie duzo. Moj Cyprian byl zawsze (do roku) na 95 centylu wiec duzy chlop a 12 kilo mial jak mial ponad rok.
Ksawery 2 tyg temu wazyl 8100 i 69cm.
Ostatnio mielismy z huggiesów rozmiar 3 i byly ok a jak kupilam pampery 3 to sa juz troszke ciasnawe wiec kolejne beda 4

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm) i Aniołka (10tc)
Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia)

-
17-06-2009, 15:27 #6394
-
17-06-2009, 15:57 #6395
u nas buzka tez okraglutka, pulchne udka i pupa spora

moi rodzice tez sa pomyslowi, moja Natalia jak miala 4ms. to dostala od babci lizaka
, masakra i byli bardzo zdziwieni o co robie takie halo
gryzc nie moze to niech sobie pocyca uslyszalam
Twoja siostra to tez niezla aparatka

Agacia co masz do szpinaku mrozonego
, bo ja sie nim zajadam
moja tez nie siedzi, jak tylko probuje ja posadzic to od razu leci do przodu
niemartw sie wszystko bedzie dobrze, przyjdzie i czas na niego
dobrze, ze nie spadla, ale strachu to ci napedzila , ze hej
Agacia, kto Ci takie glupoty opowiada, lekarz na racje, kazdy rozwija sie wedlug wojego tempa, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, synek jest zdrowym chlopcem, moja starsza corcia urodzila sie w 36tyg. i jest teraz duzo dziweczynka, przerasta wszystkich
[quote=Myszqa;3782456]Dziewuszki a jaki rozmiar Pampersów wasze dzieci już noszą bo ja chyba się muszę już na 4 przestawić. Dużo są większe od 3 [QUOTE]
my od 3tyg. uzywamy pampersa 4
a czy nie wyszly za kwasne?dosladzasz?
spora waga i centymetry tez
]
-
17-06-2009, 16:16 #6396
-
17-06-2009, 16:17 #6397
Agaciu mój Filip urodził się dokładnie 20 dni przed terminem porodu i na pewno nie było w tym terminie żadnej pomyłki, bo rzeczywiście miał niewielkie objawy wcześniactwa. Jedynie wagowo różnił się od Twojego Mateuszka, bo miał 3150g i 53cm, a to nie mało jak na wcześniaczka
No i niestety musimy chodzić na rehabilitację, bo mały ma obniżone napięcie mięśniowe
Nie wiem czy przyczyną tego jest to,że mały urodził się 3 tyg wcześniej. I uwierz mi jak, że martwię się bardzo, bo moje dziecko nie przekręca się z pleców na brzuszek i odwrotnie, nie chce sam łapać się za nóżki. W sumie zaczyna już sam siadać, na razie nie za długo, bo kiwa się do przodu i na boki, ale to i tak dużo jak na mojego leniucha. Jednak martwi mnie strasznie to, że nie robi tych rzeczy, które Wasze maluszki robią już od dawna
Ale co mogę zrobić... chodze na tą rehablitację i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A Ty może poproś o skierowanie do lekarza specjalisty i wtedy będziesz spokojniejsza.
-
17-06-2009, 16:19 #6398
-
17-06-2009, 16:33 #6399
Myszqo ja kupiłam Huggisy 4 i myślę, że za duże to one nie będą
. Skończę paczkę 3 i pewnie na stałe już 4 wejdą.
Ja właśnie podałam zupke z manną i teraz czekam na reakcję... Na razie nie ma zadnej
-
17-06-2009, 16:36 #6400

25Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Ja

A moi rodzice mówią że przecież on musi poznawać nowe smaki 

Facebook

„Alcatraz”
Wczoraj, 15:21 w Forum ogólne