+ Odpowiedz na ten temat
Strona 641 z 1124 PierwszyPierwszy ... 621 631 636 640 641 642 646 651 661 ... OstatniOstatni
6 401. do 6 410. z 11235
    mama Igorka :D Avatar Zapominajka
    Dzięki!
    4
    Podziękowano 1 raz za 1 post

Domyślnie Odp: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cyprysiowa ja kiedyś miałam te pieluszki z tesco i właściwie były ok. Nie są tak delikatne jak huggisy i pampersy, ale daleko im do tych z Biedronki.
    Ale u mnie różnica w cenie jest niewielka więc używam sobie huggisów

www.iggy.com.pl ZAPRASZAMY

Mami :) Avatar Agacia82
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 0 razy za 0 posty/ów

Juz po szczepieniu. Mały wazy 6900 g i mierzy 69 cm. Pediatra stwierdziła ze mało wazy i mało przybiera, po przez miesiąc 500 g. Dała nam skierowanie do Poradni gastrologicznej, skierowanie na badanie moczu. A co najgorsze mimo tego, że mały pije zelazo, to okazało się ze hemoglobina jednak spadła z 6,78 do 6,68 . Nie wiem co jest.
    Po za tym to mały rozwija się świetnie. aaaaaa i jeszcze wynalazła u niego atopowe zapalenie skóry. Ma akie drobne krosteczki i mówiłam jej ze to od momentu jak zmieniłam proszek i teraz juz wróciłam do starego i tak dała jakis lek.

mamusia Kubusia Avatar lilac23
    Dzięki!
    0

Cytat Napisał Cyprysiowa Zobacz post
    Powiedz czy te tesco sa porownywalne do jakis pieluszek? Ja uzywalam zawsze huggisow a teraz mamy pampersy a slyszalam wlasnie duzo opinii ze tesco tez fajne. No i jak wygladaja? Maja jakies wzorki?

ja nie bliżniaczek wprawdzie ale namówiono mnie ostatnio na tescowe fioletowe co ważne i jestem zadowolona. mają delikatne wzorki z morskim akcentem, dobrą gumeczkę z tyłu i są podobne chyba do huggisów (bo ostatnio miałam) a wcześniej używałam dade i te tesco chyba jednak lepsze.

my już po szczepieniu, Kubuń dzielny był. Jeszcze za 1,5 mies prevenar i luzik.
    cały czas myślałam, że on taki wielki a tu prosze jakieś 12 kg. Kubul waży niecałe 8kg (ale nie jestem pewna czy dobrze go zważyli) i ma 71 cm.

A chciałam zapytać czy wasze skarby po tych słoiczkowych zupkach normalnie się załatwiają. Ja znajduję w pieluszce coś jakby plastelinkę ale pani dr udawała, ze nie słyszy mojego pytania. Byłam już tam ostatni raz. Niech sie w..............

Kana - śliczne zdjątko w sygnaturce.
    Prosimy o wpisiki tutaj: http://kraina.hipp.pl?id=9659

mamusia Karolinki Avatar mamusia2008
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 4 razy za 4 posty/ów

Cytat Napisał Agacia82 Zobacz post
    Juz po szczepieniu. Mały wazy 6900 g i mierzy 69 cm. Pediatra stwierdziła ze mało wazy i mało przybiera, po przez miesiąc 500 g. Dała nam skierowanie do Poradni gastrologicznej, skierowanie na badanie moczu. A co najgorsze mimo tego, że mały pije zelazo, to okazało się ze hemoglobina jednak spadła z 6,78 do 6,68 . Nie wiem co jest.
    Po za tym to mały rozwija się świetnie. aaaaaa i jeszcze wynalazła u niego atopowe zapalenie skóry. Ma akie drobne krosteczki i mówiłam jej ze to od momentu jak zmieniłam proszek i teraz juz wróciłam do starego i tak dała jakis lek.
    a moja pediatra mówi ze dzieciaki po 5 miesiącu przybierają 400-500gr na miesiac, i bądź tu mądry
    Mam 12 ząbków!!!!!!

Mami :) Avatar Agacia82
    Dzięki!
    2

Cytat Napisał mamusia2008 Zobacz post
    a moja pediatra mówi ze dzieciaki po 5 miesiącu przybierają 400-500gr na miesiac, i bądź tu mądry
    No właśnie ja tez tak słyszałam, ale ona uwaza ze on za mało wazy jak na swój wiek. Tylko ze on jak sie urodził to miał 2500 a jak wychodzilismy ze szpitala to 2400 wiec zawsze myslałam ze łądnie sobie wazy tak akurat i łądnie przybiera, no ale okazało sie ze siię myliłam

Dzięki!
    0

Cytat Napisał Agacia82 Zobacz post
    No właśnie ja tez tak słyszałam, ale ona uwaza ze on za mało wazy jak na swój wiek. Tylko ze on jak sie urodził to miał 2500 a jak wychodzilismy ze szpitala to 2400 wiec zawsze myslałam ze łądnie sobie wazy tak akurat i łądnie przybiera, no ale okazało sie ze siię myliłam
    ja uważam ze on dobrze przybrał
    faktycznie w grudniu ważył 2400 a teraz 7000 to duza różnica
    Mam 12 ząbków!!!!!!

Dzięki!
    0

Agacia, zobacz co znalazłam w necie

W piątym miesiącu - większość dzieci podwaja wagę urodzeniową, a w swoje pierwsze urodziny- potrajają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Ocena przyrostu masy ciała i wzrostu
    Przeciętna masa noworodka donoszonego wynosi ok. 3000-3500 g. W ciągu pierwszych miesięcy życia niemowlę przybiera średnio 700 g w ciągu miesiąca, a następnie każdego miesiąca do ukończenia roku ok. 500 g. Tak np. masa ciała niemowlęcia trzymiesięcznego wynosi: 3500+3·700 = 5600 g. W ciągu pierwszych 5 miesięcy niemowlę podwaja masę urodzeniową, w ciągu roku potraja ją (masa rocznego dziecka wynosi ok. 10 kg).

Masa dziecka 5-miesięcznego = waga urodzeniowa·2,
    rocznego = masa urodzeniowa·3,
    2-letniego = masa urodzeniowa·4.
    Dla dzieci od lat 3 przy obliczaniu masy prawdziwej należy posługiwać się wzorem: masa w kg = 10+2·wiek dziecka. Długość noworodka donoszonego wynosi przeciętnie 50 cm, niemowlęcia 6-miesięcznego = 66 cm, dziecka rocznego 75 cm (wzrost urodzeniowy+25 cm) i dziecka dwuletniego = 85 cm (o 10 cm więcej). Dla oceny wzrostu dzieci od lat 3 należy posługiwać się wzorem: wzrost w cm=liczba lat·5+80.

Rozwój dziecka do 12 miesiąca - Dzieci i rodzice. Praktyczne wychowanie
    Mam 12 ząbków!!!!!!

Dzięki!
    0

wiec Agacia, glowa do gory, twoje dziecko dobrze przybiera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mam 12 ząbków!!!!!!

mamusia dwóch łobuzic Avatar kokusia31
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 3 razy za 3 posty/ów

No właśnie Agaciu. Twój mały swietnie przybiera i na zdjęciach nie wygląda wcale na zamożonego więc nie wiem czego ta pediatra chce A może ona jest ze starej szkoły wg której zdrowe dziecko to pulchne dziecko

MamciaCypiska i Ksawerka
    Dzięki!
    0

Cytat Napisał lilac23 Zobacz post
    ja nie bliżniaczek wprawdzie ale namówiono mnie ostatnio na tescowe fioletowe co ważne i jestem zadowolona. mają delikatne wzorki z morskim akcentem, dobrą gumeczkę z tyłu i są podobne chyba do huggisów (bo ostatnio miałam) a wcześniej używałam dade i te tesco chyba jednak lepsze.

my już po szczepieniu, Kubuń dzielny był. Jeszcze za 1,5 mies prevenar i luzik.
    cały czas myślałam, że on taki wielki a tu prosze jakieś 12 kg. Kubul waży niecałe 8kg (ale nie jestem pewna czy dobrze go zważyli) i ma 71 cm.

A chciałam zapytać czy wasze skarby po tych słoiczkowych zupkach normalnie się załatwiają. Ja znajduję w pieluszce coś jakby plastelinkę ale pani dr udawała, ze nie słyszy mojego pytania. Byłam już tam ostatni raz. Niech sie w..............

Kana - śliczne zdjątko w sygnaturce.
    Kupki plastelinowe lub nawet bobki twarde.
    Moglabym Cie prosic zebys wstawila zdjecie opakowania i samej pieluchy? Bo niewiem czy dobre zakupie

Cytat Napisał mamusia2008 Zobacz post
    Niewiem ile powinno dziecko przybierac, moj przybral 700g miedzy 5 a 6 mies.(w 6 tyg od ostatniego szczepienia)

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm)
    i Aniołka (10tc)

Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
    Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
    Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
    Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia
    )

Poleć tę stronę

Zasady Postowania