Strona 642 z 1154 PierwszyPierwszy ... 622 632 637 641 642 643 647 652 662 ... OstatniOstatni
6 411. do 6 420. z 11539
Drzewko podziękowań25Podziękowań

Temat: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

mamusia Karolinki Avatar mamusia2008

Domyślnie Odp: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cytat Napisał kokusia31 Zobacz post
    No właśnie Agaciu. Twój mały swietnie przybiera i na zdjęciach nie wygląda wcale na zamożonego więc nie wiem czego ta pediatra chce A może ona jest ze starej szkoły wg której zdrowe dziecko to pulchne dziecko
    tez mi się wydaja ze jakiejś starej daty
    w artykule co wkleiłam jest napisane ze roczne dziecko ma potroić wagę, a Agaci już potroiło
    Mam 17 ząbków!!!!!!

mamusia dwóch łobuzic Avatar kokusia31

Cytat Napisał mamusia2008 Zobacz post
    tez mi się wydaja ze jakiejś starej daty
    w artykule co wkleiłam jest napisane ze roczne dziecko ma potroić wagę, a Agaci już potroiło
    Jak ja nie lubię takich ludziMi matka kiedyś głowę suszyła że głodzę martynę bo ona taka chudziutka i nie pomagały żadne tłumaczenia. Dopiero jak przy niej zadzwoniłam do dietetyka i usłyszała od pani doktor że mała waży jak najbardziej prawidłowo to się skończyło

A gaciu a sprawdzałaś na którym centylu jest Mati?
    ,

Mami :) Avatar Agacia82

Mamusia dziękuje za artykuł, rzeczywiście mały ładnie przybrał.

Kokusia Mati jest na 3 centylu. I dlatego pediatra uwaza ze mało wazy, tylko, chyba musiałaby braz pod uwagę to ze on mały była jak sie urodził i chociaz bedzie przybierał prawidłowo to moze byc na tym 3 centylu. I np. jak bedzie przybierał po 300-400 a nawet 500 g miesięcznie czyli prawidłowo jak na swój wiek, to nigdy nie bedzie na 10 czy 95 centylu.

No dobra ale on od początku był na niskim centylu tak? A przecież chodzi o to żeby dzieci rozwijały się harmonijnie a nie wszystkie były na 50.
    ,

Mami :) Avatar Agacia82

Cytat Napisał kokusia31 Zobacz post
    No dobra ale on od początku był na niskim centylu tak? A przecież chodzi o to żeby dzieci rozwijały się harmonijnie a nie wszystkie były na 50.
    Od początku był ponizej 3 centyla.

mama Igorka :D

Agacia nasz pediatra uważa, że jeśli dziecko przybiera w miarę harmonijnie i jego stan taki ogólny jest ok to najcześciej nie ma co panikować. Każdy jest inny i twój pewnie jest drobniejszy. Wazne, że przybiera i ze jest zdrowy.

www.iggy.com.pl ZAPRASZAMY

To ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała. N ale badania zawsze warto zrobic żeby miec całkowitą pewnośc
    ,

mamusia Kubusia Avatar lilac23

Cyprysiowa - mówisz i masz.
    paczka zflaczała bo prawie już pusta, pampek rozłożony i na dupeczce mojej kochanej
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki

MamciaCypiska i Ksawerka

Cytat Napisał Agacia82 Zobacz post
    Mamusia dziękuje za artykuł, rzeczywiście mały ładnie przybrał.

Kokusia Mati jest na 3 centylu. I dlatego pediatra uwaza ze mało wazy, tylko, chyba musiałaby braz pod uwagę to ze on mały była jak sie urodził i chociaz bedzie przybierał prawidłowo to moze byc na tym 3 centylu. I np. jak bedzie przybierał po 300-400 a nawet 500 g miesięcznie czyli prawidłowo jak na swój wiek, to nigdy nie bedzie na 10 czy 95 centylu.
    No wlasnie sprawdzilam ze jest nawet troche ponizej 3 centyla. Dla swietego spokoju zrob badania, napwno bedzie wszystko ok!

Cytat Napisał lilac23 Zobacz post
    Cyprysiowa - mówisz i masz.
    paczka zflaczała bo prawie już pusta, pampek rozłożony i na dupeczce mojej kochanej
    ślicznie dziekuje

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm)
    i Aniołka (10tc)

Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
    Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
    Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
    Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia
    )

Mama Alexa:* Avatar pyciolek87

Cytat Napisał Agacia82 Zobacz post
    Juz po szczepieniu. Mały wazy 6900 g i mierzy 69 cm. Pediatra stwierdziła ze mało wazy i mało przybiera, po przez miesiąc 500 g. Dała nam skierowanie do Poradni gastrologicznej, skierowanie na badanie moczu. A co najgorsze mimo tego, że mały pije zelazo, to okazało się ze hemoglobina jednak spadła z 6,78 do 6,68 . Nie wiem co jest.
    Po za tym to mały rozwija się świetnie. aaaaaa i jeszcze wynalazła u niego atopowe zapalenie skóry. Ma akie drobne krosteczki i mówiłam jej ze to od momentu jak zmieniłam proszek i teraz juz wróciłam do starego i tak dała jakis lek.
    atopowe zapalenie skory....?????????????????????????????
    Boze z jakiej racji ta kobieta w ogole jest pediatra........atopowe zapalenie skory to ma moj Alex i to jest dopiero problem......skorka czerwona suche plamy,praktycznie jedna na drugiej bol i swiad niesamowity...moj syn musi na to btak masci na sterydach,bo nic innego w tych nasileniach nie pomaga.....
    a takie krosteczki to typowa reakcja alergiczna po zmianie proszku,wiec niech nie gada glupot... Boze oni tylko potrafia zamartwiac rodzicow nic wiecej nie sluchaj jje...
    a jaki proszek uzywacie i na jaki zmienials?

Zasady Postowania