Strona 661 z 1154 PierwszyPierwszy ... 641 651 656 660 661 662 666 671 681 ... OstatniOstatni
6 601. do 6 610. z 11539
Drzewko podziękowań25Podziękowań

Temat: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Fan(ka) Avatar tygrysek82
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Odp: Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cytat Napisał Madzienka Zobacz post
    Ja juz nie kupuje...wykoncze ta jedyneczke i zostaje przy dwojeczce
    Madziu a ile dni przechodzilas na 2?????
    Ostatnio edytowane przez tygrysek82 : 19-06-2009 - 15:32

mama Wiktorka Avatar beciaczek

Cytat Napisał tygrysek82 Zobacz post
    Madzienka widze już ci odpowiedziała

Beciaczku

Jeśli chodzi o badania to zalezy od lekarza i polityki przychodni. Natomiast ciemiaczko tylnie mamy juz zarosniete tylko gorne nam wolno
    zarasta dlatego ostatnio robilismy badania pod katem krzywicy ale wyszly dobre tak dla sprawdzenia dostalismy tez skierowanie na zwykla morfologie

Jesli chodzi o cwiczenia to ja nie cwcze Filip jest taki ruchliwy ze sam pokonuje dlugosc lozka turlajac sie z predkoscia swiatla nogami rekami macha we wsszystkie strony az tez zaczelam sie martwic czy nie ma adhd ale jak puszcze teledysk z misiem o sexi pupce to potrafi w miejscu nieruchomo ogladac z 3 powtorki no moze siadanie za raczki cwiczymy sobie
    no Wiktorek też ruchliwy bardzo, nogi, rece w ruchu prawie 24na dobęno z wyjątkiem snu rzecz jasna, ale tak myślałam, z etakie ćwiczonka podobnie jak rehabilitacja pomagają maluchom szybciej się rozwijać, tzn takie rzeczy jak siadanie, pełzanie...

super, dzięki Madzieńka, fajna stronka

Cytat Napisał pyciolek87 Zobacz post
    aha Tygrysku zmiana mleka sie nie powiodla....
    Alexa obsypalo dookola szyjki i troszke na twarzy
    też chce Aptamil, bo Wiktor wcześniej miał jedynke, pytałam, ale nikt mi nie odpisał jeszcze.
    Pyciolku, który Aptamil dajesz?2 dla tych głodniejszych dzieci, czy 3 follow-on-milk, bo to jest po 6 m-cu, ale mnie health visitor powiedziała 2 i teraz zgłupiałam, wyczytałam na opakowaniu, że 2 to wtedy kiedy chcesz opóźnić wprowadzanie nowości, a 3 kiedy już dziecko je, więc mi się wydaje, że 3 ok, tylko ta baba mi trochę w głowie namieszała.
    No i dziewczyny czemu wy tak te mleka mieszacie?lekarze wam tak radzą?bo dla mnie to conajmnie dziwne.
    Jak ja zmieniałam z Aptamil 1 na mleko na ulewanie to z dnia na dzień, i o 2 tez myślałam, żeby tak zrobić, po co mieszać?

A u nas ciągle choróbsko, czekamy do poniedziałku na poprawę, jak nic to idziemy do lekarza, ale kupiłam dzis kropelki do inhalacji, i syropek na kaszelek, moż ebędzie lepiej, mama nadzieję

dziewczyny, no mnie tez interesuje przejścia z 1 na 2

Mama Juleczki

Cytat Napisał tygrysek82 Zobacz post
    Madziu a ile dni przechodzilas na 2?????
    Tygrysku ja juz z tydzień przechodzęale tylko dlatego że kupilam mala jedyneczke i chce ja skonczyc....wiec teraz do mleczka dodaje jedna miarke "1" i reszta "2"

Mamusie słoiczkoweco ciekawego(czytaj smaczego) ostatnio jedliście/jadłyście...polecacie jakieś słoiczki...szykuje sie na zakupy i wiem że purree z ziemniaka z indykiem chyba Hippa mam NIE kupowac.....cos jeszcze???
    A co polecacie???

Mama Alexa:* Avatar pyciolek87

Cytat Napisał beciaczek Zobacz post
    no Wiktorek też ruchliwy bardzo, nogi, rece w ruchu prawie 24na dobęno z wyjątkiem snu rzecz jasna, ale tak myślałam, z etakie ćwiczonka podobnie jak rehabilitacja pomagają maluchom szybciej się rozwijać, tzn takie rzeczy jak siadanie, pełzanie...

super, dzięki Madzieńka, fajna stronka

też chce Aptamil, bo Wiktor wcześniej miał jedynke, pytałam, ale nikt mi nie odpisał jeszcze.
    Pyciolku, który Aptamil dajesz?2 dla tych głodniejszych dzieci, czy 3 follow-on-milk, bo to jest po 6 m-cu, ale mnie health visitor powiedziała 2 i teraz zgłupiałam, wyczytałam na opakowaniu, że 2 to wtedy kiedy chcesz opóźnić wprowadzanie nowości, a 3 kiedy już dziecko je, więc mi się wydaje, że 3 ok, tylko ta baba mi trochę w głowie namieszała.
    No i dziewczyny czemu wy tak te mleka mieszacie?lekarze wam tak radzą?bo dla mnie to conajmnie dziwne.
    Jak ja zmieniałam z Aptamil 1 na mleko na ulewanie to z dnia na dzień, i o 2 tez myślałam, żeby tak zrobić, po co mieszać?

A u nas ciągle choróbsko, czekamy do poniedziałku na poprawę, jak nic to idziemy do lekarza, ale kupiłam dzis kropelki do inhalacji, i syropek na kaszelek, moż ebędzie lepiej, mama nadzieję

dziewczyny, no mnie tez interesuje przejścia z 1 na 2
    kochana podaj 3.....ona jest po 6 miesiacy...2 jest dla glodomorow....skoro maly najada sie tym co mu dajesz to po co go tuczyc 2.... zdecydowanie 3 wiem bo sama bym tak dala...
    a czemu tak mieszalam bo maly jest na nutramigenie....wiec myslalam ze jak wprowadze aptamil to jakos bedzie ale niestety jeszcze nie czas na zmiany,bo maly dostal wysypki a mieszalam tak a zeby nie bylo gwaltownego skoku i zeb dziecko moglo spokojnie i pomalutku zaakceptowac nowe mleczko....

mamusia Olusia :) Avatar xpatrysiax

Tygrysku ja juz z tydzień przechodzęale tylko dlatego że kupilam mala jedyneczke i chce ja skonczyc....wiec teraz do mleczka dodaje jedna miarke "1" i reszta "2"

Mamusie słoiczkoweco ciekawego(czytaj smaczego) ostatnio jedliście/jadłyście...polecacie jakieś słoiczki...szykuje sie na zakupy i wiem że purree z ziemniaka z indykiem chyba Hippa mam NIE kupowac.....cos jeszcze???
    A co polecacie???

Madzienko-ja postanowiłam nie kupować tych zupek po 6 miesiącu z grudkami. Ostatnio jedliśmy pomidorową z ryżem i mały nie umiał łykać ryżu. Postanowiłam sama sprawdzić i przy przełykaniu ten ryż stanął mi w gardle i baaaardzo łaskotał. Tak więc ja mam zamiar jeszcze trochę dawać te gładko zmiksowane dania.

Mama Alexa:* Avatar pyciolek87

A co polecacie???
    my jeszcze nie jemy nic po 6 miesiacu...jeszcze mamy czas....oj sory mam tylko kremowego banana..no ale to deserek i jeszcze nie jedlismy....mamy jeszcze stare zapasy

Mami :) Avatar Agacia82

Madzienko ja tez postanowiłam nic nie kupowac po 6 miesiącu. Maly sie dławi tymi grudkami, tak sie biedny męczy.

Ale smakuje mu zółtko z dynią. Tylko nie wiem czy to po 6 miesiącu czy po 5.
    Te z grudkami są chyba w tych bardzo duzych słoiczkach.

mamusia Karolinki Avatar mamusia2008

A co polecacie???
    my dziś jadłyśmy rybę po grecku gerbera, smakowało malej i mamusi tez
    Mam 17 ząbków!!!!!!

Mami :) Avatar Agacia82

Cytat Napisał mamusia2008 Zobacz post
    my dziś jadłyśmy rybę po grecku gerbera, smakowało malej i mamusi tez
    tak tak tą rybkę też jedliśmy , bardzo smakowała.

mama Igorka :D

oświećcie mnie o co chodzi z tym słoiczkiem hippa z indykiem?

www.iggy.com.pl ZAPRASZAMY

Zasady Postowania