Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 158
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Co potrafią nasze dzieci:-)

Mama Patryka i Filipka

Domyślnie Odp: Co potrafią nasze dzieci:-)

Max jest poprostu swietny ,a jak sie usmialam jak miski z karuzeli chcial zaatakowac buzka - no slodki jest

Szczęśliwa mamusia

Umiemy już
    -długo trzymać główkę po 10 minutek
    - uśmiechac sie jak widze rodziców
    - śmiac sie
    - duzo rozmawiać, najlepszymi towarzyszami oprócz mamusi sa misie z karuzelki
    - zaczyna dotykac raczkami zabwaki nad nim wiszące a ile z tego ma frajdy
    - puszczanie bączków ale tak, żeby koniecznie wszyscy dookoła słyszeli
    Ostatnio edytowane przez maarta100 : 3-02-2010 - 13:07

Fan(ka) Avatar Iwonka1985
    Wpisów do bloga
    9

Witam!
    Jestem tu nowa i bardzo spodobało mi się to forum.
    Widzę że nikt dawno się nie chwalił dokonaniami swojego maleństwa, więc spróbuję odnowić wątek

Moje maleństwo ma na imię Ignaś i już 12 tyg.
    Od dłuższego czasu synek się uśmiecha do Nas ale od kilku dni wręcz się "rechocze" i mamy oboje przy tym straszny ubaw.
    Poza tym główkę trzyma sztywno, i jak skończył 4 tyg to zaczął z nami rozmawiać
    za każdym razem jak mówię mu ze go kocham to on stara się powtórzyć i mówi "kochhh" albo "komm" teraz złapał fioła i usilnie próbuje powiedzieć "grrr..." a jak mówimy do niego po imieniu to powtarza "g" lub "gu".
    Poza tym często w nocy po karmieniu jest bardzo rozmowny ale najśmieszniejsze jest to ze nie mówi tak jak w dzień tylko tak cichutko jakby nie chciał tatusia obudzić
    No i oczywiście powoli zaczyna rolować, ale to tylko wtedy jak nie siedzi u mnie na kolanach
    Jak jeszcze sobie coś przypomnę lub zauważę to napiszę.

A jak wasze maleństwa?

Pozdrawiam.

1usawn15yg6ad828..png
    Ostatnio edytowane przez Iwonka1985 : 2-03-2010 - 00:24

Mea Agatka i żaba Matylda

moja agatka to smieszek niesamowity ... jak tylko otwiera oczyska to sie smieje :) a jak gada do zabawek to idzie pasc ze smiechu :)
    i ostatnie dokonania wannowe - moje dziecko nie ma ochoty lezec w wannie - ona sobie w niej plywa :)

madziaaa
    Guest

Moj Kevinek rozmawia ze mna przewaznie "gu" ale ja tez musze mowi "gu" bo jak nie to nie gada...dzis zaczal "grrr" a tak poza tym to sie usmiecha czesto i smieje, ale ten smiech to nie przypomina smiechu wogole :)to jest raczej taki "YYYY" szybkie i juz ale mysle ze to wlasnie smiech:)umie rowniez wyciagac smoczek z buzi reka i troche potrzymac a nawet raz probowal wsadzic go spowrotem ale nie wyszlo....

Szczęśliwa mamusia

I ja ze swoim Piotrkiem muszę rozmawiać przez gugu gaga grrr itp bo na inne rozmowy mi nie odpowiada hehehe a wczoraj zaczął skłądać usteczka tak, że pluje hehe

Fan(ka) Avatar kasiekkrk

moj Rychu trzyma sam glowke, jak lezy na brzuszku to podnosi sie na calyc raczka ja klade przed nim zabawki i moze gadac z nimi nawet godzine, jest strasznie rozmownym dzieckiem uwielbia tez rozmawiac z obrazami:)
    i jak lezy to podnosi glowke do przodu..:)

Zadomowiona(y) Avatar ShuLien

Moja Julka też ma już spore osiągnięcia na swoim koncie, oto one:
    -uśmiecha się na widok rodziców, czasem już śmieje się w głos albo udaje kaszelek ale to jest jej śmiech
    - rozmawia z nami i z zabawkami wiszącymi nad łóżeczkiem -"aauu", "buuu", "niee" i inne skomplikowane dźwięki
    - trzyma sztywno główkę i podnosi się na całych rączkach leżąc na brzuszku i wygląda jak Sfinks
    - wkłada rączki do buzi, przytrzymuje sobie smoczka i czasem udaje jej się go włożyc jak wypadnie
    - leżąc w bujaczku siłuje się i próbuje podnieść główkę jakby chciała usiąść
    to chyba najważniejsze z jej umiejętności

Szczęśliwa mama Avatar Julka32

Naszym największym dotąd osiągnięciem jest trzymanie butelki-samodzielnie a na koniec jej wyciągniecie i odrzucenie na bok.;...uczyłam go trzymania butelki kilka dni i teraz tylko siedzę obok i pilnuję,żeby się nie zakrztusił.Ma co trzymać bo w butli ma 180 ml:) nakręciliśmy filmik .Julek dzisiaj kończy 3 miesiące,śmieje się i uwielbia wielkie wyjścia np do restauracji:) jak tylko pieluszka sucha i brzusio nie jest pusty to jest dusza towarzystwa:) Bardzo długo potrafi utrzymać się na wyprostowanych rączkach w pozycji tak jak do pełzania.od jakiegoś czasu kąpiemy się razem w dużej wannie, bo ze swojej już wyrosłem;P a wiec jest nauka pływania i zabawa z kaczuszkami,które próbuje już łapać:)
    Może dla świata to tylko Dziecko ale dla mnie...
    To Dziecko to cały świat !

Mama Danielka Avatar Chérie

Daniel zaczyna chwytać zabawki i wkładać je sobie do buzi.
    trzyma już sztywno główkę.
    potrafi długo leżeć na brzuszku z podniesioną główką.
    próbuje siadać - ciągnie główkę do przodu.
    rozdaje uśmiechy.
    gaworzy: "agu", "gu", "ga", piszczy i macha rękami gdy się z czegoś cieszy.

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania