101. do 110. z 1389
Temat: Cycowe mamy :)
-
24-03-2010, 20:05 #101AnOoLa88Guest
Odp: Cycowe mamy :)
ja spie w staniku..chociaz niegdy nie sypialm.. zaczelam w szpitalu jak mnie na 2 dobe złapal taki nawal ze samo leciało..
poza tym teraz tez musze bo jak Maja zasnie o 20 i spi do tej 5 rano to nie dosc ze cykimam wielkie i napełnione to mi czasem samo cieknie a z plamami na piżamie nie bede ganiac.. ;)
-
24-03-2010, 20:09 #102
Mexi już udało mi się go nauczyć w dzień zasypiać przy cycu
ale w nocy jak juz robi te przerwy to nie pomaga nawet to ze go wezmę do łózka daję mu cyca...i ok śpi aż się napije..potem wypluje sutek i po minucie jest obudzony
I więcej cyca nie weźmie bo jak próbuję wcisnąć to ma odruch wymiotny
Ja w biustonoszu śpię z przyzwyczajenia...z przyzwyczajenia też daję wkładki...ale już mi mleko samo nie leci
-
24-03-2010, 20:19 #103AnOoLa88Guest
ja w dzien musze troche ponosic poprzytulac wycalowac pozniej moge odlozyc i zasnie.. wieczorem po kąpieli po jedzeniu czekam az sie jej odbije wycaluje ją mowie ze pora spac klade do lozeczka.. czasem jeszcze opowiada do misiów a czasem od razu zasypia.. za to w nocy przewaznie nie otwiera oczek ale jak juz otworzy ..to i tak moge ją odłozyc do lozeczka i sama zasnie.. ;) czasem jeszcze steka i bąki puszcza :P
-
24-03-2010, 22:22 #104
-
24-03-2010, 22:30 #105
Jejciu spac w staniku
nie no to nie dla mnie
to tak jak bym miala isc spac w czapce
Co do zasypiania to moj w dzien tez zasypia roznie,w nocy zje i odkladam go do lozeczka i spi dalej,wieczorem po kapieli,jedzonko,witaminki,odkladam go do łozeczka wychodze z pokoju i sam zasypia
a wczesniej zasypial na rękach.
-
25-03-2010, 07:23 #106Szczęśliwa mamusia
Też nie potrafiłabym spac w staniku.... Na szczęście u mnie laktacja sie unormowała, tylko nad ranem jak karmie to musze pod drugą pierś pieluszkę podkładać bo z jednej Piotrus je a z drugiej płynie mleczko

Co do spania to mamy jedna drzemke 3 godzinną od 11 do 14 i cztery po pół godzinie
I zawsze mój synek zasypia sam!!!! Poprostu kładę go i zasypia, czasami karuzelke włączę albo pozytywkę. Ale ja go tak od samego poczatku kładłam spać.
-
25-03-2010, 10:39 #107
-
25-03-2010, 11:44 #108Grudniowa mama
Wiesz co, że nie wpadłabym na ten pomysł z koszulkami- dobre
. Tylko muszę trochę tych przylepnych wkładek kupić, bo ja używam tych do prania z Aventu.
Fajnie masz. Mi po jakiś 6 godzinach niekarmienia zaczyna wyciekać a podczas karmienia też leci z drugiej piersi- nie ciurkiem, ale leci
.
Co do zasypiania przy cycu, to moja się wczoraj zbuntowała. Zjadła i nic- nie chciała spać, a próba włożenia cyca do buzi kończyła się wrzaskiem. No więc poleżałam z nią w półmroku. Najpierw bardzo opowiadała, potem trochę stękała- spróbowałam z cycem, ale jeszcze większy płacz był, no więc dałam jej mojego kciuka do ssania- i o dziwo spodobało jej się
. Ciągła jak szalona (smoczka nie chce) i po jakimś czasie zaczęła się robić senna, oczy się przymykały i w końcu zasnęła. No ale razem zajęło mi to 1,5 godziny!!!
-
25-03-2010, 13:17 #109
Sukces! Zwykle karmiłam małą z jednego cyca wieczorem i szła spać. Wczoraj jak zwykle cycusia zjadła i wypluła sutka ale ja przygotowałam sobie w południe mleczko na wieczór i dałam jej jeszcze po cycusiu 60 ml odciągniętego. Zasnęła po 19 a pierwsza pobudka o 1.30:) A więc dziecko po prostu zazwyczaj głodne było. TEraz będę ja dopajać po cycusiu butlą- ciekawe czy wczoraj to był jednorazowy wybryk czy juz tak zostanie.
Lidka śpi z przerwami na jedzenie od 19.30 do 5.30
-
25-03-2010, 14:06 #110AnOoLa88Guest
o 1:30 :O
moja wczoraj też zasnela o 19:30 a wstała dopiero o 4:15 :)
gdybym jeszcze ja umiala predzej zasypiac to budzilabym sie wyspana juz o tej 4 :) a ze ja zasne kolo 24 to jakos tak ciezko..
od tej 4 spi mi do 6-7 zje pogada sobie i potem do 10 - 11 śpi.. pozniej dopiero kolo 13-14 zasnie i czasami tak do kapieli moze
ale to rzadko.. przewaznie do 17 spi i potem juz do kapieli opowiada ze mną i się bawi..;)

87Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Szkoła Tańca Lilla House- zajęcia...
Dzisiaj, 15:17 w Łódź