Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 19
    Zadomowiona(y) Avatar pchelka10.05

Domyślnie czy nie za mało je ?? poradcie , a co jedza wasze dzieciaczki ?

witam nasza córeczka ma prawie 11 miesiecy i jej jadłospis wyglada nastepujaco . Nicolka ma skaze białkowa. Co moge jej nowego podac ??Mam wrazenie ze za mało je

9:00-mleko bebilon pepti + 2 miarki kaszki (bobowita ) ok 150ml do tego ok 30 ml herbatki ( czytej wody nie ruszy i czystego mleka równiez )

12:00 obiadek (tylko ze słoiczka inny jest bebe zaraz pluje, wymiotuje i rzuca na wszystkie strony ) ale jest ciezko pół słoiczka raz na tydzien zje cały + herbatka oczywiscie

15:00 mleko + kaszka 150ml

18:oo- kaszka manna na wodzie z dodatkiem soku z malinami ( własnej roboty sok z całymi malinami 3 krzaki specjalnie dla małej ) a kaszke robie na wodzie bo mała ma skaze białkowa i kazdy sie dziwi ze je a wcina az sie uszy trzesa

21-00 mleko + kaszka 150ml

ok 24 120-150 mleka z kaszka

w miedzy czasie je chrupki kukurydziane, ryzowe, bułeczke (wiec rozrzuci ), banan+jabuszko przetarte (do raczki jak dostała kawalek to jest tak łapczywa ze nie zdazy pogryzc a juz nastepny kawałek wpycha do buzi i wtedy sie dławi wole trzec ), biszkopcik

buziaki asia
    Patrycja--Aniołek 10.05.2004 (16tc) Na zawsze w Moim sercu -- Madziunia

http://swiatelkapamieci.pl/2004/1240...-10052004.html

Zadomowiona(y) Avatar porzeczkas

Domyślnie Odp: czy nie za mało je ?? poradcie , a co jedza wasze dzieciaczki ?

Witaj Wedlog mnie wcale nie je za malo...Zbierajac wszystko razem by wychodzilo, ze caly czas cos przegryza a jezeli przybiera na wadze to jest wszystko ok...Nic sie nie martw
    Pozdrawiam

Sol
    Guest

Jeny żeby moja tyle jadła jak miała 11 miesięcy
    Jeśli prawidłowo przybiera na wadze nie ma się czego bać A sądząc po zdjęciu to wygląda na dożywioną dziewczynkę

Maminka
    Wpisów do bloga
    1

hmmm... widze ze glownie mleczne posilki ma....
    moja obecnie tez ale myslalam ze to nie jest dobre.. ze dziecko juz powinno jesc stale obiadki i deserki w zamian za posilki mleczne...
    moja wczesniej jadla ladnie ale etraz jest calkiem anty na jedzenie stale i chce tylko mleko z kaszka....

Fan(ka)

Moim zdaniem jest ok.Moja ma 9 mcy i je podobnie z tym ze ja karmie jeszcze piersia. Co do obiadkow to tez ze sloiczka i tez pol i bardzo zadko caly;)

Zadomowiona(y) Avatar pchelka10.05

to sie uspokoiłam dzieki dzioewczyny
    a to najnowsze zdjecie

zalacznikss.jpg
    Patrycja--Aniołek 10.05.2004 (16tc) Na zawsze w Moim sercu -- Madziunia

http://swiatelkapamieci.pl/2004/1240...-10052004.html

& Franka Avatar Mama Stacha

Cytat Napisał pchelka10.05 Zobacz post
    to sie uspokoiłam dzieki dzioewczyny
    a to najnowsze zdjecie

zalacznikss.jpg
    Prześliczna

Zadomowiona(y) Avatar kolakinka

Dziewczyny,mysle ze z jedzeniem,porcjami jest jak najbardziej ok,jednak z własnego doświadczenia wiem,ze dzieci chetniej jedza same kiedy maja przed soba fajne,kolorowe talerzyki.Ja ostatnio kupiłam taki zestawik
    Babymama.pl - Sklep dla mam z dziećmi - Zestaw do jedzenia Mate Skip Hop | BabyMama.pl – sklep z artykułami dla mam i niemowląt

Wikusia Avatar olka2212

Witam:)
    Też się ostatnio zastanawiałam czy oby nie daje małej zbyt dużo lub mało jedzonka
    u nas wygląda to tak
    7 180ml kaszki pszennej
    10 120ml soczku lub herbatki
    13 obiadek cały słoiczek
    16 deserek słoiczek lub robiony
    19 210ml kaszki

między czasie chrupki jakieś biszkopciki albo popija herbatki Wody nie tknie

347f7177a7.jpg

Mama Hani i Tomka Avatar aga6671

Olka jak ty dajesz za mało to ja dużo za dużo przekarmiam:)
    6.00- 150 ml mleka (śpi jeszcze)
    9.00- kaszka (nie wiem dokładnie ile...mała miseczka)
    11.00- 120 ml mleka(idzie spac)
    14.00- obiadek (sama gotuje...może trochę więcej niż duży słoiczek)
    16.00- 120 ml mleka(spanie)
    17.30- owoc lub deserek
    19.30- kaszka (więcej niż na śniadanie)
    21.00- 150 ml mleka

Hmmmm...wychodzi 8 posiłków...ale mam nadzieję że za niedługo zrezygnuje z picia o 6...no i jak zacznie spać tylko raz dziennie to tez odpadnie jedno mleko:)
    Ostatnio edytowane przez aga6671 : 19-11-2010 - 22:54

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania