Strona 1 z 14 1 2 6 11 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 139
Drzewko podziękowań8Podziękowań

Temat: Powrót do pracy (nasze prawa, organizacja, obawy)

Entuzjast(k)a

Domyślnie Powrót do pracy (nasze prawa, organizacja, obawy)

Rozpoczynam ten wątek, bo bardzo przejmuję się tym powrotem po macierzyńskim. Może bardziej doświadczone w tym względzie mamy będą mogły doradzić debiutantkom

mama Stasia Avatar marta:-)

Domyślnie Odp: Powrót do pracy (nasze prawa, organizacja, obawy)

ja niestety tez wracam po macierzyńskim jeszcze mały zaległy urlopik i powrocik; juz odliczam dni bo od 24 maja wraca szara rzeczywostosc
    tez sie trochę obawiam jak to bedzie teraz 100% spędzam z małym a tu nagle skończy sie nasza sielanka...

Entuzjast(k)a

a z kim zostawiasz Stasia?
    my jestesmy jeszcze na etapie poszukiwania niani, bo wracam do pracy w polowie czerwca, a ewentualne miejsce wz lobku i tak najwczesniej od wrzesnia.

mamusia Antolka:))) Avatar ulenka7883

a ja mam takie pytanko,bo po macierzynskim ktory konczy mi sie 14,06 chce pojsc na wychowawczy ale tylko do konca sierpnia na nim chce byc a potem wio do roboty. jak sie to wszystko zalatwia bo ja ciemna masa jestem:)))

Entuzjast(k)a

Ula, po macierzynskim mozesz wykorzystac urlop za caly 2010 i takie cos pewnie bedzie proponowal ci pracodawca, albo przynajmniej czesc tego urlopu. ale jesli nie chcesz to musisz zlozyc podanie o urlop wychowawczy. postaram sie zaraz znalezc taki formularz w necie. pamietaj jednak, ze wychowawczy jest nieplatny, chyba ze masz prawo do zasilku rodzinnego (coś ponad 500 pln na osobe dochod w rodzinie) to wtedy dostaniesz ten zasilek.

Entuzjast(k)a

ponizej linki do wniosków:

wniosek o urlop wychowawczy - Szukaj w Google

mama Stasia Avatar marta:-)

mdmd
    Odp: Powrót do pracy (nasze prawa, organizacja, obawy)
    a z kim zostawiasz Stasia?
    my jestesmy jeszcze na etapie poszukiwania niani, bo wracam do pracy w polowie czerwca, a ewentualne miejsce wz lobku i tak najwczesniej od wrzesnia.
    od września chce posłac Stasia do złobka(chociaz teraz czekamy w kolejce i nieiwem jak to bedzie, bo ze złobkiem nie jest tak hop u nas; poprotu szkoda słow na żłobki...)a do tego czasu bedzie przyjezdzac do Stasia moja babcia czasami w wakacje bedzie ją wyręczac moja siostra bo bedzie miała wakacje na studiach...

Entuzjast(k)a

no wlasnie , z miejscem w zlobku nie jest rozowo. my jestesmy 123 na liscie a miejsc od wrzesnia jest 20.

mamusia Antolka:))) Avatar ulenka7883

Cytat Napisał mdmd Zobacz post
    Ula, po macierzynskim mozesz wykorzystac urlop za caly 2010 i takie cos pewnie bedzie proponowal ci pracodawca, albo przynajmniej czesc tego urlopu. ale jesli nie chcesz to musisz zlozyc podanie o urlop wychowawczy. postaram sie zaraz znalezc taki formularz w necie. pamietaj jednak, ze wychowawczy jest nieplatny, chyba ze masz prawo do zasilku rodzinnego (coś ponad 500 pln na osobe dochod w rodzinie) to wtedy dostaniesz ten zasilek.
    a czy w takim razie moge wykorzystac zalegly urlop z 2009 tj.jakies 15dni i po wykorzystaniu tego urlopu isc na wychowawczy tak zeby kaske odebrac jeszcze za caly mies a nie tylko za pol (bo tak to do 14,06mam macierzynski)a kasa za wych.niestety mi sie nie nalezy:(

& Franka Avatar Mama Stacha

Uleńka a czemu nie weźmiesz po macierzyńskim 15 dni z zeszłego roku i 26 z tego? W ten sposób może bez wychowawczego dociągniesz do sierpnia.

Strona 1 z 14 1 2 6 11 ... OstatniOstatni

Tagi tego tematu

Zasady Postowania