Strona 1 z 10 1 2 6 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 96
    Fan(ka) Avatar mimi1980

Domyślnie pobaw sie ze mną...

no wlasnie... nie uwazacie, ze przyda sie taki wątek, w ktorym bedziemy mogly podzielic sie bogactwem zabaw, w jakie bawimy sie z naszymi maluchami?
    mi czasami brakuje weny tworczej i dobrze by bylo sięgnąć gdzies, gdzie znajdzie sie kilka (albo i wiecej) pomyslow na to, jak fajnie spedzic czas z maluszkiem :). mysle (mam nadzieje), ze nie tylko ja mam chwilami ten problem...
    nasze male brzdace nie są juz takie male a co najwazeniejsze, sa coraz bardziej wymagajace... no i jak im sprostac?
    polroczny malec juz wiele potrafi, ale tez jeszcze wiecej musi sie nauczyc. przydadza sie zabawy, czysto "zabawowe", ale tez takie, ktore rozwijaja rozne umiejetnosci u dzieci.
    ja ostatnio zauwazylam, ze moj Jasiek uwielbia , wprost przepada za najabrdziej banalna,ale jakze fajna zabawa w "a kuku".
    podobno uczy sie wtedy, ze mama nie znika na zawsze, tylko za chwilke sie pojawia. to co schowane, nie znika, jst tylko gdzies ukryte. :)
    lubi tez, gdy odwracam od niego glowe i za chwile powoli, z powrotem do niego ja odwracam wydajac przy tym dzwiek "aaaaa bubu bubu"i sie do niego przyblizam. szaleje wtedy rozkosznie. :laugh: :)
    jeszcze , z atakich zabaw ruchowych uwielbia sie turlac po lozku. mega bomba dla niego ::)

mam nadzieje,ze cosik tu podopisujemy i z czasem zrobi sie niezla koppalnia "zabawowej" wiedzy ;) :)

pozdrawiam
    mimi :)

Fan(ka)

Domyślnie Odp: pobaw sie ze mną...

fajny wątek! :)

"akuku" ma się rozumieć przoduje! poza tym "kosi-kosi", fruwanko pod sam sufit... i nie wiem co jeszcze! zazwyczaj biegam z nim po chałupie i o wszystkim opowiadam! ooo! Groszek uwielbia zapalać i gasić światło! ;D ;D ;D no i gadamy sobie w jego języku!

Fan(ka) Avatar Magdabial

hmm, wielce pomysłowa to ja nie jestem i oprócz tego co wymieniłyście, mogę dodać skakanie (Mikołaj sztywno na nóżkach stoi, oczywiście trzymam go pod paszkami, i sam sprężynuje) uwielbia to !!! a, no i "pierdzimy" w różne części ciała... lubi też jak go obraca się do góry nogami ::)

Mamma Mia! Avatar margot

Gadanie przed lustrem.
    Ostatnio bawi go też strasznie, jak rytmicznie postukuję w grzechotki, no i jak robię "teatrzyk" - biorę jakąś maskotkę i gadam za nią dziwnym głosem, czasem jeszcze taki pluszowy byk czy inny stwór "atakuje" Brunella albo łaskocze go po buzi - to jest wielka radocha.
    No i bańki mydlane - puszczałam parę tygodni temu, to patrzył jak zaczarowany, a kiedy wczoraj mu puszczaliśmy, to śmiał się, jak rozbijały się o podłogę, i próbował je łapać. Trzeba tylko uważać, żeby tego nie połknął, jak dotyka łapkami to potem je szybko umyć, zanim wetknie do buzi.

"Jedna rzecz to pokazać dziecku drogę.
    Drugie, trudniejsze to odsunąć się z tej drogi i zrobić mu przejście." R.Brault

Fan(ka)

ooo! bańki mydlane! musimy spróbować!

Fan(ka) Avatar mimi1980

baniek mydlanych nie probowalismy, ale to brzmi ciekawie, a ztym pierdzniem to u nas tez jest niezla frajda. my to nazywamy "zyrbyt-zyrbyt", ale jak czasami za glosno sie to zrobi, to mlody placze :(.

sluchajcie nie wiem co to jest, ale jas kocha siedziec w lazience i gapic sie na pracujaca pralke...ze mu sie w glowi nie zakreci ::) ::) ;). siedzi wtedy hak zahipnotyzowany ::)

u nas jeszcze sprawdza sie zabawa w "echo". wychodzimy na korytarz i tam sie Jaskowi "gadane" wlącza. lubi chyba swoj glos, chociaz nie gaworzy jeszcze. wydaje tylko dzwieki w stylu "łaaa", "ghhhh" "daa" itd...

margot, ja tez mu zapodasje rozne"inscenizacje", np. hipcio gada z kotkiem i sie caluja ::). Jas lubi jak sie calujaąąąąą...ojjojoj, co mi z chlopaka rosnie ;) ::)

musze sobie przypomniec w c sie jeszcze bawimy...
    papatki
    mimi :)

Fan(ka)

Igor uwielbia jak "klikam" ustami jak konik i po kilku kliknięciach robię ihaha potrząsając głową jak kuń (kiedyś tak robiłam przed domem ukradkiem, żeby sąsiedzi nie pomyśleli, że zwariowałam ;D). Lubi też bardzo jak jedna osoba go nosi a druga ucieka i on ją "łapie" i jak złapie to on ucieka a ktoś go goni i łapie za nóżki - śmieje się na cały głos. Fajną zabawką jest też dla niego balonik (taki szeleszczący, błyszczący z odpustu, napełniony gazem), najwięcej radości ma jak balonik ucieka pod sufit. Akuku też zawsze go rozśmiesza.

Fan(ka)

Matylda od dawna ma dmuchaną piłkę z grzechotką w środku, którą dawniej wrzucałam do wózka głębokiego, a teraz do łóżeczka ( musi tam być na połowie kołderka- chodzi o ograniczenie miejsca żeby piłka daleko nie uciekała) i zabawa jest przednia, a zaangażowane są wszystkie kończyny i buzia, a dziecko zajmie się samo przez chwilkę. Polcam.
    Ps. kosi kosi już opanowane :)

just do it! Avatar elcia09

Wiktoria też lubi bawić się w kuku. Najbardziej z tata u mamy na rączkach ;)
    Poza tym, piszczące zabawki jak "gryzą" ja w brzuszek, no i jak się odwracam i szybko patrzę na nią rąbiąc "głupią" minę.
    A podczaskąpielu plaskamy się tak że cały pokój zachlapany ;) (łazienki się boi, a kąpiel w łazience to masakra)

Fan(ka) Avatar asiuleks

moje chopaki tez lubia akuku i uwielbiaja jak robie apsik. Chichraja sie przy tym bardzo. Kamis lubi jak spuszczam mu z gory na brzuszek mieciutka pileczke i uwielbiaja jak im boczki i paszki tak na niby podgryzam.

Strona 1 z 10 1 2 6 ... OstatniOstatni