Strona 3 z 79 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 782
    Fan(ka) Avatar aniolek20k

Domyślnie Odp: Butelkowe mamy i dzieciątka

nie moj watek ale sie wypowiem wkoncu bylam kiedys butelkowa mama
    Gosiaczek moja Julia bardzo ładnie przybierała na Humanie 1 potem zmieniłam na Nan 1 i bylo tak samo ok 500g-1000g przybierała na miesiac.

potrójna mamuśka Avatar gosiaczek1973

Cytat Napisał aniolek20k Zobacz post
    nie moj watek ale sie wypowiem wkoncu bylam kiedys butelkowa mama
    Gosiaczek moja Julia bardzo ładnie przybierała na Humanie 1 potem zmieniłam na Nan 1 i bylo tak samo ok 500g-1000g przybierała na miesiac.
    dziękuję Ci bardzo Aniolku za wypowiedź- właśnie szykujemy się do sklepu i poczytamy na opakowaniach skład mleczek.

MAMUSIA ALUSIA

ja sie dzis przerzucam na comfort.Po nocy stekania i placzu Alex dalej nie moze zrobic kupki.Zobaczymy jak po comforfcie bedzie ( i tanszy niz HA-ten u nas kosztuje 27zl a comfort chyba ok 20)
    MAdzia_Singh Twoja niunia jeszcze malutka dlatego starcza Wam puszka na 5dni,nam teraz puszka na 3,4

Fan(ka)

ja też karmię butelką, w szpitalu mialam pokarm ale płaskie brodawki i mały nie mógł się przyssać, a ze urodziłam w wielką sobotę to bylo ciężko dostać nakładki do karmienia, te które zdobyliśmy były dla niego za duże, po wyjściu ze szpitala kupiliśmy najmniejsze ale też mu nie pasowały i w ten sposób jesteśmy na butli

w szpitalu dostawał bebiko i nan (nie wiem dlaczego nie trzymają się jednego rodzaju), potem do domu kupiliśmy bebilon 1 i przez prawie dwa tygodnie było ok, potem zaczęły sie prężenia i stękanie, więc przeszliśmy na bebilon comfort ale od zeszłego tygodnia zmieniliśmy za radą pediatry na bebilon ha bo po comfort wzdęcia i bóle brzuszka coraz większe i do tego problemy z kupą,teraz jest bardzo dobrze w porównaniu z tym co było, najbardizej w comforcie przeszkadzało to że było tak gęste ze butla się zatykałą, musiałam dziecku wyjmować smoczek z buzi i sprawdzać czy leci czy nie

Zadomowiona(y)

a ja dzis zaopatrzylam sie w zageszczacz do mleka zobaczymy jak bedzie z tym ulewaniem bo czasami wydaje mi sie ze wszystko ulewa co zje:)

kwiecień '09 Avatar auliya
    Wpisów do bloga
    38

widzę, że "butelkowe mamy" się nieźle rozkręciły z problemami i ich rozwiązywaniem
    tak czytam wasze wpisy i widzę, że kosztowne te mieszanki są i wcale was problemy nie omijają... naprawdę podziwiam za cierpliwość

Jesteśmy. Zakupiliśmy Bebilon1 i teraz się zastanawiam czy zrobić od razu całą porcję z Bebilonu czy stopniowo dodawać do Bebika coraz więcej miarek i w ten sposób przejść na Bebilon. Kurcze, no niewiem.

Mama Gai od 06.04.2009 Avatar Gosha24

Ja zmieniałam z Nan Activ na bebilon 1 bez zbędnych ceregieli, Gaja zniosła to dobrze. Ale chciałabym tez nadmienić, że my nie robimy jak większość, na wodzie mineralnej, czy źródlanej. Mleczko przygotowujemy z przefiltrowanej filtrem takim jak do kawy kranówki...

Czyżby jednak krasnal po mamusi?

dzięki Gosha, my robimy mleczko na mineralnej wodzie Primavera oczywiście przegotowanej.

Mama Gai od 06.04.2009 Avatar Gosha24

Ja na poczatku to nawet nie wiedzialam, ze robi sie na mineralce... jakos ta informacja omijala mnie szerokim lukiem. Dowiedzialam sie dopiero po 3 tygodniach, Gaja dobrze znosi kranowke, wiec uznalam ze nie ma co juz zmieniac..

Czyżby jednak krasnal po mamusi?

Strona 3 z 79 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania