1. do 10. z 1104
Temat: Dolegliwości ciążowe
-
27-08-2008, 20:38 #1Mamusia Mateuszka :)
Dolegliwości ciążowe
Za namową jednej z forumek zakładam nowy kwietniowy wątek DOLEGLIWOŚCI CIĄŻOWE.
Do typowych objawów dolegliwości podczas ciąży należą nudności, wzdęcia, zaparcia, wrażliwość na zapachy, senność, rozdrażnienie, trudności w koncentracji, szybkie męczenie sie, opuchlizna rąk i nóg, bóle pleców, bóle brzucha oraz bóle głowy.
Zapraszam do dzielenia się tutaj swoimi doświadczeniami z nie zawsze przyjemnymi aspekatmi ciąży i radami jak można zapobiegać, likwidować lub zminiejszyć dolegliwości ciążowe.
W moim przypadku dolegliwości jest niewiele: słabiutkie nudności (pomaga mi moja ulubiona herbatka miętowa), częste siusianie, zmęczenie i oczywiście senność (w każdym miejscu i o każdej porze
). Pobolewa mnie też brzuszek ale to przecież domek mojego maleństwa rośnie.
-
27-08-2008, 21:08 #2
Odp: Dolegliwości ciążowe
Mnie na poranne slabiutkie na szczescie nudnosci pomaga Kubus malinkowo - jablkowy, a jak go nie mam - woda mineralna lekko gazowana. Jesli chodzi o bole plecow - polecam plywanie, naprawde czyni cuda.
Na siusianie to pewnie nic nie pomoze, a jesli chodzi o zmeczenie - sprobujcie zielonej herbaty zamiast kawy
-
27-08-2008, 22:50 #3Początkująca(y)
Dziewczyny a co z bólami głowy? bo jakoś męczą mnie od kilku dni i nie wiem co robić...pijewtedy wodę mineralną, bo przecież nie będę łykać prochów! Macie inne sposoby?
A ja mam od wczoraj jakieś bole w podbrzuszu, cos mnie gniecie coraz to w innym miejscu - gdzieś wyczytałam w któryms z postów, że to macica sie rozciąga? Moze tak byc, czy raczej udać się do gina?
Ale tak w ogóle to mam mało objawów i na razie się raczej już cieszę, choć czasami wolałabym coś czuć - tzn najbardziej chcialabym czuć ruchy mojego Astronauty :)
Pozdrowionka!!!
-
28-08-2008, 00:43 #4
-
28-08-2008, 10:03 #5alka303Guest
-
28-08-2008, 10:04 #6
Mi całą poprzednia ciążę powtarzali że paracetamol... jest najmniej szkodliwy.
czy też macie takie" okresowe napiecie w podbrzuszu" ja nie pamietam czy miałam w pierwszej ciązy?
do typowych objawow ciażowych prosze dopisać "gąbczaka z mózgu" niedługo mocno da się we znaki :)))- karteczki będą ratować życie :)

-
28-08-2008, 10:07 #7
-
28-08-2008, 10:38 #8
-
28-08-2008, 10:49 #9
Uffff Sorga myslalam, ze jestem z tym sama i az sie balam przyznac...co ciekawe, mnie na poranne mdlosci wlasnie faja dobrze robi
wiesz co, gin powiedzial, zebym nie rzucala od razu, bo to jest za duzy szok dla organizmu, palilam slimy mentolowe, z 1,5 paczki dziennie zeszlam do 5 fajek, a w ogole to przerzucilam sie na R1, sa tak ochydne, ze pale gora trzy dziennie i chyba za chwile w ogole przestane
-
28-08-2008, 10:54 #10
ja wczoraj zeszłam do 10 sztuk, a wiem od poniedziałku więc i tak nieźle.
Myślę, że po wizycie u gina już mi psycha zaskoczy, zakładam że do końca września całkiem odstawię, ale zobaczymy, ja jestem nałóg straszny. Dla eryka rzuciłam w 17 tygodniu całkowicie- jak zaczął kopać- wtedy chyba ostatecznie do mnie dotarło.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Matt prosi o Wasza pomoc :)
Dzisiaj, 16:21 w Trochę intymności