101. do 110. z 2084
-
19-04-2009, 21:50 #101MAMUSIA ALUSIA
-
19-04-2009, 22:07 #102
Odp: Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane
Musisz koniecznie iść. Bo to może grozić zakażeniem jak tam cały czas jest sącząca się rana. Słyszałam ze w takich przypadkach w ostateczności troszeczkę rankę przypalają by się zakleiła. Ale to już chyba ostateczne rozwiązanie. A na razie zalewają to spirytusem czy innym środkiem odkażającym by nic się tam nie dostało.
bluebell ja nie karmie butlą ale, ja bym nie ryzykowała kranówki.
Bo z racji zawodu wiem ze w niej mozesz miec wszystko.
Może byc nawet najtansza niegazowana ale z sklepu i butli. To przynajmniej oczyszczona.
-
19-04-2009, 22:14 #103MAMUSIA ALUSIA
-
19-04-2009, 22:30 #104
-
20-04-2009, 09:05 #105Początkująca(y)
Dziewczyny mam do Was pytanie.
Co Wasze dzieci robią podczas tzw. fazy aktywnej? czy je zabawiacie.
Pytam Was bo ja nie mam pojęcia czym zająć maluszka i widzę że mu się nie raz nudzi i nie chce jeszcze spać i wydaje mi się że ta faza aktywa jest coraz dłuższa.
-
20-04-2009, 09:21 #106
Tina teraz a ma juz praaawie miesiąc jak leży w łóżeczku to przeważnie "podziwia"pszczółki na ochraniaczu lub patrzy na karuzelę, a jak już się znudzi to ostatnio oglądała szfki kuchenne z leżaczka bo akurat w kuchni przebywała,lub kładę ją na brzuszku,mąż i ja rozmawiamy z małą ,dziś zobaczyła mnie w mokrych włosach i była cokolwiek zdziwiona(przynajmniej tak wyglądała).Nie przesadzam z ilością zabaw bo później jest marudna....
-
20-04-2009, 09:24 #107
Co do wody to my używamy mineralnej niskozmineralizowanej, Primavera. Kupiliśmy specjalnie czajnik dla Alexa i tylko zagotowujemy tą wodę, ma ona pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Na początku mieliśmy problem z zaparciami ale od kilku dni już spokój, chyba Alex potrzebował czasu żeby się przyzwyczaić.
Czas Aktywności mojego Alexa też z dnia na dzień się wydłuża, wczoraj spał tylko 2 razy w ciągu całego dnia, a gdy nie śpi to głównie Go nosimy, wozimy w wózku, kładziemy do leżaczka no i zabawiamy mówiąc do Niego, głaszcząc, obcałowując i robiąc śmieszne miny, nawet mam wrażenie że widzę czasem już świadomy uśmieszek.
-
20-04-2009, 10:52 #108
ja do przygotowania mleka używam wody mineralnej żywiec w kwadratowych butelkach i ja tylko w czajniku zagotowuje i tak robiłam przy Marlence i teraz tez przy Zuzi. lekarz tak zalecał. butelki tylko wyparzam nie gotuje w garnku ani nie sterylizuje. zalecenie położnej. w sumie butelki gotowałam przed użyciem przez 1 tydzień.
-
20-04-2009, 11:00 #109
-
20-04-2009, 11:12 #110
I u nas czas aktywny się wydłuża. Ale tez nie przesadzam z ilości bodźców. Marcel jeszcze się nie wpatrzył w karuzele. Ale ma swoją ulubiona maskotkę która jak się postawi w zasięgu jego wzroku to się wpatruje. Nawet czasem macha rączkami w jej kierunku
A najczęściej to rozmawiamy ze sobą

LinkBack URL
About LinkBacks

A "Żywiec" to dobra woda. Ja uważam ze jedna z lepszych butelkowych.

Facebook

Matt prosi o Wasza pomoc :)
Dzisiaj, 16:21 w Trochę intymności