1. do 5. z 5
    mama Kasieńki Avatar natasza-182
    Wpisów do bloga
    1

Cool W co się bawić?

Drogie Panie i Panowie:)
    W co bawicie się ze swoimi rocznymi dzieciaczkami w domu, ja ze swoją w niby chowanego, szukamy w książeczkach i innych rzeczach w domu zwierzątek ale czasami już nie wiem czym ją zająć. A jakie wy macie zabawy?

podwójna mamuśka :D Avatar na-tuska
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Odp: W co się bawić?

dla Filip najlepszą zabawą jest sprzatanie, nie ma dnia bez szmatki, odkurzacza i miotły w chwilach wolnych pozostaje brojenie

Entuzjast(k)a Avatar AsiekZ

Marcel akurat najczęściej sam potrafi sobie znaleźć zabawę na długi czas (jazda samochodzikami po domu, oglądanie bajeczek i pytanie cio to) A jak widzę, że plącze się jak wolny elektron to dostaje garnek, drewnianą łyżkę, kilka nieugotowanych makaronków i gotujemy przez pół dnia ;) Lubi też jak się z nim bazgra po kartkach kredkami, ugniatanie plasteliny i jak tańczymy

wurcel purcel
    Wpisów do bloga
    3

my lubimy tańczyć, bawić się klockami o różnych kształtach;)niunia sama już wkłada każdy w odpowiednią "dziurkę", jezdzimy autkiem-oczywiście jej:))w między czasie wykrada miski z szafek w kuchni i wwala tam reszte klocków i jeszcze uwielbia ubieranki:))jak marudna moge jej dać pudło z za dużymi ciuszkami i ona je próbuje ubierać:)ulubioną jej zabawą jest jeszcze wlewanie wody z butelki do pudełka na klocki(razem z klockami oczywiście)i mieszanie łyżką----plastikową do sałaty:)
    odkurza ze mną i wyciera kurze:)

podwójna mamuśka :D Avatar na-tuska
    Wpisów do bloga
    1

zdolniachy te nasze dzieciaczki :D
    dla Filipa kuchnia tez nie obca, zabawki sa za nudne, dom to jedna wielka skarbnica zabawek...:D czasami w gre wchodze ewentualnie kredki, i ogladanie reklam bo bajki sa nudne :D rozlewanie wodu oczywiście to podstawa, a dzisiaj nawet gotowanie na podłodze w kuchni ja karmiłam mała w pokoju a Włóczykij (Filip) po cichutku do kuchni i zabawa mąką, bułką tarta solą itd.... wszystko razem wymieszane po polowie w garneczku i wiaderku :D

Zasady Postowania