Strona 11 z 264 PierwszyPierwszy ... 6 10 11 12 16 21 31 ... OstatniOstatni
101. do 110. z 2640
    Początkująca(y) Avatar famme

Domyślnie Odp: Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

ja kupiłam dwie piżamki do karmienia
    nie kupuje nic dla dzidzi jeszcze to chociaż sobie przygotuje wyprawke.
    Musze tylko jeszcze jakies koszulki do porodu kupic i pare pierdułek co by juz chociaż swoje rzeczy do szpitala mniec przygotowane.
    Za kurtkami sie nie rozglądam, wszedzie jeżdze autem, wiec te pare metrów z auta do budynku moge przejść w rozpietej kurtce czy płaszczu.

Fan(ka) Avatar marys16

Ja piżamkę kopiłam sobie rewelacyjna jeszcze zanim byłam świadoma ze jestem w ciąży :) Jest na piersiach na kopertkę zakładana i odcinana od razu pod nimi. Dzięki temu jest miejsce na brzuszek i można szybko wyjąc cycuszka i nakarmić małego. Ale też myślałam o tym by pokupować sobie rzeczy do szpitala. Koszule i szlafroczek. żebym w razie co miała to wszystko już przy sobie a nie latała jak opentana po sklepach bądż liczyła na męża bo z jego gustem to może być różnie :)

Początkująca(y) Avatar famme

no własnie dlatego jak ja sie dowiedziałam ze jestem w ciązy i wiadomo było ze zagrozona, to pierwsze co to pizamka, szlafrroczek i kapcie do szpitala, bo nic nie miałam. A w zasadzie przy zagrozonej to niegdy nie wiadomo kiedy cie w szpitalu położą...

alka303
    Guest

ewa i marys ja też szukam kurteczki ...i chyba zrobie jak ania że kupie rozmiar "l" co by miejsce na brzuchol było :) a powoli ciasno ....oj ciasno...w kurtce...tym bardziej,ja wszystkie miałam dopasowane tak że nawet troszku cisnawe były i teraz to różnie bywa ...hihi

a ja dzis kupiłam spiochy dla maluszka boskie...idzie sie rozkochac...

troche sie zreczy wygniotły ale widac co i jak :)

Ostatnio edytowane przez alka303 : 31-10-2008 - 15:53

Początkująca(y) Avatar Ewa_1983

Ok, dzięki za podpowiedz chyba tez tak zrobie i kupie poprostu w rozmiarze więkrzym niż zwykle, bo już mam dość szukania. Co najśmieszniejsze to mi dziś moj M kazał przymierzyć jego kurtke bo zasugerowałam mu że jak nie bede mieć ciepłej kurtki to nigdzie w góry sie nie ruszam. Przymiarka naprawde śmiechu co niemiara...Wyglądałam jak strach na wróble.

Maj 2006, Kwiecień 2009 Avatar Mandarynka

A propos zakupów i koszul nocnych do karmienia. Napisze wam co u mnie okazało się wielkim niewypałem.
    HINDIANKA - Sklep dla mam i niemowląt

Kupiłam sobie wtedy tą koszulkę. Ładna, fajna. Do pierwszego prania. Trochę się skurczyła w praniu i efekt był taki, że zamiast "sprytnie ukryte, niewidoczne pionowe rozcięć na wysokości biustu, ukrytych pod fałdą materiału" miałam po prostu sutki na wierzchu
    Także nie polecam takiego rozwiązania. Najlepsze są tradycyjne rozpinane koszule. I patrzcie uważnie, żeby te guziki sięgały jak najniżej - prawie do pępka - jest wtedy o wiele wygodniej.
    A i nie wiem czy wszystkie pierwsze mamy wiedzą, ale do szpitala NIE WOLNO mieć piżamy. Musi być koszula nocna.

Fan(ka) Avatar marys16

Cytat Napisał Mandarynka Zobacz post
    A i nie wiem czy wszystkie pierwsze mamy wiedzą, ale do szpitala NIE WOLNO mieć piżamy. Musi być koszula nocna.
    I to jest dla mnie problem. Bo ja tylko i wyłącznie śpię w pidżamach i nie mam ani jednej koszuli.I dlatego się wybieram na zakupy w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego.
    Wczoraj poszłam z mężusiem do sklepu i kupiłam sobie sweterek dla przyszłych mam taki co ma jeszcze troszkę miejsca na to by urósł mi brzuszek i kupiłam kurtkę. Jest teraz delikatnie dla mnie za luźna. Ale ma podwójne zapięcie. Jedno schowane takie wewnątrz, z dodatkową wstawką z materiału. Więc jak mi brzuszko podrośnie tak ze już się normalnie w nią nie zmieszczę to zapina się wtedy na ten drugi zamek
    Nie nadaje się do tłumaczenia zrobię zdjecia to wstawię

Zakochana w Dzióbku :) Avatar Bubasek

Cytat Napisał alka303 Zobacz post
    ewa i marys ja też szukam kurteczki ...i chyba zrobie jak ania że kupie rozmiar "l" co by miejsce na brzuchol było :) a powoli ciasno ....oj ciasno...w kurtce...tym bardziej,ja wszystkie miałam dopasowane tak że nawet troszku cisnawe były i teraz to różnie bywa ...hihi

a ja dzis kupiłam spiochy dla maluszka boskie...idzie sie rozkochac...

troche sie zreczy wygniotły ale widac co i jak :)

łaaaaaaaaaaaaa, piękne

Mamusia Alanka :* Avatar dorom5

Post Odp: Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Drogie Mamusie. Tak przeglądam w internecie detektory tętna płodu, zastanawiam się nad kupnem. Ale z drugiej strony nie wiem czy jest to aż tak bardzo potrzebne? Co o tym myślicie?

Fan(ka)

Cytat Napisał dorom5 Zobacz post
    Drogie Mamusie. Tak przeglądam w internecie detektory tętna płodu, zastanawiam się nad kupnem. Ale z drugiej strony nie wiem czy jest to aż tak bardzo potrzebne? Co o tym myślicie?
    dokładnie o to samo chciałam zapytać odkąd dowiedziałam się, że istnieje takie urządzenie, strasznie chciałam je mieć i też nie wiem jak się ono spisuje i czy w ogóle jest przydatne. A jakoś strasznie mało jest w internecie opinii użytkowniczek tego cuda

CIĄŻA: POSŁUCHAJ BICIA SERCA DZIECKA! ** LCD ** (471809125) - Aukcje internetowe Allegro
    Szymuś

Mikuś

Strona 11 z 264 PierwszyPierwszy ... 6 10 11 12 16 21 31 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania