Strona 409 z 421 PierwszyPierwszy ... 389 399 404 408 409 410 414 419 ... OstatniOstatni
4 081. do 4 090. z 4201
Drzewko podziękowań214Podziękowań

Temat: Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Wrześniowe mamy 2008

Domyślnie Odp: Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

marta jako użytkownik szkieł to napisze tylko jedno . nie wyobrażam sobie dziecka króre by sobie dało coś takiego wsadzić do oka dorośli czesto nie potrafią tego zrobić .
    dla dzieci sa specjalne oprawki robione przez fisher price
    fisher price oprawki,okulary, dzieci,korekcja (2043874163) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    marta2801 dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar marta2801

Domyślnie

Ja wiem ze dla dzieci sa rozne oprawki itp. Wiem tez ze Ola nie da sobie nic zalozyc na nosek. Ona juz i tak ze względu na sonde ma tak wrazliwa okolice nosa ze nawet kremowanie tego miejsca jest dla niej trudne. 1go marca bedzie badanie wiec sie okaze czy ma wadę, bo do tej pory jeszcze jej to oko ucieka... bede rozmawiala z dr o ewentualnych innych rozwiazaniach niz okularki bo juz i tak mala cierpi przez ta sonde, nie chcialabym jej nic dokladac jesli bedzie inna mozliwosc:(

mama hipopotama Avatar ewka84

marta my regularnie biegamy z J do okulisty, ma zeza i dosć duzą wadę na lewym oczku, nosi okulary, nic nam lekarka nie mówiła jakoby można je czymś zastąpić, poza tym ma 1 oko zaklejane na 6h dziennie, też mu uciekało oko i koło 2 lat poszliśmy do okulisty, nigdy nie było z tymi okularami problemu, pierwsze przeżyły rok, tylko raz chciał je złożyć na 2 stronę z drugimi już gorzej, bo S mu regularnie dewastuje
    marta2801 dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar filonka
    Wpisów do bloga
    2

MARTA- Jako, ze tez nosze kontakty, powiem Ci tylko tyle, nikt Ci z okulistów nie wypisze recepty na szkła kontaktowe dla tak małego dziecka, po pierwsze zasadnoicza przyczyna, kontakty moga nosic osoby , które juz nie rosną, tzn, skączyły dojrzewanie,dno i krzywizna oka sie nie zmienia!lub sa na tyle dorosłe by kontrolowac i dbac o nie. wiec przed małą jeszcze wiele lat, zanim może nosic kontakty.
    po 2 poprostu jest na to zamała i nawet jakby co to jest to niebezpieczne.

edit: i wogóle, mówisz ze se nic na nosek nie da założyc, to co mowa o oczku, czy ty se zdajesz sprawe jakie konsekwencje niosa za soba soczewki?
    Ostatnio edytowane przez filonka : 21-01-2012 - 22:11
    KACPER

Fan(ka) Avatar marta2801

Domyślnie

Filonka uwierz mi ze zdaje sobie z tego sprawe.
    Poki co pytalam zresztą tylko teoretycznie bo jeszcze nie mam pewnosci czy i jaka wadę ma Ola.

Fan(ka) Avatar aniez

Odświeżę ten wątek!

Po pierwsze zrobiliśmy badania krwi... mały twardzielek nawet nie miaukną przy pobieraniu oczywiście z paluszka.
    Po drugie pediatra obmacała brzuszek i palpitacyjnie jest OK, ale mamy skierowanie na USG brzuszka, dla spokoju, w czw. idziemy. mamy go napoić na maksa... hm...
    Po trzecie mamy skierowanie na badanie kalu i krwi w kale, bo ja juz do żłobka nie mam siły, a jakby babki miały 1% racji, to ja wole wszystko sprawdzić!
    Po czwarte Bartek należy wg mojej pediatry do dzieci szczupłych tzn. nie twierdzę, że on jest grubas, bo ma powyżej 90 cm a wazy 13 kg, ale do malutkich to on nie należy... a ile je... hm... ale skoro ona tak twierdzi, a dzieci widuje kobita codziennie i to w ilości hurtowej, to musze jej uwierzyć na słowo

I teraz pytanie- pobierała któraś kał do badania? Tak bezpośrednio z pieluszki, bo inaczej to nie wiem, jak bo on gdzie indziej nie zrobi... nie ma opcji... na nocniku zdarza mu się siku, nawet regularnie siedzi, ale grubsza sprawa to ewenement.
    I w co? Są jakieś pojemniki do tej "przyjemności"? Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Mama VI 2007 i IV 2010 Avatar AgnieszkaSz-r

Aniez sa takie specjalne "patyczki i pojemniczki na nie" do kupienia w aptece powinny być
    a czy może być z pieluszki to musiałabyś spytać pediatrę

Fan(ka) Avatar marta2801

Domyślnie

Ja pobieralam Olce kal, wlasnie z pieluchy. Mialam pojemnik z patykiem o ktorym pisala Aga i po prostu zgarnelam z pampka. W ciagu godziny mialam dostarczyc do laboratorium zeby bakterie sie nie namnozyly

Bo teraz serca mam dwa... Avatar kamisia1101

U nas tak samo jak u Marty. Jak dziecko nie robi w nocnik to nie widze innego wyjscia jak z pieluszki- bynajmniej u nas tak było.

szczęśliwa mama Avatar mamusia87

po wizycie kontrolnej Pani Dr stwierdziłą że uszy Natalki są już czyste , klatka piersiowa też ok , tylko gardło jeszcze nie zaciekawe więc musimy się jeszcze trochę poinhalować.

Zasady Postowania