Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni
11. do 20. z 279
Drzewko podziękowań45Podziękowań

Temat: Karmienie butlą

super mama Avatar nati_k

Domyślnie Odp: Karmienie naszych Dzidziusiów

Cytat Napisał mitaginka Zobacz post
    a jak planuję karmić piersią, to w butelkę też mam się zaopatrzeć?
    przylaczam sie do opinie dziewczyn. 1 butelke warto miec, wlasnie jak bedziesz musiala wyjsc gdzies bez malutkiej.
    Ja nigdy nie mialam problemu ze wstydem w koncu to naturalne. Ale kazdy ma inne podejscie do tego.
    madziarkas dziękuje za post.

Luty 2010 / Kwiecień 2011

Cytat Napisał asiunia876 Zobacz post
    Ja Josha karmilam Aptamilem jak skonczylam z cycem. Potem jak skonczyl roczek przeszlismy na Cow & Gate rowniez ze wzgledu na cene. Teraz Mysle ze sprobuje od poczatku Cow & Gate, jak sie nie przyjmie to wtedy sprobuje Aptamila.
    My przy Tośce wystartujemy od razu z Aptamilem. Najwyzej po kilku miesiacach przejdziemy na Cow & Gate. Aptamil jest łatwiej przyswajalny. Jesli chodzi o dopajanie latem, to postaraj sie dopajac woda tylko.
    Potargane włoski, uśmiechnięta buźka-nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach

Fan(ka)

Jasne ze butle na wszelki wielki trzeba miec. Jak mi w poprzedniej ciazy mądrze powiedziala lekarka. Karmienie piersia to czasem cięzka praca i trzeba byc przyotowanym na ewentualna porazke, w moim przypadku te słowa sie sprawdzily Dalam rade tylko miesiac a i tak z wielkim bólem (dosłownie).
    Takze od miesiaca Olek byl na aptamilu i jest do tej pory, dopajalam woda jak byl malutki i czasem herbatka koperkowa.

Fan(ka)

chłopców karmiłam piersią dość długo. Konrada prawie 1,5 roku ( już z Adasiem w ciąży byłam, a jeszcze chwilę karmiłam starszego) Adama 10 mies, Jaśka też około 10 mies.
    Butelki zawsze się przydadzą, czasem trzeba iść gdzieś bez malucha, a wtedy on będzie najbardziej na świecie głodny poza tym, dla mnie ważne było poczucie, że mogę na trochę zostawić malca pod czyjąś opieką i nie będą mnie wtedy natychmiast wzywać na pomoc. mleczko zostanie w butelce, a ja mogę iść choćby do sklepu (żeby nie zwariować od ciągłego siedzenia w domu)

Entuzjast(k)a

ja planuję karmić butelką, ale swoim mleczkiem gram na weselach itp. więc mała musi pić z buteki bo nie będę mogła z cycka karmićjak będę grać

asiunia876
    Guest

Adi to czeka Cie zmudne odciaganie... Jeju jak ja tego nie lubilam... Chyba ze mialam laktator do d***...
    Podziwiam ....

Entuzjast(k)a

mam nadzieje że dam radę laktator dostanę od kumpeli elektryczny

teraz podwójna mamusia Avatar *emi*25

W szpitalu jeszcze Hubertowi zaczęli podawać mieszankę,bo nie chciał ssać piersi,potem w domu od razu odciągałam pokarm i podawałam z butelki ,nie chciałam karmić piersią nie wiem czemu chyba to była ta depresja poporodowa,potem odciągacz mi się rozbił bo miałam taki szklany,no i się przemogłam na karmienie piersią i karmiłam tak ok 4,5 miesiąca ponieważ sam pokarm mi się skończył,

Teraz zamierzam od razu karmić piersią ile się da,chodź wątpię aby i tym razem trwało to dłużej niż przedtem ,wszystko się okaże .

asiunia876
    Guest

Dziewczyny (te co planuja butle) kiedy je sterylizujecie? A smoczki? Bo ja chcialam to zostawic do zrobienia mojemu P i mamie jak bede w szpitalu zeby bylo gotowe jak wrocimy, ale on nie pamieta jak to sie robi a jak tlumacze to wciaz mowi ze sobie poradzi. I teraz nie wiem czy zrobic to sama za jakies 2tyg czy nie? Czy to nadal bedzie sterylne po 2tyg? A moze sama wysterylizowac a po przyjsciu przelac wrzatkiem dla odswierzenia i tyle?

A smoczek bierzecie do szpitala?

Czerwcowa mama 2008 Avatar wilmek

asiunia moze wysterylizuj je teraz czy za tydzien dwa) i niech m sie uczy to zrobi to pozniej przed waszym wyjsciem ze szpitala drugi raz...
    smoka nie biore..ostatnio tez nie mialam..maly ssak dostal go chyba na 3-4 dzien

Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania