4 511. do 4 520. z 4520
-
5-05-2012, 19:19 #4511
Odp: Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)
My szczepimy normalnymi szczepionkami, Ninka nie miała żadnych przebojów po nich, jedynie raz delikatną gorączkę ( jak miała roczek) i mam nadzieję, że tym razem też tak będzie
Na pneumo się pewnie zdecydujemy, ale to po 6 miesiącu jeśli Ninka będzie miała iść do jakiegoś klubu malucha czy czegoś podobnego i ją będziemy też w szczepić, bo póki co nie zrobiliśmy tego. Rota na pewno nie, bo nie widzę w tym sensu skoro wirus i tak non stop się zmienia (różne mutacje itp)
A i nam pediatra powiedziała (już druga tak samo) żeby trzymać się jednego "sposobu" szczepień czyli albo skojarzone albo normalne ,bo podobno mieszanie nie jest wskazane.
-
7-05-2012, 13:42 #4512
Byliśmy na szczepieniu, poryczałam się razem z małą :(
Boże jak ona patrzyła tymi zapłakanymi oczkami.... ;( ;(
Chyba też będę szczepić tymi 3w1 bo 3 ukłucia w nogi takiego maleństwa to dla mnie masakra, myślałam, że nie będę takim mięczakiem... A co dopiero musi czuć takie maleństwo :(
Tym bardziej, że ją teraz boli i tak żałośnie płacze

-
7-05-2012, 18:07 #4513
-
8-05-2012, 11:07 #4514
-
8-05-2012, 14:09 #4515
-
8-05-2012, 15:22 #4516
Kivinko
współczuję... ja to ze starszakiem miałam, nie dość że 3 wkłucia to był dla niego szok, bo jedno za drugim, to potem bidulek mi płakał od 12 do 19:( dlatego teraz decyduję się na 3w1
-
8-05-2012, 15:32 #4517
już po wizycie! mały gigant waży już 5880g
w ciągu 3 tyg przybrał 1300g
z zastanawiałam się dlaczego wszystkie ciuszki w rozmiarze 62 są małe -no to teraz już wiem
jak on będzie rosnął w takim tempie to co to będzie???
oczywiście Sławek już zaszczepiony - mieliśmy 2 wkłucia w nóżki pierwsze to ta szczepionka skojarzona a druga przeciw żółtaczce-płacz przeokropny
mamy przyjść za 6 tyg i wtedy będzie tylko 1 wkłucie...
i wracam do picia mleka i przetworów-nakaz lekarki że skoro stęka i męczy się z kupą ale nie ma typowych kolek to na pewno nie przez mleko tylko musi mały jeszcze dojrzeć a ja bez mleka robię tylko krzywdę sobie ... więc wracam do mleka i zobaczymy c o to będzie...najwyżej znowu odstawię...
a te krostki u małego to jednak potówki
więc zagadka rozwiązana 
pytałam czy mały może po szczepieniu gorączkować ale lekarka mówiła że przy tych skojarzonych to rzadkość ale na wszelki wypadek mam kupić sobie czopki przeciwgorączkowe ale na razie wszystko jest ok i mały słodko śpi
-
9-05-2012, 15:21 #4518
Zeberka Sławuś to niezły głodomorek musi być bo waga pokaźna

My byłyśmy na wizycie patronażowej w poniedziałek i młoda z 2570 w dniu wypisu waży teraz 3280 w 2,5 tygodnia więc chyba nie jest źle. Jedynym minusem jest to że kolki się nam zaczęły i jest ciężko:( bidulka się męczy strasznie a ja nie mam czasu zupełnie na nic dlatego tak rzadko piszę, chociaż podczytuję was ale z pisaniem gorzej
-
10-05-2012, 12:19 #4519
my tez dzisiaj po szczepieniu 5w1 do tego pneumokoki(dostalismy cala serie za darmo bo wczesniaczkom przysluguje), wiec w sumie wyszly 3 wklucia....;/ maksio poplakal, ale szybko przestal- w momencie kiedy pielegniarka przestala go dotykac, zjadl w poczekalni mleczko i odplynal snem glebokim z usmiechem na buzi:)i teraz dalej spi u mnie na kolanach, smutno mi bylo, bo kwekal w lozeczki, wiec go tulam....
Maczku sobie wazy 4900g wiec 2300g przytyl w 1,5 m-ca :)) klatke piersiowa ma juz wieksza od glowki:)
za nami juz troche wizyt: w poradni okulistycznej , kardiologicznej, zrobione bioderka, klinika w katowicach i odpukac narazie optymalnie, leczymy sie z anemii zelazem.... w przyszkym tyg kolejne dwie wizyty w poradni wczesniaka i poradni rehabilitacyjnej...w czerwcu znow klinika w katowicach, powtorne sprawdzanie serduszka, bo jet szmerek :( i lipiec bioderka raz jeszcze do kontroli.... zobaczymy co jeszcze nam doloza we wtorek i czwartek....eh.
-
11-05-2012, 09:03 #4520

3581Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Spotkania dla rodziców w...
Dzisiaj, 12:11 w Poznań