1. do 10. z 1015
Temat: Mamy Butelkowe
-
18-08-2005, 19:36 #1
Mamy Butelkowe
Dziewczyny poniewaz nie mamy zbyt wiele czasu ... aby czytać wszystko zakładam nowy wątek gdzie bedziemy mogły zbierac butelkowe info.... bo inaczej nie doszukam sie waszych wskazówek....
a propos mleka...
wszystkie mleka oznaczone HA stosuje sie w profilaktyce alergii czyli powinno sie na nie decydowac tylko jeżeli w rodzinie ktos miał alergie itp.
mleka typu nutramigen, bebilon pepti itp. stosowac tylko jeżeli dziecko jest alergikiem - w innym wypadku jest to zupełnie niepotrzebne!!!!
Najlepiej zaczać od zwykłych mieszanek.... wszystki HA mają wiecej żelaza co może dziecku fundowac rewelacje brzusiowe i problemy z kupą
narazie tyle bo Maja płacze
-
18-08-2005, 20:16 #2
-
18-08-2005, 21:31 #3
Odp: Mamy Butelkowe
Asiołek a ja się zastanawiam gdzie się ukryłaś hihi a tu nowy wątek mam nadzieję że z Majeczką wszystko już ok
co do mleczka u nas Bebilon bo niestety alergik jestem, :(
wcześniej jadłyśmy Nana1 ale mała nie chciała go pić i nie przybierała na tym mleczku
-
18-08-2005, 22:04 #4
-
18-08-2005, 22:15 #5
No i Asiołek wpadł na rewelacyjny pomysł.
Mamy nowy wątek. :) :) :)
Narazie zmykam, ale na pewno sobie na nim popiszę. ;)
-
18-08-2005, 22:45 #6
-
18-08-2005, 23:13 #7
Asiołku wątek super. Na pewno sie przyda!
Adaś

Paula

My

Prawo do życia nie jest tylko kwestią światopoglądu, nie jest tylko prawem religijnym,
ale jest prawem człowieka.
(Jan Paweł II)
-
18-08-2005, 23:17 #8
Zielone kupy są normalne przy mleczkach wzbogaconych żelazem.... ale te mleczka mogą też pwoodować problemy ze zrobieniem kupy i wzdecia... dlatego my chcemy teraz przejsc z Nan ha 1 na zwykle bebiko lub bebilon.... co do bebilony jest wzbogacony w priobiotyki i one pomagają jelitom.... podobnie to omneo jest wzboacone w priobiotyki i ma obniżoną zawartosc laktozy... stad mniejsze obciazenie dla przewodu pokarmowego...
Nasza Maja robi kupe raz dziennie.... prezy sie i steka... i ogolnie cierpi z powodu brzusia... dlatego chcemy zmienić mleko... esputikon jeszcze pogarsza srpawe...
-
19-08-2005, 11:31 #9
-
19-08-2005, 13:45 #10
ja to z tym jedzeniem to mam problem......... do wczoraj dawalam malej rano jedna butle 120ml i ona wypijala okolo 80ml a potem mialam karmienia tak co 2,5-3 godziny ale cycolkiem i tak wychodzilo 3,4 karmienia i jak udalo mi sie sciagnac mleko to dawalam z butli i mala jadla okolo 100ml za kazdym razem a wieczorem przed spaniem znowu bebiko 120 ml i zjadala malo bo 60, 50 ml
problem sie zaczal od kupek bo nie umie zrobic i cisnie caly dzien i teraz od trzech dni nie chce jesc z cycka i tylko placze a jak dam butle to tez sie prezy ale zje cos,
i tak sobie Nianiu mysle moze te moje mleko tez jest malo kaloryczne i ona go nie lubi? Juz tak podejrzewalam wczesniej ale wszyscy wokolo mi mowili ze to niemozliwe ale mala plakala jak byla tylko na cycu i malo przybierala, jak zaczelam dokarmiac to sie poprawilo ale ona chetnie z cycka pije tylko w nocy a w dzien cyrki odstawia.
I chyba ja w dzien odstawie i tylko w nocy ja bede karmic z cycka. Co myslcie ? nie bede wyrodna matka? mam mleko ale co z tego jak mala nie ma na nie ochoty??? :-[ :-[ :-[
Mam z tego powodu dola strasznego :-[