1 071. do 1 076. z 1076
-
19-09-2008, 13:15 #1071
Odp: dzidziusiowy kącik i akcesoria
o jak ja bym chciała żeby Wiktorcia sama sie przykrywała jak zmarźnie
u nas też jest z tym problem bo zdąże ją przykryć a ta majtnie nogami o sie odkrywa
juz ją cienko ubieram na noc, do tego zostawiam szczelinke w oknie -nie działa
dupsko i tak sie rozkopie i śpi na kołdrze, a w nocy oczywiście zmarznie, aż ma gęsią skórkę ale sama sie nie przykryje
z reguły kończy sie tym że się obudzi ( z zimna) i mnie wola
juz próbowalam ją grubiej ubrać ale wtedy nie zaśnie-zdejmuje spodnie bo jej za ciepło
a o skarpetach nie ma mowy.
Dzis własnie zmarzła tak że aż ją trzęsło. Obudziła sie z płaczem, poszłam do niej a ona jak sopelek, jeszcze pól godziny po zaśnięciu się trzesła i miala drgawki-mam nadzieję że tego nie odchoruje!Ostatnio edytowane przez asia_z : 19-09-2008 - 13:18
Asia i Wiktorcia

"Dzieci są skrzydłami człowieka i ja te skrzydła mam
"
25.08.2009 - WITAJ W DOMU BARTUSIU*
))))
-
19-09-2008, 13:27 #1072
Asiu ja tez nie mam tak dobrze ze Kinga sie co noc sama przykrywa. Wiem tylko ze potrafi, bo jak czasem spala z nami to w nocy umiala sie przykryc. A jak spi sama to oczywiscie odkryta, wyszlam wiec z zalozenia ze skoro umie to jakby co to sie przykryje. Choc zdarza sie ze jest nakryta ale nie czesto. Dlatego ma pizamy z dlugimi "konczynami" i skarpetki
.

-
19-09-2008, 14:09 #1073
No wlasnie u nas jest podobnie jak u Asi

Witek sie rozkopie bo on w ogole dlugo kombinuje zanim zasnie a potem spi calkiem lodowaty.Teraz wlasnie chyba sie od tego przeziebil bo wylazl w nocy ze spiwora, wyrzucil go i rano byl jak sopel lodu.Witus ma pokoj na poddaszu i w nocy jest dosc zimno , i tak juz odkrecamy kaloryfer zeby bylo cieplej ale nie wiem ile musialoby byc stopni zeby nie zmarzl w samej pizamce
Poza tym spanie w takiej saunie tez chyba nie jest najlepsze.Niby moge go cieplej ubrac ale wtedy jak na zlosc sie nie rozkopie i jest spocony jak mysz
-
19-09-2008, 15:22 #1074
dziewczynki, polecam dla rozkopywaczy polarkowe cienkie a ciepłe pajacyki jak dla niemowlaków-ze stopkami
naprawdę super sprawa i dziecko samo sobie raczej nie zdejmie przez sen
-
24-09-2008, 16:47 #1075Mamy lipcowe'06
U mnie też zuzia marznie w nocy bo sie rozkopuje. Od 2 miesięcy nie używamy pajacyków bo nie umiałaby rano usiąść na nocnik! Na szczęście piżamki się nie podwijają na pleckach ale i tak jak sie rozkopie to robi sie zimna jak lód.

Od 3 dni mamy akcję jak z superniani, tzn. uczę ją samodzielnego zasypiania: książeczka, buzi i wychodzę. Ona oczywiście w ryk i wstaje i wychodzi z pokoju. Ja ją odkładam i tak w kółko. Wczoraj zeszłyśmy już do 3 takich rundek ale ostatni raz to tylko wyjrzała z pokoju i sama się położyła - oczywiście bez kołdry!!! Jak sprawdzam po jakimś czasie co się dzieje to już z niej sopelek
-
16-09-2009, 17:53 #1076
Moja Oluś ma 3 lata i tez się rozkopuje w nocy. Zakupiłam jej śpiworek Kubusia Puchatka ale i z niego wyłazi.
. Teraz nastawiam budzik co 2 godziny i ją przykrywam.