Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 104

Temat: Szczepionki

Szczęśliwa Mamusia :)) Avatar kasiuLLka

Domyślnie Odp: Szczepionki

My z Mikołajkiem jesteśmy juz po dwóch szczepieniach skojarzonych, 5 w 1, te trzecie ostatnie mamy 3.01.07, potem dopiero po roku, dobrze, że mamy juz czasy "skojarzone" bo wogóle nie wyobrażam sobie, jakby mojego dziubelka-elemelka szczepili i w rączkę i w udko, i za każdym razem tyle razy, choć powiem Wam, że za każdym razem, nerw mam włączony na 5 biegu... strasznie mi tak jakoś na serduchu, ale jak mus to mus.

06.03.2009 r.

Lipcówka'06 mama Wikuni: Avatar WIKI17

Kasiullka ja tez mam nerwa i na dokladke placze jak Wikunie szczepia,no ale to dla ich dobra wiec trzeba to przejsc:)
    Norwegia nie jest w Unii wiec moze nie tylko stare karaje UE maja ta szczepionke..

Szczęśliwa Mamusia :)) Avatar kasiuLLka

Norwegia Wiki to nie kraj trzeciego świata, podejrzewam że tez mają takie szczepionki... Ja też płakałam za pierwszym razem teraz to jedynie denerwuje się tym kłuciem... szkoda, że u nas w Przychodni nie poinformowano Nas o skojarzonej szczepionce 6 w 1, zaoszczędziłabym mojemu Dziubelkowi dodatkowego kłucia przeciw WZW, a tak po tym trzecim skojarzonym, pójdziemy jeszcze raz za jakis czas na przypominajacy trzeci zastrzyk przeciw WZW bo tych musi być 3. A narazie mamy za sobą 2 zastrzyki przeciw żółtaczce, w szpitalu raz, przy pierwszym skojarzonym drugi raz, i teraz pod koniec stycznia trzeci. :sick:

06.03.2009 r.

Mama Kaji (lipiec '06) Avatar reamonn

A ja sie mocno zastanawiam nad tymi Pneumokokami. :sick:
    Rowniez biezemy 5w1, ale zaczynam sie bac i chyba becikowe pojdzie na Pneumokoki.
    Nie orientujecie sie do kiedy powinnam wziac pierwsza szczepionke?

Początkująca(y) Avatar Mychanka

lekarz mi mowil, ze serie pierwszych 3 szczepionek w pierwszym roku zycia powinno sie zakonczyc do ukonczenia 6 miesiaca... Ale chyba nie trzeba

Julinkowa Mama Lipcowa06 Avatar jagusia

Pneumokokke szczepi sie dwa razy (u nas tez jest bezplatna, ale dopiero od miesiaca) i chyba nie koniecznie trzeba trzymac sie reguly "do szostego miesiaca", nic sie nie stanie jak trzecie szczepienie bedzie troche pozniej.
    Ja sie nie zastanawialam, bo i tak szczepionka u nas darmowa, ale wydaje mi sie ze warto. Zwlasczcza ze u nas masa kleszczy (chyba najwiecej w Europie weslug danych statystycznych).

Moje dziecko wczoraj tak plakalo jak maz zdejmowal jej plasterki z nog (metoda "na szybko)...Jezu, obrazila sie na tate i dopiero wieczorem dala sie wziac na rece:) A przy samym szczepieniu tez bardzo plakala, a mnie wkurzyl fakt ze zapomnieli jej na te pneumokokke zaszczepic i musialam ja jeszcze raz rozbierac. Ale to chyba naprawde jest bolesne, bo szczepienie w miesien, a takie zastrzyki to nie pobieranie krwi (chyba, bo juz nie pamietam jak to bylo).

Julinkowa Mama Lipcowa06 Avatar jagusia

Aha...pneumokoka nie jest skojarzona szczepionka, szczepi sie osobno.

Lipcówka'06 mama Wikuni: Avatar WIKI17

To prawda na Pneumokoka jest osobna szczepionka wiec Wiki miala dwa klocia,skojarzona i wlasnie ta na Pneumo....
    Jagusiu pewnei,ze warto tym bardziej,ze jest bezplatna a dzidzia poplacze jak ja ukluja i zaraz przestanie i zapomni o bolu,a ochrone ma na cale zycie ..

Lipcówka'06 mama Oskara Avatar wioletta.z

my niestety nie kupujemy ale mały tym razem był dzielny ,nawet nie zajęknął

Mama lipcowa'06 mama Mikolajka Avatar martag

Rany, skad wy to wszystko wiecie. Ja o szczepieniach nie wiem nic, az mi wstyd Ide w wyznaczonym terminie i robie szczepienia ale na co to nie wiem Teraz maly dostal tylko jedna szczepionke, ale w przyszlym tyg ma dostac jeszcze 3 to wezme informacje i w koncu sie bede mogla pochwalic jaka jestem madra

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 ... OstatniOstatni