1. do 10. z 67
-
27-07-2010, 20:52 #1Banned
Chrzciny- przydatne informacje,porady-menu- zdjecia
Czy myslicie juz o tym wydarzeniu :)
Jesli tak to w tym watku bedziemy mogly sie podzielic istotnymi informacjami takimi jak :
-menu,
- cenami imprez w lokalu
- cenami za uroczystosc w kosciele
- problemami z naszymi plebanami :)
-wkleic zdjecia z uroczystosci naszych bobaskow :)
i wiele innychOstatnio edytowane przez sasanka.1 : 27-07-2010 - 21:41
-
27-07-2010, 21:23 #2
-
27-07-2010, 21:25 #3
-
27-07-2010, 21:27 #4
-
27-07-2010, 21:36 #5
Odp: Chrzciny- przydatne informacje,porady-menu- zdjecia
u nas będzie problematycznie- po pierwsze nie wiem, jak duże ksiądz będzie robił problemy, bo my grzesznicy bez ślubu, a po drugie u mnie albo opcja 2 matek chrzestnych, lub 1 chrzestna i jedna świadek chrztu, albo lipa będzie- nie wiem, co ksiądz na takie kombinacje, znajomi chrzcili bez slubu i było oki, ale u nas jeszcze te chrzestne ehhh zobaczymy
-
27-07-2010, 21:37 #6Banned
Ja chrzciny planuje w PL i bede czekala az maz dojedzie do nas takze pewnie tez na wiosne w tym czasie moze upoluje chrzestnego :)
-
27-07-2010, 21:43 #7
ewelad- my tez grzesznicy bez ślubu a u mnie wizja 2 tatusiów chrzesnych. Szkoda tylko ze te kościoły tak mało tolerancyjne
Powaznie to ksiadz by chyba zawału dostał. Wiec nic tylko trzeba ogłosic casting na crzesną. No i jeszcze jeden problem- M nie ma garnituru- ba- on nie lubi garniturów a jak pojdzie na chrzest? W jeansach?!
A i za dwa lata czeka mnie komunia Oliwki... To moze razem zrobię..hmm
tak wogóle z tego co widzę to polowanie na chrzesnych to dość popularny problem
jakoś nie czuję się z nim tak samotnie
-
27-07-2010, 21:47 #8
tetina podobno czasami księża godzą się na dwoje chrzestnych tej samej płci, chociaż jest zapis, że jeden on i jedna ona
no zobaczymy, a co do wdzianka dla tatuśka, to mój akurat lubi garniaki, bo rzadko nosi i wie, że ja go lubię w takiej wersji
ale w zeszłym roku D był chrzestnym i on był w garniturze, a tatuś w jeansach i koszuli-to chyba zależy , w jakim klimacie imprezka- tam akurat po kościele był obiadek we włoskiej knajpce w luźnym, kamaralnym gronie
-
27-07-2010, 22:23 #9
-
28-07-2010, 10:50 #10
nam odmowiono udzielenia chrztu i mojej i w meza parafii bo po cywilnym jestesmy.
Maja bedzie ochrzczona w kosciele gdzie ksiedzem jest wujek najlepszego kumpla Mka-ten nie widzi zadnego problemu i stwierdzil ze przeciez ci ksieza nie krzywdza nas tym ze nie chca udzielic chrztu,tylko to dziecko.
Tak wiec Maja bedzie ochrzczona 21.08.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Nieśmiałe dziecko
Dzisiaj, 17:56 w Kraków